Sesuvanje/samodejno ugašanje/restartanje compa

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik 3287
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik 3287

Zadnjih par dni se comp sredi gledanja filma (enkrat mkv, dvakrat 3d) kar sesuje oz restarta. Kaj bi lahko bilo?

I

Izbrisan uporabnik 3287

Do sedaj je bil ok cca leto dni? Sem mislil, da je z napajalniki tako: dokler dela - dela. Ko crkne ne dela.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Navadno je napajalnik komponenta, ki najprej crkne. In ni nujno da bo to pomenilo da se računalnik sploh več ne bo delal. Lahko začnejo voltaže nihati in imaš zelo čudne simptome (migetanje slike ipd.), lahko pa pri obremenitvi enostavno počepne in računalnik se resetira.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Je kako varianta, da pozenem kak test ali kaj takega? Da ne kupujem novega, ce slucajno to ni to.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Je kako varianta, da pozenem kak test ali kaj takega? Da ne kupujem novega, ce slucajno to ni to.

je varianta. odpri napajalnik in posesaj ves prah, ki se je nabral na hladilnik rebrih, potem pa zamenjaj vse elektrolite, ki imajo napihnjeno kapico ... strosek 5 eur in dobra volja ...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Lokalni PC mojster ima sigurno tester, nesi k njemu in naj testira napajalnik.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.557
930
113
Da ne odpiram nove teme, bom kar to izkoristil.

Že drugič v enem mesecu se mi je zgodilo, da je pri brskanju po Firefoxu ta kar naenkrat zablokiral - no, sej to je pri FF-ju že kar stalnica, a se mi je, kot sem že omenil, drugič zgodilo, da je najprej zmrznil firefox, nato pa se je na ekranu po kaki minuti, dveh pokazalo tole obvestilo:

Po tem je po kaki minuti sledil reset. In potem računalnik deluje spet normalno.
Je že kdo imel tak problem (je problem v Firefoxu ali v računalniku)?

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.557
930
113
Evo, sredi pisanja posta se je zadeva spet ponovila. Po tistem resetiranju se pojavi tole:

Ok, me je firbec matral, pritisnil F2 in nato F4 za Hard Disk test in pokaže to:

Grem firbcat še F3 in F2 (v obeh primerih je isti rezultat):

Ker vidim, da ni efekta, naredim CTRL + ALT + DEL, se resetira in gre normalno v Windowse (aja imam Win 7 Home Premium 64Bit).
Očitno ga disk neki heca.......

Nazadnje urejeno:

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Ledenko torej še ni crknil ampak bo crknil v kratkem. V tem primeru ti priporočam da čimprej shraniš vse pomembne podatke na kak drug medij.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Jaz predlagam backup in potem z orodji proizvajalca extended test diska. Recimo, če je disk od WD, si priskrbiš WD Data Lifeguard Diagnostic, bootaš s CD-ja in dokončaš Extended disk test. Lahko celo, da bo program že kaj popravil in bo delalo (če imaš krompir
smile-1.gif
)

VENDAR, tudi če napake ne bodo odpravljene, je še vedno upanje. Write Zeroes ----> Full Erase včasih reši problem. Tako sem pred tremi leti rešil disk, kateri še dandanes redno "poje".

jest5

Guru
18. avg 2007
25.967
-8.669
113
Ravno včerej sem fuknil stran disk, ki je začel srati na veliko. A noben programček/test/S.M.A.R.T. ne pokaže nobene napake
wink-1.gif

Random zamrznitev sistema. Zamrznitev tudi, če brskam po disku preko linuxa z USB klučka.
No sej s svojimi 51XXX urami delovanja si zasluži miren pokoj
grin1.gif

Citat:
Uporabnik Ledenko pravi:
Da ne odpiram nove teme, bom kar to izkoristil.

Že drugič v enem mesecu se mi je zgodilo, da je pri brskanju po Firefoxu ta kar naenkrat zablokiral - no, sej to je pri FF-ju že kar stalnica, a se mi je, kot sem že omenil, drugič zgodilo, da je najprej zmrznil firefox, nato pa se je na ekranu po kaki minuti, dveh pokazalo tole obvestilo:

Po tem je po kaki minuti sledil reset. In potem računalnik deluje spet normalno.
Je že kdo imel tak problem (je problem v Firefoxu ali v računalniku)?

če maš plav ekran in piše da kaj z windowsi ne štima, zna biti:
- da je kaka stvar na plati fuč (to se jaz mel)
- da so winodwsi kaput in čakajo da jih likvidiraš in ponovno namestiš

sem mel isto kt ti, sam ne s FF, ampak z ostalo kramarijo

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
S katerim programom pa preveriš rame?
Pa rad bi, da mi napiše točno katere rame imam, da jih najlažje zamenjam oz. dokupim.

Pri FF pa meni ob več odprtih zavihkih enostavno popolnoma zmrzne internetna povezava(neuporabna tudi za vse ostalo).
Kaj bi pa tukaj lahko naredil?

Sam rešujem to tako, da enostavno zaprem FF in ga še enkrat odprem, druga varianta pa je, da izklopim kabel za net in ga nato še enkrat vklopim.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
ram se stestira z Memtestom iz CD preko DOS-a Podatke o RAM-u pa ti bo izpisal program CPUZ