Shranjevanje AA/AAA baterij

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Rabil bi eno manjšo zadevo za shranjevanje AA/AAA baterij med transportom. Za 4-6 baterij. Obstaja kaj takega? Morda kakšni "do it yourself" predlogi?

Hvala!

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
http://www.enaa.com/oddelki/conrad/dept.asp?dept_id=3539

Kar nekaj zadev
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tale opcija izgleda super. Samo težava je, ker to rabim v torek. Ja, I know... hitro se spomnim.

Bom pa vsekakor naročil, ko pridem nazaj.

Hvala!

Če pa je še kdo videl kaj podobnega v Sparu / Big Bangu / Merkurju, pa z besedo na plan. Sicer bo pa DIY in kaka kartonasta škatlica.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Tale opcija izgleda super. Samo težava je, ker to rabim v torek. Ja, I know... hitro se spomnim.

Bom pa vsekakor naročil, ko pridem nazaj.

Hvala!

Če pa je še kdo videl kaj podobnega v Sparu / Big Bangu / Merkurju, pa z besedo na plan. Sicer bo pa DIY in kaka kartonasta škatlica.

V hali A btc-ja imaš ebatt trgovino kjer imajo ansmann-ove izdelke, verjetno imajo tudi te škatlice tam, glede na to da je specializirana trgovina za baterije in sorodne produkte.
Prevzaprav me je ta post spomnil da bi tudi meni ena za 4 kom aa prav prišla
cool-1.gif

Lp.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Že pred nekaj leti sem iskal podobno rešitev in jo našel v Delkotu. Škatlica za štiri AA/AAA baterije, cena 5€ za deset kosov. Ker pa lahko v enem dnevu spraznem več kompletov, se pojavi problem, kako kasneje ugotoviti, katere so prazne in katere še polne. Problem sem rešil tako, da polne zložim v škatlo tako, da so vse obrnjene v isto smer. Prazne pa zložim mešano in ko pridem domov mi je vse jasno.
cool-1.gif

Naj mimogrede še omenim, da sem imel velike probleme s polnjenjem NiMh akujev. V Conradu sem za okoli 40€ nabavil polnilec IPC-1L, ki omogoča tudi praznjenje, obnavljanje, testiranje in polnjenje akumulatorčkov. In to vsakega posebej. Ko so polni lahko za vsakega posebej prebereš tudi kapaciteto. Bil sem presenečen, kaj vse aparatura pokaže. Praviloma imajo vsi akumulatorčki višjo kapaciteto od deklarirane in to od pet do deset procentov (Sony, Eneloop, Ansmann, Camelion), Trust, HyCell in podobni noname izdelki pa imajo precej manjšo kapaciteto. Tudi tu se potrjuje pregovor, da nisem tako bogat, da bi kupoval poceni.
smile-1.gif