Že pred nekaj leti sem iskal podobno rešitev in jo našel v Delkotu. Škatlica za štiri AA/AAA baterije, cena 5€ za deset kosov. Ker pa lahko v enem dnevu spraznem več kompletov, se pojavi problem, kako kasneje ugotoviti, katere so prazne in katere še polne. Problem sem rešil tako, da polne zložim v škatlo tako, da so vse obrnjene v isto smer. Prazne pa zložim mešano in ko pridem domov mi je vse jasno.
Naj mimogrede še omenim, da sem imel velike probleme s polnjenjem NiMh akujev. V Conradu sem za okoli 40€ nabavil polnilec IPC-1L, ki omogoča tudi praznjenje, obnavljanje, testiranje in polnjenje akumulatorčkov. In to vsakega posebej. Ko so polni lahko za vsakega posebej prebereš tudi kapaciteto. Bil sem presenečen, kaj vse aparatura pokaže. Praviloma imajo vsi akumulatorčki višjo kapaciteto od deklarirane in to od pet do deset procentov (Sony, Eneloop, Ansmann, Camelion), Trust, HyCell in podobni noname izdelki pa imajo precej manjšo kapaciteto. Tudi tu se potrjuje pregovor, da nisem tako bogat, da bi kupoval poceni.