Servisiranje Range Roverjev

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.725
113
Kje na Štajerskem. Lahko popoldanc dont care. Samo da naredijo servise ali popravila tako kot se zagre. Gre za evoqa.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
JANKO PERNAT, on dela tričetrt range roverjev na Štajerskem, vsaj stare šole (discovery itd.)
Za evoque pa povprašaj, za stare range je majster

drugače pa v MB SERVOTRG je Euroservis in pa BRANKO ZAVERSKI prav tako

• Všeč mi je
Reactions: tomi

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.725
113
še ena hitra, kako je z zanesljivost evoqu VS V70 XC, te zadnje generacije starost do 5 let, do 150 kkm realnih, oba 4wd rang do 25 k€, drugi avto pri bajti, ne bo dosti obremenjen.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113
Kar je okoli mašine lahko servisiraš najbrž na Ford servisih, so Fordove mašine. Sicer pa ko ti odkotalka kaj od pogona oz. specifično landroverjevskega kar ne zna popravit vsak kozolčar potem si na suhem. Ali pelješ v avstrijo (veliko landroverjev iz slovenije novejših generacij se servisira po tujini) ali pa k uradnem zlatarju. Sicer so sedaj nekaj menjali uradna zastopstva (summit, a-cosmos), ampak mislim da glede na renome teh firm je stvar bolj z "dežja pod kap". Torej pod črto, uradno vzdrževanje je drago, pa avto tudi ni biser nepokvarljivosti (prej obratno).

Stari slovenski majstri za landroverje (recimo v črnučah je en tak) so pri teh novih gađet avtih bolj bosi. Je pa res da imajo ponavadi vsaj dobavo delov rešeno bolje od ostalih kozolčarjev.

Tako da jst ti priporočam da preveriš Avstrijo, glede na to da praviš da iščeš štajerski konec spada tudi avstrijska štajerska zrave ane!;)

• Všeč mi je
Reactions: jernejd

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
to je 2.0 204dtd motor?
oil service counter reset je v BOSCH EDC17cp42, za to ponastavit Pernat IMA tester
ima podprto na testerju 27 sistemov za ta voz

za en redni servis bo :D

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
/off
Dej no, za naše je za cel servis z materialom to preveč gnarja, kamoli za urno postavko (pa da dela ene dva ali tri ure...)
/on

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Kot receno za osnovno servisiranje je to fordova tehnika. Za kaj bolj kompliciranega pa bo treba izven maribora, recimo Summit ljubljana ali graz (kjer so dragi ampak ni vse tako zlato kot se sveti).

Kolega svojega Discovery-ja ze 10 let servisira pri Gracnerju na pobrezju, zelo zadovoljen (tudi kar se zadeva nabave specialnih delov iz Avstrije, UK). Zaverski pravtako ok.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.421
962
113
Pozdravljeni,

Imam Range Rover Sport (letnik 2016), zena Evoque (letnik 2014). Oba kupljena na Summitu v Ljubljani. Tam ju servisiramo ze od novih im smo izredno zadovoljni. Sem sicer tudi sam slisal nekaj kritik v preteklosti. Kolikor sem uspel izvedeti so leta 2014 zamenjali vodstvo in zadeve uredili. Jaz z njimi nimam res nobenih tezav. Prijazni in strokovni. Za stare avte se da dogovoriti za posebne pogoje (tast tja vozi Discovery, letnik ne vem, starejsi letnik). Je bil tudi v Avstriji pred leti - njegov komentar - v Avstriji delajo Turki za zlatarsko urno postavko. V Summitu so mu za pol cene popravili, kar v Avstriji niso znali.

Jaz ravno zaradi dobre izkusnje razmisljam, da za zeno kupimo novega RRE in bo gotovo na Summitu servisiran.