Shranjevanje tobaka

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Ko je škatla (kupljena na pumpi) enkrat odprta, imam občutek, da se tobak zelo hitro suši, kljub temu da sem ga pretrosil v drugo plastično škatlo, ki vakuumsko tesni. Obstaja kakšen preprost trik, kako hraniti tobak?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Stara modrost pravi da dodaš v vrečko za tobak jabolčni krhel, suho slivo ipd.

Verjetno pa se v sodobnem svetu najde že kak drug nadomestek ki je sposoben ohranjat konstantno vlažnost.

Če si perfekcionist lahko kupiš humidor za cigare!
evil.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Tole o jabolčnem krhlju sem nekje že slišal... samo da ne bo potem tobak imel okusa po sadju.... Humidor pa je res bolj samo za cigare.
Tiste vrečke, ki nas vlečejo vlago, poznam, upam da obstaja tudi kaj kontra.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Kot je ze utisevalec napisal lahko pa kupis marlboro ki ima v skatli ze gobico kamor nakapas malo vode in potem to skatlo uporabljas za drugi tobak.

Hmm, kupujem marlboro red, pa v nobeni škatli nisem opazil gobice...

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
scorpion: kakšna je pa cena? Kolega dobi Marlboro tobak v tisti okrogli škatli z vato na pokrovu po 10,50€ in to za 120g pakiranje, pri nas je najbrž utopično pričakovat take cene :].

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
scorpion: kakšna je pa cena? Kolega dobi Marlboro tobak v tisti okrogli škatli z vato na pokrovu po 10,50€ in to za 120g pakiranje, pri nas je najbrž utopično pričakovat take cene :].

10€ je 70g.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Nevem kje kolega kadi marlboro mislim da v kompas shopu kupuje (bivsi duty free shop). Bom vprasal. Jaz kadim bosanski tobak 250g za 8 eur pa je najdrazji. Dobis 500g za ta denar samo je mocnejsi.

Sem pa probal ta marlboro rdeci je tudi super.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Nevem kje kolega kadi marlboro mislim da v kompas shopu kupuje (bivsi duty free shop). Bom vprasal. Jaz kadim bosanski tobak 250g za 8 eur pa je najdrazji. Dobis 500g za ta denar samo je mocnejsi.

Sem pa probal ta marlboro rdeci je tudi super.

Sem pogledal v spletni trgovini kompas shopa, pa ga nimajo, tako da ti kar vprašaj, kje ga nabavlja. Dvomim da pri nas.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Jst kupujem makedonski tobak pa mi ga je zmanjkalo. Se da kaj podobnega tudi v slo dobiti? Lahko na zs če je panika
smile-1.gif
Jst ga dobim šele po novem letu, naročil sem ga pa 3kg za 30eur, kako pa tako količino shraniti da se ne posuši? Že zadnja kila, ki sem jo imel se mi je preveč
posušila nato sem ga pa imel kar na balkonu v odprti plastični vrečki pa je bilo nekako v redu. kako pa 3 kg spakirat da bo zdržal par mesecev se mi pa ne sanja.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ksz
Kolega ima marlboro iz luxemburga pravi da ga v sloveniji ni.

Kar se shranjevanja 3kg tice prepakiraj v manjse vrecke.

Imam pa tudi jaz vprasanje kako se obnesejo masince za polnenje tub tiste avtomatske? Ima kdo?

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Evo, sva danes s kolegom testirala tale novi tobak Marlboro Light, ki se ga sedaj dobi pri nas v kvadratni škatli (70g). Kupil je še tube (2€) in je naredil cigarete iz cele škatle. Rezultat? Štiri zavojčke po 20 cigaret in še dva je zmanjkalo do polne pete. Pa zaokrožimo na pet. Tobak 10€, tube 1€ ker je porabil polovico, torej je za pet zavojčkov porabil 11€, kar pomeni 2,2€ na zavojček. To pa niti ni slabo...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ne da bi se spoznal an tobak... ampak kaj pa skrinja? recimo zvakumiraš in daš v skrinjo.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Evo, sva danes s kolegom testirala tale novi tobak Marlboro Light, ki se ga sedaj dobi pri nas v kvadratni škatli (70g). Kupil je še tube (2€) in je naredil cigarete iz cele škatle. Rezultat? Štiri zavojčke po 20 cigaret in še dva je zmanjkalo do polne pete. Pa zaokrožimo na pet. Tobak 10€, tube 1€ ker je porabil polovico, torej je za pet zavojčkov porabil 11€, kar pomeni 2,2€ na zavojček. To pa niti ni slabo...

Odvisno, koliko filaš tube... meni je npr. iz 70g prišlo 4 škatle in kakšnih 5 čikov. Če zaokrožim na 4, me s tubami vred škatla pride 2,70€. Še vedno evro ceneje kot original, okus pa je neprimerno boljši.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
scorpion: jaz pa mislim, da je fora drugje. Če imaš možnost, poglej eno tubo. Od zunaj je oznaka filtra višja, kot je sam filter znotraj tube, torej ti namesto običajne cigarete v vsako fila 10% več, kar pomeni, da dobiš manj cigaret. Žal "normalnih" tub pri nas še ni moč dobiti, razen na kadilec.si in sicer West. Sem pozabil dodati, da je kolega filal v njegove tube iz tujine, torej tiste ki imajo filter do oznake in ne manj.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ksz
Kolega ima marlboro iz luxemburga pravi da ga v sloveniji ni.

Kar se shranjevanja 3kg tice prepakiraj v manjse vrecke.

Imam pa tudi jaz vprasanje kako se obnesejo masince za polnenje tub tiste avtomatske? Ima kdo?

No se mi je zdelo, da se pri nas ne dobi.
Tudi mene je matral avtomatski strojček, ki ga imaj ona kadilec.si ampak je 100€. Sem pa na netu zasledil avtomatski polnilec za 80€, kjer samo nasuješ tobak, pa ti sam enakomerno porazdeli vsebino.
Tale s kadilec.si se mi zdi, da moraš še vedno sam dati pravo količino (po videu in opisu). Razlika med tem ročnim in avtomatskim ki se dobi na kadilec.si je torej samo v tem, da ti ni treba potegniti polnilca... če prav sklepam.