Servis gasilnega aparata na prah

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
V avtu imam 3 kilskega, kazalec na manometru je na zelenem, star je pa cca. 10 let.

Kaj bodo naredili na PGE, razem stehtali ampulo s potisnim plinom in pretresli prah, ki se po mojem že dovolj pretrese med vožnjo?

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Novo nalepko dobiš če je v zelenem, ni nevemkaj, je pa vseeno bistveno ceneje kot kazen pri policaju. Nam so sredi Bosne policaji zatežili s tem, ko ni bilo nobene druge napake na kombiju - ampak je nalepka bila, pomojem edini avto s tem v celi Bosni, res pa je, da strošek dobrega gasilnega aparata presega cena večine voznega parka tam dol.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Novo nalepko dobiš če je v zelenem, ni nevemkaj, je pa vseeno bistveno ceneje kot kazen pri policaju. Nam so sredi Bosne policaji zatežili s tem, ko ni bilo nobene druge napake na kombiju - ampak je nalepka bila, pomojem edini avto s tem v celi Bosni, res pa je, da strošek dobrega gasilnega aparata presega ceno večine voznega parka tam dol.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
V vatu ga imam, ja. Neobvezno.

Še nekaj sem se spomnil. Doma imam enega 6 kilskega, ki se ga nisem pipnil ene 15 let. Stoji nekje za omaro. Kaj pa bodo tu naredili? Menjali prah?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
V avtu imam 3 kilskega, kazalec na manometru je na zelenem, star je pa cca. 10 let.

Kaj bodo naredili na PGE, razem stehtali ampulo s potisnim plinom in pretresli prah, ki se po mojem že dovolj pretrese med vožnjo?

Nič ne bodo tehtali, ker nima ampule s potisnim plinom. Če ima manometer, potem je polnjen z dušikom in je pod stalnim tlakom. Manometer lahko laže, saj se zgodi, da kazalec blokira. Prah se med vožnjo ne pretrese, ampak se zaradi vedno enakega položaja aparata posede. Glede na to, da je aparat star 10 let, bi ti morali zamenjati še prah, ampak ti ga verjetno ne bodo.
Ti ga kar nesi na pregled, naj ti ne bo škoda tistih manj kot 10 EUR, boš pač malo manj spil v vaški gostilni.

p.s.: Za osebni avto bi bil dovolj kilogramski aparat. 3 kg je za kamione.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Če je neobvezno in to delaš iz zdrave pameti - pravilno btw, potem bodo naredili kar jim boš rekel. Če hočeš nov plin, karkoli, bodo to tudi z veseljem zamenjali. Večina bi rada samo poceni skoz prišla, ko pa makina pogori je pa dizaster, ker ni bilo za kasko.

Jaz imam tudi v avtu aparat, ga dam na test spotoma ko dam gasilne aparate za firmo. Če ga ne bom nikdar rabil super, če bo pa kdaj kaj zagorelo bom lahko vsaj nekaj naredil ali pomagal drugemu.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
spotoma pomeni na stroške firme, ali zgolj spotoma.

Na stroške firme, ampak ni problema, ker je tudi avto na poslovni najem.
smile-1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Tisti, ki imate v vozilu gasilne aparate. Kje jih imate odložene oz. kje (in kako) jih imate pritrjene v avtu? Namreč, tudi sam razmišljam o nakupu aparata, pa me zanima kako ste to rešili, ker samo pod zic ga odložit pomoje ni glih najbolj pametno.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jaz sem ga vrgel v/na rezervno gumo, ki jo imam v prtljažniku pod preprogo. Vmes sem dal še malce pene, da ne ropota.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
v mercedesu (ta starem) je pred prednjim sedežem, imam pa malo težav s pregledom, ker so rekli gospoda gasilci, da takega plina ali praha nimajo in ne polnijo. je pa drugace na zelenem.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.812
553
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Tisti, ki imate v vozilu gasilne aparate. Kje jih imate odložene oz. kje (in kako) jih imate pritrjene v avtu? Namreč, tudi sam razmišljam o nakupu aparata, pa me zanima kako ste to rešili, ker samo pod zic ga odložit pomoje ni glih najbolj pametno.
Fiksiran v nosilcu (Bioversal) potem pa še dve bonpet ampuli
zmaga.gif
vsako pod enim sedežem. V drugem je pa namesto Bioversal Co2
Co2 je ne vem koliko kilski je pa menda boljši kot na prah, če ti recimo zagori samo plastika ali žice, da ti ni treba potem cele mašine pucat ker pri prahu se vse lima.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Koliko stane ampula bonpet ? Zgleda cute. A ne bi bila bolj logična postavitev pod strop, kolikor gledam na netu ?

edit: našel ceno, načrt da bi imel eno v vsakem avtu in še nekaj strateško razporejenih po hiši je ravnokar splaval po vodi.

Nazadnje urejeno: