Senzor vode z SMS obveščanjem

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
Obujam temo. Rabim senzor za poplavo v kopalnici, na baterije, možnost obveščanja po SMS. So tile z zgornjih dveh Aliexpress linkov še vedno ok?

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
OK, če kaj prav razumem, rabim za obveščanje na telefon, ki je lahko 150km oddaljen od senzorja, še gateway. A je tale kombinacija senzor + gateway ok? (Nočem wifi, bi raje na kabel, ker bo gateway itak v omarici zraven routerja.)

22. jul 2007
13.443
1.682
113
124
BTW, ali ima kdo ta senzor?
Zanima me ali zadeva res deluje tudi iz hladilnika, kot je na reklamni fotografiji.
Glede tega sem malo skeptičen, ker je hladilnik kot faradejeva kletka.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.611
713
113
Zanima me ali zadeva res deluje tudi iz hladilnika, kot je na reklamni fotografiji.
kolikor sem testiral BT senzor, je bil dosegljiv iz skrinje

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.517
843
113
Ljudje imajo (in sam sem imel par ur, da preverim) Zigbee senzorje temperature v hladilnikih, in dajejo smiselne rezultate. Tako da da se.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.253
329
83
Če gledaš malce naprej razmisli o kakšnem alarmnem sistemu (npr. Ajax alarm). Preizkušeno lahko priporočim, za ceno boš moral kak popust prosit, ker so svinjsko podražili to kar gledam na netu zadnje cajte, ampak lahko ti potrdim da dela zanesljivo. Imaš Hub na net zvezan, ki ti pošilja na aplikacijo na telefon alarme, vsi senzorji so pa wireless pa na baterije, zdajle sem menjal po več kot 4. letih eno baterijo v senzorju gibanja (tista 123), pa eno backup baterijo v drugem (2032). Imajo pa senzorje gibanja, voda, dim, sirena notrnja, zunanja... dela dobro, ampak je pa za povprečno bajto tam par stotakov (zna prit za hišo mal pod jurja, samo imaš pa potem proper alarm). Se pa da še Hikvision kamere spremljat (imam povezane) znotraj aplikacije, skratka proper zadeva. Kupiš enkrat, pa imaš mir. Ali pa dokupuješ po potrebi, itak so vsi wireless, večino lahko prilimaš s 3M dvostranskim tape-om ki ga dobiš zraven. Jaz imam vodo, dim, gibanje (s kamero in brez), sireno, tipkovnico, hub,... na eni lokaciji 5 let, na drugi manj kot leto, skratka dela kot mora. Ni pa to če iščeš samo en senzor pa čim ceneje. Torej dokler nimaš česa ščitit je brez zveze, ko se ti enkrat naberejo stvari da ti kdo lahko izprazni (ali pa enostavno je čuden filing že da se ti šetajo po bajti pa premetavajo gate, tud če nimajo kaj odnest) je pa to primeren pristop.

