Sesalnik / puhalnik za listje

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Po testni uporabi noname nahrbtnega puhalnika sem ugotovil, da baterijski zagotovo odpade, ker je prevelika površina. Obvezno mora imeti za zataknit plin, da ga ne rabiš držati stalno pritisnjenega.
Sedaj se odločam med temi štirimi:
Dvotaktna:
Stihl BG 86: https://unicommerce.si/bg-86
Bi bil BG 56 ok, ampak nima zatiča za plin.
Husqvarna 125bvx (je tudi sesalnik): https://www.mobic.si/pihalniki/pihalnik-in-sesalnik-husqvarna-125bvx-240
Štiritaktna:
Honda HHB 25D: https://www.honda-powerequipment.si...quipment/urejanje-okolice/puhalnik-za-listje/
Makita BHX2501 (najšvohnejša): https://www.m-orodje.si/bencinsko-orodje/puhalniki/makita-bhx2501-bencinski-puhalnik.html

Cene za vse te se vrtijo med 300 in 450 EUR. Ker bo kar precej v rabi, sem se odločil raje za kvalitetno zadevo. Ali raje vzamem neko noname zadevo za 100 EUR?

V teoriji bi 4t morala porabiti manj goriva in biti bolj prijazna okolju. Je z vidika vzdrževanja kakšna večja razlika v primerjavi z dvotaktnima?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Vzami brez mešanice! Da se ne zajebavaš z njo. Pa tudi ni problema ob daljši neuporabi. Torej 4 T.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Hvala za mnenje. Sem malo gledal teste in zapise in se velika večina strinja, da je Stihl prava zadeva. Dela bp, vedno, tudi po pol leta stanja vžge takoj (ne s prve :)). Recimo ravno za Maxito je precej negativnih komentarjev, da moraš stalno nekaj nastavljat in da ne vžiga, itd. Pa tudi manj močna je, kar pri meni ni tako nepomembno.
Malo me sicer še Husa rajca zaradi sesalnika, ampak če realno pogledam tega itak ne bom rabil.

Kar se tiče mešanice ni problema, pač delam po manj, da se ne postara bencin in je to to. Itak je tudi motorna kosa na mešanico. Tako da, zaenkrat se nagibam k Stihlu, moram pa še razmisliti.

tony

Guru
23. jul 2007
9.677
1.488
113
Za štos vprašaj kakega Stihl dilerja, če ima kakšnega 36 voltnega za probat:

Starši so s temle zadovoljni. Elektrika je prišla kar daleč...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.364
9.602
113
EU
Dvotaktni motor je manjši in lažji, kot 4T približne moči. To je pomembno kadar ga stalno neseš v roki. Ni menjave olja kot pri 4T.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Za štos vprašaj kakega Stihl dilerja, če ima kakšnega 36 voltnega za probat:

Starši so s temle zadovoljni. Elektrika je prišla kar daleč...
To bi takoj vzel, če bi imel samo za okrog hiše za spihat. Tako sem pa zadnjič delal več kot dve uri. Ta zadeva ima pa po specifikacijah do 25 min uporabe z eno baterijo. Torej realno verjetno cca. 15 minut alil še to ne. Ne bo šlo :(.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Hehe, dobra zadeva.
Ampak grem raje na Bahame z družino, kot da plačam z davki okrog 10 jurjev za to ;).

• Všeč mi je
Reactions: mistique

luka51

Guru
16. avg 2007
14.416
5.694
113
Zgoraj omenjeno makito imam jaz. Nimam kaj rečt proti njej. Vzel zaradi tega, ker rebim parkrat letno za kaj večjega. Drugače pa za par minut. in se mi ni dalo zajebavat z mešanco. Rata pa malo težka čez čas :)
Vžiga čisto ok. Olje menjat je pa tudi 3 minute, da tisti deci ven vliješ pa novo not 1x letno.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.364
9.602
113
EU
Zgoraj omenjeno makito imam jaz. Nimam kaj rečt proti njej. Vzel zaradi tega, ker rebim parkrat letno za kaj večjega. Drugače pa za par minut. in se mi ni dalo zajebavat z mešanco. Rata pa malo težka čez čas :)
Vžiga čisto ok. Olje menjat je pa tudi 3 minute, da tisti deci ven vliješ pa novo not 1x letno.
Ni samo štos v menjavi olja, temveč v konstrukciji motorja. Karter za olje je spodaj in mora biti konstruiran tako, da maže motor tudi, ko kosilnico obrneš z glavo dol in karterjem zgoraj. Drugače motor ribne. Tukaj so še ventili, odmična gred z pogonom, kar prispeva k višji ceni. Dvotaktni nima nič od tega. Gibljivih delov je malo, in česar nima se ne more pokvariti.

• Všeč mi je
Reactions: sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Se strinjam, tako da bo verjetno Stihl padel.
Je še čas za razmislek, glavnina letošnjega listja je pospravljena.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.416
5.694
113
Ni samo štos v menjavi olja, temveč v konstrukciji motorja. Karter za olje je spodaj in mora biti konstruiran tako, da maže motor tudi, ko kosilnico obrneš z glavo dol in karterjem zgoraj. Drugače motor ribne. Tukaj so še ventili, odmična gred z pogonom, kar prispeva k višji ceni. Dvotaktni nima nič od tega. Gibljivih delov je malo, in česar nima se ne more pokvariti.
Na dvotaktnem se pa bat prej znuca, če gremo v to smer :)
Kolikokrat uporabljaš puhalnik z glavo dol? Kako ga boš držal? Zakaj bi obračal z glavo dol?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.549
435
83
je že kdo poizkusil s pihalnikom za listje avto spihat po obisku ročne avtopralnice? :D

bose

Pripravnik
23. sep 2009
293
14
18
daleč,daleč,daleč proč
So bom sposodil temo. Kje bi lahko dobil vrečo za sesalnik MTD. Sem že iskal pri dobaviteljih, pa je odgovor, da ni več dobavljiva. Se da uporabiti kaj drugega za ta namen?

Priponke

• motor_-sesalnik-za-listje-mtd-bv-3000-g-1904727.jpg
    motor_-sesalnik-za-listje-mtd-bv-3000-g-1904727.jpg
    25,9 KB · Ogledi: 33