severna koreja spet grozi

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ok, kdaj, kje?

Sam jaz sem komunist.

Žvakaš ti malo preveč čunga lunge ? Oprosti, ampak ti nisi K od komunista, si prej kapitalist, ki se mu kolca po komunizmu
smile-1.gif

ON:
S Korejci nimajo za burek. Čas jih je zdavnaj povozo.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.659
113
Se strinjam......očitno misljo da jih bodo premagal z Mig 21
bonk.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
SK še vsaj desetletje ne bo imela jederskega orožja, ki bi ga lahko vgradili v raketo dolgega dosega. Tako da ti poizkusi služijo zgolj kot propaganda na obeh straneh: SK vodstvo svojim državljanom razkazuje mišice, ZDA pa svoje državljane držijo v strahu, s čemer lahko upravičujo vlaganje v vojaške projekte (raketni ščit na pacifiški obali). Jasno pa je tudi, da bi ob uporabi jederskega orožja SK režim v roku nekaj dni padel.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Se strinjam......očitno misljo da jih bodo premagal z Mig 21
bonk.gif

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/cb0ZyGOi2ME" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A misliš, da dejansko lahko vzletijo z muzejskimi exponati?
evil.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Pa še to se špara celo leto, da si lahko gorivo za 5 min preleta Pingponga al Pjongjanga privoščijo
hysterical-1.gif

p.s. Srbi so tok napredn, da so imeli že 1389-ga leta Mig-e... 25-ke foxbat
grims-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Saj problem ni letalstvo niti jedrsko orožje, problem naj bi bilo severnokorejsko topništvo ob meji - Seul je namreč oddaljen od meje samo 60 km, na meji pa je parkiranih več kot desettisoč topov SK. V primeru vojne (ki je po mojem mnenju neverjetna, razen če je fatboy resnično nor) bi bilo zato v Seulu ogromno žrtev.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Predno bi S. Korejci rekli ''keks'', bi s klikom na miške v temnicah drobovja vojaški ladij 4-5 vojaških rač. geekov zradiralo praktično vse kar ob meji topovja čaka in že desetletja rjavi.....
wink-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Predno bi S. Korejci rekli ''keks'', bi s klikom na miške v temnicah drobovja vojaški ladij 4-5 vojaških rač. geekov zradiralo praktično vse kar ob meji topovja čaka in že desetletja rjavi.....
wink-1.gif
Realno gledano je 'preemptive' napad velika nevarnost za Južnokorejce - zagotovo bi umrlo veliko ljudi. Četudi bi odgovor sledil hitro, 13.000 topov ne moreš uničiti v trenutku.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Samo nekaj me zanima...kako vsi točne veste da nimajo razvitega orožja za dolgi doseg ali kakšne atomske bombe itd.? Namreč ni to Slovenija, ki jo v eni uri prevoziš in ima 2 miljona prebivalcev...marsikaj se da skriti in razvijati glede na vložke denarja, katere namenjajo vojski itd..čist tako informationo me zanima, ker ne poznam razvoja atomskega orožja in razvoja raket dolgega dosega..

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
To ni odgovor na vprašanje. Danes se da vse kupiti samo denar se pokaže...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Samo nekaj me zanima...kako vsi točne veste da nimajo razvitega orožja za dolgi doseg ali kakšne atomske bombe itd.?

Kaj ti nič ne bereš novic?
S. Koreja je testirala že več atomskih bomb (sicer relativno šibkih), tudi v orbito je spravila nek "satelit".

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Zadnje čase vedno manj, ker pišejo same neumnosti in nič realno z svetom...samo šokantne novice, katere so večkrat prenapihnjene in poneumljajo ljudi..

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Kateri top pa ima doseg 60km?
Sem pobrskal po netu: Seul je oddaljen zgolj 30 km od DMZ. Še v tem primeru imata dovolj velik domet zgolj M-1985 in M-1978 - pa še to je vprašanje, koliko tovrstnih topov ima SK.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Samo nekaj me zanima...kako vsi točne veste da nimajo razvitega orožja za dolgi doseg ali kakšne atomske bombe itd.?

Kaj ti nič ne bereš novic?
S. Koreja je testirala že več atomskih bomb (sicer relativno šibkih), tudi v orbito je spravila nek "satelit".
Ni pa še razvila niti dovolj majhne jedrske bombe, da bi jo bilo možno izstreliti z raketo, niti dovolj zanesljive rakete, da bi to delo opravila. In četudi oboje razvije, več kot ene ne bodo izstrelili.