Seneni nahod!

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Ma te alergije so res za popizd.....

Claritin mi je pomagal 3 dni. Zdele mi teče iz oči, nosa, kiham... zadnje dva dni še med spanjem kiham pa smrkam.
Upam da čim prej mine tole. Se mi pa začne že v februaruju, sicer na začetku v precej blagi obliki.

imperator

Pripravnik
27. jul 2007
437
0
16
cviček'land
Ljudje moji Letizen uzemite. Pomaga 100%. Dobitega brez recepta in na recepet. Oba sta popolnoma enaka. Edina razlika je v številu, ki jih vsebuje škatlica. Če slučajno premalo pomaga, potem pa še Nasonex pršilo za nos.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik medvedka pravi:
Kaj noben pa ne kašlja? Jaz sem bla v času najhujšega cvetenja dol na jadranu, pa sem se skor zadušila.. Malo vodene oči, pa taki kašelj, da me je že vse bolelo.. Pa sem dobla Claritine, pa Singulair.. Enkrat pred leti sem dobla zyrtec (al nekaj takega) po alergiji na pik, pa sem sam spala 3 dni..

Kašelj anyone? A sem res something special..

Tudi jaz ima težave s kašljem, vendar zaenkrat še nimam rešitve. Jemljem zraven še Panatus.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Da ne bom prekmalu vesel, ampak po približno 5 urah, odkar sem vzel 2 tableti Medrola 4mg je situacija mnogo, mnogo bolja!!! Res, da sem izoliran v sobi, v katero prah težko zaide, ampak že prej je bilo isto. Res pa je tudi, da skoraj ves čas spim, tudi liga prvakov je šla mimo...
10.gif
Jutri zjutraj bom vzel še dve tabletki, potem pa bom zvečer, če bo stanje boljše, dozo zmanjšal na samo eno, da ne preteram... Upam, da me bo jutri pulmolog vzel na pregled in ne samo naročil, namen pa imam iti v Dic center Kecelj v Domžalah!

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
medrol ni nič hudega?
mogoče 4mg v kratkem času jemanja....

preberi si stranske učinke medrola..... dovolj bo samo tiste: pogoste

In tvoje prakticne izkusnje z medrolom so? Branje stranskih ucinkov na internetu?

vsaj enkrat na leto 32mg doza, potem pa postopno zmanjševanje do 0mg
hvala bogu za napredek zdravil, da sem lahko preklopil na biološka.... zdaj pač državna blagajna trpi 1200€ mesečno več samo zaradi mene

kaj zdaj pametnjakovič? misliš da so vsi ljudje zdravi in samo na pamet nakladajo?
priden.gif

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Sam imam že od nekdaj probleme s senenim nahodom. Edine tablete, ki mi vsaj malo pomagajo so Aerius! Uporabljal sem tudi Claritin in floridan, pa ni bilo učinka.
Za nos pa uporabljam Flixonase in pa še en sprej za čiščenje nosu, mislim da je Sterimar. To dvoje res pomaga! Prej sem skoz smrkal, po par paketov robčkov na dan, zdej se pa useknem parkrat na dan. Važno je, da se to dvoje uporablja res redno, parkrat na dan!

Edini problem so pljuča. Čez dan je še kar ok, samo ponoči sem pa tud po dvakrat zbujam, ker težje diham. Pol pa en vpih Ventolina, pa je bolš. Sam s pljuči mam pa problem samo kake tri tedne, pol je bolše. Očitno ravno v tem času cveti kaka rastlina, ki mi škodi.

Skratka, če vam Claritin ne pomaga, potem Arius, pa za nos kar sem zgoraj napisal, pa bi moralo biti bolše.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
sem danes vzel še letizen in še ene kapljice za oči. Moram potrkati da je trenutno kar precej boljše. Samo ko bereš stranske učinke te pa tudi mine.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
hja,..... mogoče za kakega 2m in 120kg težkega človeka čisto nič
za koga drugega pa so že lahko zelo vidni stranski učinki kot izpiranje kosti in zaustavitev rasti,.... ,....