• Všeč mi je
Reactions: sousis in matofill

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
OK, če kaj prav razumem, rabim za obveščanje na telefon, ki je lahko 150km oddaljen od senzorja, še gateway. A je tale kombinacija senzor + gateway ok? (Nočem wifi, bi raje na kabel, ker bo gateway itak v omarici zraven routerja.)
Če greš na Shelly, ne rabiš, te obvesti preko wifija na gsm aplikacijo ! Jaz sem na enem vikendu celo čez Unifi od Telemacha naštimal, da lahko peč tam prižgem, ker ja internet prinesem z telefonom z sabo in Shellyi znajo z 2 mrežama delati in daš drugo Unifi , ki je free, če si kje njihov naročnik in ko te ni na lokaciji in tam ni wifija gre na Unifi in dela, recimo, en dan prej vklopim peč za gretje po metodi on off, potem pa preko porabe elektrike vidim, ali se je plinska peč res prižgala in deluje.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Če gledaš malce naprej razmisli o kakšnem alarmnem sistemu (npr. Ajax alarm). Preizkušeno lahko priporočim, za ceno boš moral kak popust prosit, ker so svinjsko podražili to kar gledam na netu zadnje cajte, ampak lahko ti potrdim da dela zanesljivo. Imaš Hub na net zvezan, ki ti pošilja na aplikacijo na telefon alarme, vsi senzorji so pa wireless pa na baterije, zdajle sem menjal po več kot 4. letih eno baterijo v senzorju gibanja (tista 123), pa eno backup baterijo v drugem (2032). Imajo pa senzorje gibanja, voda, dim, sirena notrnja, zunanja... dela dobro, ampak je pa za povprečno bajto tam par stotakov (zna prit za hišo mal pod jurja, samo imaš pa potem proper alarm). Se pa da še Hikvision kamere spremljat (imam povezane) znotraj aplikacije, skratka proper zadeva. Kupiš enkrat, pa imaš mir. Ali pa dokupuješ po potrebi, itak so vsi wireless, večino lahko prilimaš s 3M dvostranskim tape-om ki ga dobiš zraven. Jaz imam vodo, dim, gibanje (s kamero in brez), sireno, tipkovnico, hub,... na eni lokaciji 5 let, na drugi manj kot leto, skratka dela kot mora. Ni pa to če iščeš samo en senzor pa čim ceneje. Torej dokler nimaš česa ščitit je brez zveze, ko se ti enkrat naberejo stvari da ti kdo lahko izprazni (ali pa enostavno je čuden filing že da se ti šetajo po bajti pa premetavajo gate, tud če nimajo kaj odnest) je pa to primeren pristop.
Se da ta Ajax kaj združiti z smart house, ker ja razlagajo vse živo, meni se pa zdi bol en unikum sistem ne združljiv z recimo HA ali Shelly, ali se motim, ker ja tudi Shelly ima module, da vidi, da si šel od doma, lahko tudi po tem, da gsm zgine ven iz stavbe in potem sproži čez pametno kamero z prepoznavo obrazov alarm ali pa sporočilo tebi na gsm, ti pa veš, kako dalje.... Daj malo več napiši o Ajaxu in združljivosti, ker unikuma nočem, če pa gre v integracijo bi bilo pa zanimivo......., pa malo se wifi ja bojim, ker sem na lastne oči videl, kako to z motilcem zaobideš in dela na enkrat tak alarm VEČ NE.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.253
329
83
Ajax ima Geofence - ja, to je to da vidi, da je šel GSM od doma. Nisem sprobal, ne uporabljam tega, ker nisem sam v bajti, za ostale pa nisem gledal kako kombinacija deluje. Uporabljam pa schedule alarm v pisarni, da po zaključku delovnika vključi in zjutraj sam izkjuči, če prej kdo ne izklopi alarma. Ajax ni na Wifi, imajo svoj Jeweler standard, mislim da deluje na zigbee frekvencah, 433MHz, ampak zagotovo ni zigbee protokol. Torej vsak hub ima internet UTP povezavo (ne wifi), pa že eno ali dve SIM slot reži, tako da če ti odrežejo internet na fiksni (UTP) se ti skonekta preko SIM-ke 1 ali 2. Lahko ti poll-a mislim da tudi če nimaš interneta toliko in toliko časa, ti lahko sproži alarm na telefonu tudi v tem primeru se mi zdi. Drugače pa nastaviš na koliko ti poll-a senzorje, mislim da od 12s do 120s lahko določiš. Če ne dobi odgovora recimo v 3. poskusih po 12s (lahko nastaviš), ti prav tako sproži alarm oz. te obvesti.
Kar se tiče povezovanja z drugimi sistemi: baje obstaja nek Digialno-Analogni vmesnik, na katerega lahko recimo obesiš analogne senzorje, ampak tega nimam. Kar pa imam je pa rele za vrata odpirat - torej 12v rele, ki ga v aplikaciji Ajax lahko buzz-nem da mi odpre vrata - to je buzzer. Torej če me pokliče kolega mu rečem počakaj me not, ti odprem, pa mu buzz-nem vrata.
Skratka ni to neka povezava s smart house v smislu Shelly-ja, ali pa da bi to zdaj povezal na Zigbee, ali kaj drugega. Tudi za kamere pozna Hikvision pa mislim da še eno ali dve firmi (en po standardu), za Hikvision imam tako da se preko clouda ali lokalno povežeš, in dejansko aplikacija samo odpre cloud (daš user/pass do clouda in id kamere) ali pa lokalno RSTP povezavo in pač prikaže sliko (kot nek wrapper). Zdaj za pogledat je, ampak če se mi sproži alarm grem raje v hikvision aplikacijo na telefonu in potem od tam spremljam, dam recordat, obrnem kamero (PTZ) ipd.
Pod črto: ti brandi so v marsičem podobni, po drugi strani ima pa vsak kak bonbonček ki komu odtehta, komu pa ne. Najboljš je imet vse od iste firme, če imaš srečo naredijo združljivo. Jaz imam npr. kamere v svojem podsistemu (ki pač snemajo po schedule-u in po gibanju, pač režim kot je nastavljen), potem imam pa od tega neodvisen alarm, ki pač ima drugo funkcijo. Kamer nimam da mi pushajo alarm, ampak pač samo snemajo - alarm mi pa push-a alarme, pa pol pogledam če je treba.
Torej: Wifi motilec na Ajax alarm nima prav nobenega vpliva, ker ne dela na Wifi frekvencah, prav tako imam kabere na UTP-ju in POE, tako da wifi jammer pri meni ne pali. Mogoče kaj kar bi na 433MHz motilo, ampak spet to sproži alarm če ne zazna senzorja več. Torej tudi to odpade. Bi morali zraven dati še GSM jammer (to je pa težko jammat na 2G, 3G in 4G frekvencah, še posebej če je to enih 15m od HUB-a), pa še prekiniti Telekom/optiko v omarici. Če ima nekdo vso to opremo mu pa kar telefonsko na vratih pustim pa mu pridem vrata odpret :valjamse:. Banka pa tud nisem... lopovi gredo ponavadi tja kjer vidijo da ni nič, dvomim da se bodo pri meni na vasi kjer imam jaz tri zunanje kamere, zunanjo alarmno sireno kjer ledica utripa, pa nalepko alarm na vratih (da je že vizualno odbijajoče), trije sosedje v radiju 30m pa nimajo nič, spravili ravno name - verjetnost je res nizka.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Izredno se ti res iz srca zahvaljujem, za to izčrpno poročilo, si mi vse povedal, kar me je še zanimalo. Imaš kaj, v dobrem pri meni , lahko kar koli, pijačko ipd. V glavem vidim, da to, ni, kar iščem, ker ja imam v stavbi, že en 20 let star alarm, ki je za silo z vsem ožičenjem po celem objektu.....

