Bo
fikus vedel za drugič.
Za mene, ker sem stare šole, je to sveto pravilo, da po prvem vstopu v naložen Windows najprej namestim najnovejše driveje za vse naprave, katere poiščem na strani proizvajalca ne pa kar s strani osnovne plošče.
In na klasičnih HDD to tudi, s ciljem čim manj fragmentiranosti, pozitivno vpliva na performanse.
Defragmentiranosti na račun driverjev ni več moč odpraviti.
Najprej Chipset, AHCI, RAID, nato vse ostalo.
Pri SSD, kot razumem, to sicer več ne igra vloge (ali pač?), a jaz se tega še vedno držim.
Zadnjič mi je računalnik celo dva dni delal, potem sem si pa vzel čas in po tvojih navodilih lepo posodabljal prav vse gonilnike, ko pa namestim še zadnjega za zvočno kartico pa vse spet crkne in tudi, če sem te nove driverje zbrisal ni nobena stvar več delovala kot bi morala, spet deset novih modrih ekranov, obnovitev sistema ni pomagala, po ene desetih modrih ekranih pa niti do safe mode nisem mogel več...
Potem sem skušal obnoviti sistem z Windowsovo obnovo sistema, dam obnovitveni cd v računalnik, mi naloži programčke za naložitev sistema, potem pa ne dovoli, da bi lahko nastavil, da imam obnovitev sistema na drugem disku in obnoviti računalnik nisem mogel na noben način-torej popolnoma neuporabna zadeva.
Acronis true image, mi je že zadnjič delal probleme in je sistem obnovil samo nekaj na pol torej spet popolnoma neuporabna zadeva.
EaseUS todo pa mi je z obilo problemi kako zbrisat C-disk
, da bo lahko tja naložil obnovitveno kopijo, potem le uspelo obnovit sistem in zdaj spet dela kot nov.
Zakaj sploh rabim nalagat driver za zvočno kartico, če pa zvok dela že z drajverji iz windowsov???
Zakaj naj sploh posodabljam driverje, če s starimi lepo dela? Ko mi bo enkrat sistem lepo delal, se ne bom več dotikal nobene posodobitve driverjev. Še posodobitev windowsov bi najraje onemogočil.
A imate vi vključene vse posodobitve ali le tiste najbolj pomembne???
Samo tvoj AHCI driver bom naložil, da bo računalnik delal še z več diski.
Se bom pa zdaj zares odlično navadil delati varnostne kopije vsega, s sistemom vred.
To pa je tudi zelo koristna zadeva, sploh danes, ko je vsak dan več ransomwara-ko dobiš na zaslon obvestilo, da plačaj za odklep, samo vložiš usb ključek, naložiš EaseUS obnovitev sistema in varnostne kopije podatkov in imaš v par urah vse naloženo povsem na novo.
Sem pa vsem Vam izjemno hvaležen za vso pomoč.
Po dveh mesecih zajebavanja enostavno nisem več vedel kaj naj z novim računalnikom naredim.
Naložil sem čez sto računalnikov pa Biosa nisem doslej še nikoli posodabljal, ker je vedno vse delalo brezhibno.
Tudi za nastavitev kater sistem boš uporabljal in moraš to nastaviti v BIOSU sem prvič videl.
Driverji so večkrat delali probleme ampak modrih ekranov in popolnega sesutja sistema pa tudi še nisem nikoli videl.
To dvoje in nepravi gonilniki so očitno povzročali stalne probleme.
Še ene par dni igranja pa bom očitno imel lepo delujoč sistem.