severna koreja spet grozi

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik dsf pravi:

he he stare hroščeve feltne, še tiste iz 50-tih in 60-tih let
Lepa plaža.
cheer.gif

Sam sneg je še potrebno dol skidat.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ja, sem prebral, da jih zanima poceni delovna sila - 24 milijonov podhranjenih ljudi, ki ne znajo delat; še posebej ne z moderno tehnologijo. Tista rudna bogatstva, ki naj bi jih S. Koreja imela niso nič posebnega, predvsem pa nič takega, kar se ne bi moglo dobiti kje drugje. Redke zelje so nezanimive. (Skoraj) vsi rudniki redkih zemelj po svetu so zaprti, ker je Kitajska (čeprav nima niti polovice svetovnih zalog) cene potisnila tako nizko, da se izkopavanje enostavno ne splača. In sedaj naj bi nekdo investiral v S. Korejo?

Me ne prepriča.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ja, sem prebral, da jih zanima poceni delovna sila - 24 milijonov podhranjenih ljudi, ki ne znajo delat; še posebej ne z moderno tehnologijo. Tista rudna bogatstva, ki naj bi jih S. Koreja imela niso nič posebnega, predvsem pa nič takega, kar se ne bi moglo dobiti kje drugje. Redke zelje so nezanimive. (Skoraj) vsi rudniki redkih zemelj po svetu so zaprti, ker je Kitajska (čeprav nima niti polovice svetovnih zalog) cene potisnila tako nizko, da se izkopavanje enostavno ne splača. In sedaj naj bi nekdo investiral v S. Korejo?

Me ne prepriča.

Imajo tisto, po cemer hrepeni celotna "silicon valley".

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Graphen?

Ali misliš silicij? Glede na to, da je drugi najpogostejši element v Zemljini skorji verjetno ni problemov pri pridobivanju.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Bolj me zanima, katere institucije in kako so ugotovile količino redkih zemelj v severni Koreji. Ni o nekaj, kar vidiš kar mimogrede, sploh ne v hermetično zaprti državi.

Verjetno spet en larifari članek.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
južnokorejci so delali poskuskne vrtine. pa nekaj rudnikov imajo tudi sami severnokorejci.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Vecina clankov o dejanskem dogajanju v SK je lari-fari in obicno natolcevanje. Saj gre za prakticno hermeticno zaprto drzavo.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Se strinjam......očitno misljo da jih bodo premagal z Mig 21
bonk.gif

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/cb0ZyGOi2ME" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

hysterical-1.gif

A njihov simulator pa poganja Spectrum ?
sprasujem se.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Vecina clankov o dejanskem dogajanju v SK je lari-fari in obicno natolcevanje. Saj gre za prakticno hermeticno zaprto drzavo.

Ko te berem... a ti sam sebe resno jemljes?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Gotovo so manj larifari, kot pa neki hrvaški članki, katerih povzetkov očitno ne znaš napisati.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Gotovo so manj larifari, kot pa neki hrvaški članki, katerih povzetkov očitno ne znaš napisati.

Verjamem da resnica doticnih clankov marsikomu ni prijetna.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Res ni prijetno, ker se mi ne da brat eno uro za to, kar bi se dalo povzet v dveh kratkih odstavkih. Misliš, da je tisto tvoje kdo prebral?

Ontopic: če so redke zemlje res tako razširjene po severni Koreji, potem bi klasičen diktator hitro zavohal biznis in dopustil izkopavanje za primerno "provizijo". Zdaj, ali v SK nimajo pametnega diktatorja ali pa mogoče le ni toliko te robe (katera itak ni dokazana razen par govoric).