Sesalec za fini prah - EINHELL

luka51

Guru
16. avg 2007
14.427
5.703
113
z pravimi filti je. Samo se bo hitro zapacal. in boš pogosto filter pihal.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
za prah more imet tist boben k udarja po filtru, da prah dol pade, a ne?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Pogoj da tak sesalnik deluje s finim prahom je uporaba vrečke. Potem deluje BP. Brez vrečke bo pa filter zapacan v 5 min in potem sledi 5 min čiščenja filtra (kar svinarijo samo raznese po hiši) in tako cel dan ...

Je pa pri vrečkah tudi problem ker rabi veliko površino, drugače se spet hitro zapaca (tudi če ni polna) in sesalec ne vleče nič. 20l je pomojem minimum (tale eihell na linku ima 12l kar je zelo malo), še raje 25 ali 30l posoda in ustrezno velika vrečka.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.027
844
113
Imel nekaj podobnega v domaci delavnici.. upal sem, da bo pobiralo zaganje pa kdaj za po tleh posesat..
na koncu sem bil vesel, da sem ga prodal naprej.
kot so ti ostali rekli - majhen volumen posode in pa glasen motor.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.524
1.109
113
Tole ni šanse da uporabiš za tvoj namen. Prah od brušenja je hudič, v vrečko bo že nekaj šlo, a večina mimo. Verjemi. S tem, da bi rabil stepalni filter.
Jaz sem recimo enkrat skoraj uničil sesalec za pepel, ko sem sesal brušenje. Sem ga reševal celo večnost (beri čistil). Sem pa tudi estrihe rezal in odsesaval preko vodnega sesalca, to je delovalo nekje 90%, ampak je bilo menjavanje vode zamudnejše kot čas rezanja in sesanja. S tem, da sem vedel da ga bom za vedno uničil, ampak je bil tako že za odpis, vendar hudič še danes dela, tako da sem tudi tega sčistil (čistil pa ene 2 meseca, pa 3x motor do zadnjega podrl...
Za tvoj namen kupiš rabljenega (namenskega) na bolhi in ga potem prodaš naprej. Pa tudi kljub temu, bo draga morala še čistiti za tabo...