Seltron promix AVC05 napaka?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.524
1.109
113
Majster se mi ne javi... Pa vprašam, če morda ve kdo tu... Jurga?

Imam občutek, da mi nekaj peša... Ob vklopu naj bi zadeva naredila samokontrolo in sicer tako, da se najprej zavrti v eno stran do konca, nato v drugo stran do konca in nato se postavi tja, kjer ji določi avtomatika. Je temu res tako? Nekaj let je delalo bp, pa imam občutek, da ne opravlja več dobro funkcije. Nastavljeno imam na avtomatsko regulacijo (in ne na ročno).

Hvala.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.120
4.090
113
Mislim da to ni odvisno od motorja/ventila ampak od kontrolerja. Pri nas se nikamor ne obrne sam od sebe, kontroler pa ga ob postavljanu (recimo če ga odkjučiš/vključiš iz napajanja) vedno obrne v eno lego in potem ko začne dejanski program (kar traja nekaj 10 sekund) ga premakne kamor naj bi ga.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ti je to kurilno sezono že deloval, ali gre za prvi vklop po dolgem času?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.524
1.109
113
To sezono mi deluje cca 1 mesec. Pa že lani sem na koncu sezone ugotavljal, da morda nekaj ni OK, pa sem potem preko poletja pozabil... Nekaj mi s temperaturo ne štima (nekoliko pretoplo imam). Vem, da je lahko 100 stvari, krivuljo (nivo in nagib) sem naštudiral. Prvi sum na okvaro imam tu postavljen. Mi pa "odmevajo" nekje v glavi monterjeve besede, da se mora ob zagonu najprej zavrteti od enega konca do drugega, česar pa sedaj ne stori...