Sam iščem nekaj veliko, bolj smart, pa povezljivo v ostale sisteme pametne hiše.

Kolega ima recimo pametne kamere že 3 leta, mu sinko pripelje obisk in on takoj dobi obvestilo, neznana oseba v vašem stanovanju, skupaj z vašim sinom, pogleda in vidi, da ima sin obisk sošolca in tako naprej. Zanimovo ima malega kužka pomeranca in ja kamera ve za kaj gre in, da je ta kepa dlake, ki šiba okoli družinski pes, zanimivo tudi Roombe, ki čistijo, ko je v službi so prepoznane........

Skratka iščem nekaj bolj naprednega .

• Všeč mi je
Reactions: KarEn

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.253
329
83
Ni problem, če se spomniš še kaj pa kar vprašaj. Drži, ni to top shit tehnika, temu bi rekel robustna klasika, daleč od smart house seveda. Pijača pa ob priliki :)

javr

Guru
6. dec 2011
1.905
1.143
113
ali obstaja "senzor" če te nekdo kliče na mobi ki si ga npr. pustil v avtu, ti si pa v stanovanju?
Ta naprava bi bila vštekana v vtičnico, ali pa bi delovala na baterije, samodejno bi se povezala z mobijem na Wifi ko bi mobi bil v bližini, in ko ne bi odgovoril na npr. 4. poziv, bi zagnala zvočno-svetlobni alarm.