Servis za Lexmark?

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Kdo se sploh ukvarja s popravili teh tiskalnikov? Recimo v Kranju in okolici ali pa v Ljubljani?

Mimogrede, kdor je delal UI za te multifunkcijske naprave je [censored]. Tiskalnik namreč javlja, da ne more premikat tiskalne glave, ker je nekaj v napoto in da najbrž potrebuje tudi čiščenje. Seveda se glava prav lepo premika levo/desno, oz. jo kar sam tiskalnik.
crazy1.gif
V nastavitvah tiskalnika/gonilnika pa seveda nič uporabnega.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Alterna
Lexmark MF so itak bolj tko tko. Meni je po 5ih listih javilo, da je napaka v neki glavi in je šel na servis. Samo ima pa WiFi
grims-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Kdo se sploh ukvarja s popravili teh tiskalnikov? Recimo v Kranju in okolici ali pa v Ljubljani?

Mimogrede, kdor je delal UI za te multifunkcijske naprave je [censored]. Tiskalnik namreč javlja, da ne more premikat tiskalne glave, ker je nekaj v napoto in da najbrž potrebuje tudi čiščenje. Seveda se glava prav lepo premika levo/desno, oz. jo kar sam tiskalnik.
crazy1.gif
V nastavitvah tiskalnika/gonilnika pa seveda nič uporabnega.

Tole ne zveni kot UI problem, ampak prej kot firmware problem.
grims-1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
To itak. Samo je pa nedopustno, da so v firmware vgradili tak UI, da sporočilo o napaki vedno prileti čez celoten zaslonček. To je en tak Windows like FAIL. Če jaz nekaj delam, v ozadju nekje pride do napake, niti slučajno nočem prekinit dela zaradi tega. Tak vsiljen način smrdi do neba.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Ne mi govorit o printerjih ... smo imeli neko Canon Pixmo, ki je imela inteligenten način za zaznavanje odpadnega črnila al nekej podobnega ... "ink couter". Po enem letu pa še malo se je odločil, da je ta counter prišel do kritične meje in začel javljati nek error ... mislim da E9 al nekaj podobnega. Rešitev je da ga neseš na servis, kjer ti to resetirajo za mastne denarce seveda. Sam sem ga odprl, odlotal EEPROM in skušal pogruntat, na katerem naslovu se ta podatek zapiše .... no po nekaj urah mi ni uspelo in sem obupal, printer pa je šel pod prešo (imam posnetek).
evil.gif