Šentviški predor

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.548
283
83
Mogoče kdo ve, zakaj je v predoru že dva dneva omejitev 60 km/h?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Možno da imajo neka vzdrževalna dela, saj ta teden praktično po vsej sloveniji tako.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ne bi se cudil, ce imajo nekje skrit radar in bomo cez eno leto vsi dobivali domov poloznice...

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Radarja zagotovo ni bilo. Delalo se tudi ni nič (vsaj videlo se ni nikogar pred/v/za tunelom)
confused-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zgleda kot neka napaka na sistemih, vzdrževanja ni bilo videti nikjer.
Da pa Darsovci niso ažurni pri raznih vklapljanjih, izkljapljanih in popravljanjih elektronskih sistemov, to pa itak ni novica.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik vogel pravi:
Mogoče kdo ve, zakaj je v predoru že dva dneva omejitev 60 km/h?
Sam se sprašujem popolnoma isto.

Da ne bo tako kot v Trojanah - dogajalo se je enako, po nekaj mesecih so pa le izustili, da ni primerna podlaga za vožnjo v dežju. čeprav je v Šentvidu omejitev 60 km/h non-stop.

Po moje se Zajc malo igra...

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Varnost , varnost in še enkrat varnost , priprave na nov zakon je treba uvajat, da ljudje postanejo počasi retardirani

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Zgleda kot neka napaka na sistemih, vzdrževanja ni bilo videti nikjer.
Da pa Darsovci niso ažurni pri raznih vklapljanjih, izkljapljanih in popravljanjih elektronskih sistemov, to pa itak ni novica.

pa kaj, a je to taka znanost, al kaj??? a nima v nadzorni sobi 5 knofov za vsak tunel, in tam tipka kaj naj utripa??? pišuka v letu 2011 bi pa tak sistem moral delat 120%.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Saj dela zato pa voziš 60......

Drugač pa šalo na stran, kar se tiče trojanskih predorov. Dvakrat se mi je primerilo ko sem v tunele priletel v mal prehitri koloni, peljali smo nekje 120-130 in nismo zmanšali da nam je prižgal utripajočo rumeno in počil brzino enkrat na 60 drugič pa na 40.
ali je to že kdo doživel ?

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Mene pa zanima kaj pravite na uvoz v predor iz smeri medvod.. peljete cel čas 60 ali kaj zmanjšate?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Se strinjam, ampak žal ni tako pri nam.

Sam sem Darsu enkrat prijavil luknje na severni obvoznici, ki so me nervirale že dva meseca. In glej ga zlomka, šele takrat so se zmigal, poslali ekipo v pregled (čeprav se tam vozijo vsak dan) in jih v nekaj dneh zaflikali.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Saj dela zato pa voziš 60......

Drugač pa šalo na stran, kar se tiče trojanskih predorov. Dvakrat se mi je primerilo ko sem v tunele priletel v mal prehitri koloni, peljali smo nekje 120-130 in nismo zmanšali da nam je prižgal utripajočo rumeno in počil brzino enkrat na 60 drugič pa na 40.
ali je to že kdo doživel ?
A ni to mal nevarno? Lahko kdo na brzino zabremza, pa je štala...
shocked-1.gif

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Naj ti bedaki na DARS-u naštimajo raje 40, bo sigurno najbolj varno. Pa še ko se bom peljal skozi predor bom lahko vmes malo zadremal. Ko je še kazalo 80, sem se čez predor peljal za policajem lepo zleknjen na zicu 100 km/h po števcu pa sva bla še prepočasna in se je vmes nekdo opogumil in naju oba prehitel (v bistvu mu dam prav).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
In kaj je problem omejitve 80/100 v predoru? A misliš da je na zahodu oz. severu pa "unlimited" skozi predore? Dream on, še snemajo te skozi in ti merijo varnostno razdaljo, čim si nekomu preblizu za ritjo, takoj začne utripati znak "abstanden"...

Sej zaradi mene lahko vsi norite in se pobijete, samo ostale, ki želimo živeti in voziti po predpisih pustite pri miru!

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ne pretiravaj - ni unlimited, ampak v dvocevnih predorih, kot je Šentvid je pa omejitev 100 in ne 80, kot pri nas. Sploh pa še nisem nalčetel, da bi kdo pozabil izključiti omejitev 60.
Pri nas so omejitve pretirane - poglej razcep Kozarje, tam je 80 čisto pretiravanje. Enkrat se zapelji po A1 iz smeri Linza proti Salzburgu in potem na razcepu Voralpenkreuz zavij na A9. Skušaj tisti ovinek izpeljati po dovoljeni hitrosti...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sej se iz Ljubelja dol tudi ne moreš peljatoi po omejitvi (100 km/h). Drugače sem točno ta uvoz jemal v sredo.
Sicer je pa v Kozarjah še 80 km/h preveč, ker ti modeli priletijo direktno na prehitevalni pas iz zaprtega prehitevalnega pasu (npr. smer Barje prileti po prehitevalcu navkljub temu da je tam že zaključen) direktno na prehitevalca na pas iz smeri Primorske. Vidim to situacijo dnevno. Pa še izvoza Ljubljana-Vič in Brezovica sta preblizu razcepa. To slednje je itak posebnost ljubljanskega obroča

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ne pretiravaj - ni unlimited, ampak v dvocevnih predorih, kot je Šentvid je pa omejitev 100 in ne 80, kot pri nas. Sploh pa še nisem nalčetel, da bi kdo pozabil izključiti omejitev 60.
Pri nas so omejitve pretirane - poglej razcep Kozarje, tam je 80 čisto pretiravanje. Enkrat se zapelji po A1 iz smeri Linza proti Salzburgu in potem na razcepu Voralpenkreuz zavij na A9. Skušaj tisti ovinek izpeljati po dovoljeni hitrosti...

Če se ne motim je bila na začetku pred odpadanjem ometa omejitev 100km/h. Potem pa (vsaj jaz nisem zasledil) brez obrazložitve oz. posebnega razloga omejitev 80km/h. Aja, verjetno zato ker so kmalu začeli postavljati radarje v tunelu in na koncu tunela in lepo kasirali.

Še fotka kjer se vidi omejitev 100km/h.