Sesuvanje/samodejno ugašanje/restartanje compa

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik 3287
  • Začetni datum

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Odlična programčka.

Za memory test sem celo našel nekaj za testiranje preko USB ključka-bom videl, če dela.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.102
5.644
113
Kaj pomeni pa ta warning
sprasujem se.gif
Pred leti mi je padel iz 20-30cm poličke...prenosni disk pač...drugače dela OK....
2023810-Trekstor.jpg

Priponke

• 2023810-Trekstor.jpg
    2023810-Trekstor.jpg
    52,7 KB · Ogledi: 132

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
To je tole:
This attribute indicates the number of times recalibration was requested (under the condition that the first attempt was unsuccessful). A decrease of this attribute value is a sign of problems in the hard disk mechanical subsystem.

Zdaj, kaj točno naj bi to pomenilo, si poizkusi sam predstavljati. Ampak zdi se mi, da bi lahko bil problem, da mora biti glava kalibrirana s sektorji na površini. Če ni, potem imaš to.
VENDAR, kolikor vem, naj bi WIN7 že sam delal tekalibracije, XP pač ne. A koliko je dejansko WIN7 to narediti, pa ne vem.

Osebno menim, da bi LOW LEVEL FORMAT odpravil to težavo. Ker ravno LLF tudi kalibrira. Problem je, da pravega LLF ne moreš narediti z nobenim orodjem, se pa temu najbolj približa Wipe/Erase/Write Zeroes funkcija orodja, katerega nudi izdelovalec diska.

Če izdelovalec tega orodja ne nudi, potem izbreš eno od orodij z UltimateBootCD ali Hiren's BootCD.

LP

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Jaz bi ga priklopil na stacinoarni in naredil sliko z Acronis True Image. Nato Low Level format, potem pa nazaj nakloniral iz slike.

Kamele0N

23. jul 2008
42.102
5.644
113
Write zeroes format zna tale program....sem ravno danes formatiral notebooka.....je to to?

http://www.dban.org/download
Citat:
DBAN is a self-contained boot disk that automatically deletes the contents of any hard disk that it can detect. This method can help prevent identity theft before recycling a computer. It is also a solution commonly used to remove viruses and spyware from Microsoft Windows installations. DBAN prevents all known techniques of hard disk forensic analysis . It does not provide users with a proof of erasure, such as an audit-ready erasure report.

Narediš bootable USB (program je iso slika) in lepo iz njega poženeš in gre lepo skoz

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.102
5.644
113
Nisem stručko...bolj samouk...

Prvo vprašanje ki se mi poraja......zakaj LL formata ne moreš narest prek USB priklopa?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Ni nobenih ovir, a ne vem koliko temeljit je lahko "LL format" tvojega programa. Program, katerega sem ti omenil, pa JE kolikor je možno globinski in je na HDD forumu, kjer so pravi HDD freaki. Menim, da imaš na tak način večjo verjetnost za odpravo napake.

Mi zaupaš izdelovalca in model tvojega diska?

Kamele0N

23. jul 2008
42.102
5.644
113
Trekstor maxi ds.u.....izdelovalca pa sem že raziskoval...pa se ne spomnim če mi ga je ratalo odkrit

Kamele0N

23. jul 2008
42.102
5.644
113
lej nisem 100% ker sem se že podal za googlanjem v preteklosti...pa sem obupal...vem pa da sem neke samsung zadeve dol vlekel pa....

Nisem niti mel namen formatirat takrat....samo za disk sčekirat da ne bi z univerzalnimi programi

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Tudi sam bi stavil na Samsung. Sicer pa bi snel UltimatebootCD in iz njega zaganjal diagnostične programe izdelovalcev. Eden bi najbrž že prijel. In Boš vedel, da je njihov disk. Če ne pa imaš še vedno HDD Low Level Format.

http://www.ultimatebootcd.com/

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.846
5.943
113
Če je disk fizično poškodovan, potem low level format ne bo ničesar rešil.
Tak disk se uporablja za shranjevanje reči, ki jih ni škoda, če gredo v dev/null .

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Je možno nastaviti, da se en disk ugasne in se zažene samo po potrebi, da ne laufa stalno?

En disk imam v računalniku samo za arhiv, filme in ga rabim recimo enkrat mesečno in je verjetno škoda, da je vseskozi v pogonu.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.557
930
113
No, da se spet oglasim. No tiste napake ni vec javilo.... vse do danes, ko je slo pa ocitno dokoncno v ku**c. No, po zagonu mi pokaze opcijo, ce windowse zazenem normalno ali pa nekstartup repair. V obeh primerih se ustavi takoj zatem. Se zadevo da se kaj resit?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.460
822
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
jaz bi naredil takole:

1. disk vstavil v drug PC in naredil varnostno kopijo podatkov, katere potrebuješ
2. Formatiral disk
3. disk nazaj v svoj PC in inštalacija OS-ja na novo

to bi bilo dobro izhodišče, da se prepričaš ali je res problem v disku. Če boš imel težave tudi po sveži instalaciji windowsa, potem je čas da menjaš HDD. End of story..