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
hja,..... mogoče za kakega 2m in 120kg težkega človeka čisto nič
za koga drugega pa so že lahko zelo vidni stranski učinki kot izpiranje kosti in zaustavitev rasti,.... ,....

Taksne stvari so, pa se to v praksi redke, ko gre za tezja sistemska obolenja, ki zahtevajo kontinuirano visjo dozo medrola. Taksno akutno lasanje simtopmov oz bolje receno udarna prva pomoc (kot iz naslova topica) nima nobene veze s stranskimi ucinki.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Najboljše tablete so aerius, samo so pa tudi najdražje baje, tako da jih nekako "nočejo" pisati na recept. Drugače se pa prijavi za imunoterapijo, za več informacij o tem pa vprašaj svojega zdravnika.

LP

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Da ne bom prekmalu vesel, ampak po približno 5 urah, odkar sem vzel 2 tableti Medrola 4mg je situacija mnogo, mnogo bolja!!! Res, da sem izoliran v sobi, v katero prah težko zaide, ampak že prej je bilo isto. Res pa je tudi, da skoraj ves čas spim, tudi liga prvakov je šla mimo...
10.gif
Jutri zjutraj bom vzel še dve tabletki, potem pa bom zvečer, če bo stanje boljše, dozo zmanjšal na samo eno, da ne preteram... Upam, da me bo jutri pulmolog vzel na pregled in ne samo naročil, namen pa imam iti v Dic center Kecelj v Domžalah!
meni je zdravnica rekla naj grem k pulmologu šele jeseni, ko ni v zraku elementov, ki bi povzročali alergije.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Ne vem zakaj, ampak ko prebiram te vaše nasvete in komentarje dobil občutek, kot da ste eni že težki odvisniki in jemljete te tablete kot bombone. Zavedajte se, da so vse te tablete ena sama kemija in dolgoročno ne pomagajo prav nič, kvečjemu vam pomagajo samo v trenutni situaciji vsak dan.
Sprejiaznit se je treba da nimate več protitelesc, tudi jaz sem na istem. Aerius jemljem že 3 leto zapored, na srečo samo 2-3 mesece pa še to skušam čimskrajšat, ker mi enostavno ta občutek da sem vsakodnevno odvisen od "kemije" ni všeč.

Letos še nisem šel po recept, pa smo že skoraj v mesecu maju..upam da jih ne bom rabu..tok tok.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Se strinjam! Tace čim bolj stran od tablet!

Koliko s tem problemom vas je pa kadilcev? Kako pogosto pijete alkohol?

Sam nisem bil nikoli nagnjen k prehladnim obolenjem. Odkar kadim, imam non stop smrkav nos, velikokrat sem prehlajen na moč, kiham, imam rdeče oči, kašljam tako ali tako ves čas, včasih prav teče z mene ... Samo kaj, ko človek ne misli na zdravje in se raje prepušča trenutnim užitkom.
smirk-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Po moje je, če ne gre za astmatično ali pa kakšno drugačno kronično obolenje, za vse nas rešitev podobna. Proč od cigaret, zmerno pitje alkohola, čim boljša prehrana + eventuelno prehrambeni dodatki za ojačanje imunskega sistema, čim več fizične aktivnosti v naravi.

Ljudje, ki jih poznam in ki to redno delajo, po večini nimajo težav s prehladi.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Čaki mal, praviš da dolgoročno ne pomagajo, hkrati pa da pomagajo vsak dan...sej to se jemlje like 1 mesec mogoče pol pa celo leto nič in če so deževni dnevi pa niti ni treba pa ni panike, nekih strašno hudih stranskih učinkov pri 20 tabletah letno ne bi smelo bit ane...

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
O,sit,jest sm pa mislu,da mam jest probleme,pa vidm,da sem lahko vesel,da ni tako hudo. V glavnem,men pomaga ze samo Ventolin. Je pa res,da je blo zdele ene par dni precej za=bano. Mene najbolj zjeebe leska.