Sesutje barvnega profila

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Danes sem naletel na čuden problem... na laptopa imam priključen zunanji monitor (tudi izhod je samo na njega). V Photoshopu sem odpiral raw datoteke za urejanje...
Vmes sem v Acrobatu odprl še eno PDF datoteko, ter eno v Indesignu...
Potem pa nadaljujem delo v Photoshopu, in že Camera Raw mi na fotki roza barvo prikaže mnogo preveč roza, ter rdečo mnogo preveč rdečo...

Doma sem preveril nastavitve barvnega profila v PS na hišnem računalniku... vse enako, ta prikaže barve pravilno, na laptopu pa ne.
Zanimivo je, da ko sliko doprem s pregledovalnikom Fast stone image viewer, je tudi na laptopu prikazana pravilno, čim pa odprem v PS, pa ne.

Ne vem, ali je možno, da mi je InDesign kaj sesul (odprl sem ga prvič, odkar ga imam instaliranega)...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
lahko zbrišeš gonilnike od monitorja (to je men pomagalo, ko mi je bele stvari barval rumeno)
lahko v photoshopu nastaviš kater profil bi rad uporabljal (edit + color settings)

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Monitor je kalibriran... s strojno opremo. Zgleda da je hec v grafični kartici laptopa in njenem RGB prikazu. Slučajno sem odprl ravno tako sliko (v Camera raw), da odtenek močno rdeče in skoraj flourescentne roza prikaže mnogo preveč kontrastno.
Če pa v Camera Raw pod Camera calibration nastavim na Neutral ali Camera Standard (po defaultu je RGB standard), pa so barve kolikor tolikor enake.