Sesalnik - z ali brez vrečke dilema

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.468
1.929
113
Pri ciklonskih je res vse fino na papirju, ampak čiščenje tiste posodice je ena sama svinjarija. Počet to v stanovanju itak nima smisla, ker gre polovica tistega prahu nazaj v zrak. Zunaj, direkt v kanto za smeti, pa bohvari, da piha veter.
Poleg tega zadeva ni ravno primerna za sesanje česarkoli. Meni je naprimer sesanje prahu od vrtanja v siporeks tako zabilo tisti papirnati filter, da sem moral vse skupaj orenk razstavit in spucat s kompresorjem. Je bila cela ulica v prahu. Pri sesalcih z vrečko je bilo običajno tako da si pač, ko si opazil da slabše sesa enostavno zamenjal vrečko pa je bila stvar rešena.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik nowinc pravi:
Hvala za info. Bo verjetno res bolje ostati na klasiki.

Drži

Ima tašča ciklonskega in ni šans, da ga zamenjam za klasičnega, saj ko vidiš, kakšna sfinjarija je čiščenje filtra in vsega ostalega, je zamenjava vreček "mala malca" napram tistemu
wink-1.gif

Sam imam tega in lahko samo rečem, da je super zadeva
zmaga.gif

PHILIPS FC8134/01

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem že v ene dveh temah napisal, da sem imel ciklonskega, pa ko sem menjal je bil pogoj vrečka;)! so pa že zgoraj napisal točno to kar je tudi mene motlo.

med izbiranjem sem naletel tudi na samočistilni filter in tudi brez vrečk. Na tako foro kot so sesalci za v delavnco Kak je pa to nateg stoletja...