selitev iz mesta na deželo-medsoseski odnosi

punca

Zelenc'
18. maj 2010
11
0
1
V kratkem se bomo selili iz mesta na deželo. Tukaj, kjer sedaj živimo so odnosi med sosedi samo na dober dan, nobenega druženja, kavic.... Me zanima kako je na vasi. Kakšne imate izkušnje?? So ljudje res bolj odprti?? Hvala!!

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.883
108
63
štajerska
odvisno od naselja.
na deželi najdeš dosti "čudnih" ljudi. drugače pa je čisti ok
malo so nas čudno - oz rezervirano gledali na začetku, ko pa so ugotovili, da znamo travo kositi ipd jajca pa so se "sprostili"

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.557
2.961
113
v lokalni ostariji
odvisno od dežele de dežele;)

nekje maš zarukance nekje so vsi iz mesta pa je odnos isti... je pa tak da ponavadi staroselci se družimo novonaseljeni pa so navajeni mestnega življenja jim gre vse v nos pizdijo, prijavljajo... jebejo...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik punca pravi:
V kratkem se bomo selili iz mesta na deželo. Tukaj, kjer sedaj živimo so odnosi med sosedi samo na dober dan, nobenega druženja, kavic.... Me zanima kako je na vasi. Kakšne imate izkušnje?? So ljudje res bolj odprti?? Hvala!!

Za vsak slučaj se ne soočenje z zapitimi vaškimi bedaki in posebneži dobro pripravite...okoli hiše obvezno visok zid, neprebojna stekla, 2 huda psa, zunaj zidin se čimmanj zadržujte, po možnosti se (po legalni poti) oborožite. Koliko si pa stara?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mi smo ga prvo elto full sral skupaj..na našo pobudo.
drugo leto malo manj, ker smo dal manj pobude.
letos ne dam nobene pobude in sem s sosedi an dober dan. kmet je kmet.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.120
4.090
113
Mi na deželi smo čisto normalni, samo iz mesta pridejo pa taki seljaki da je joj. Hočejo bit všečni in pametni, pa jih imajo vsi kmalu poln k...

Torej ko prideš na deželo se obnašaj naravno in se ne trudi bit še večji kmet/kmetica kot drugače si ... če si mestna srajca potem cool, bodi to kar si. Če kaj ne znaš počakaj, da te prijazni domačini naučijo in to je to - traja pa asimilacija par 10 let.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.131
1.087
113
Kako pa ste prišli do zemlje?
Podedovana, potem ste pa hišo zgradili? V tem primeru lahko pridejo na dan stare zamere med sorodniki.
Kupili zemljo? Sumljivo poceni? Ker je prejšnji lastnik imel težave s sosedom? .....

punca

Zelenc'
18. maj 2010
11
0
1
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Kako pa ste prišli do zemlje?
Podedovana, potem ste pa hišo zgradili? V tem primeru lahko pridejo na dan stare zamere med sorodniki.
Kupili zemljo? Sumljivo poceni? Ker je prejšnji lastnik imel težave s sosedom? .....

Smo kupili. Vse je čisto in OK.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sam tebe bom pa res mogu 'popedenat'. že za voljo vseh zamer in zajebavanj

btw.
raženj je nared, včer sem dobilkomplete prenosov, jutri pride motor..rabim sveder fi 30-32 in pa še en vrtni komplet..un gasilski..zdej mam dva vikenda zurke. a mislis, da majo gasilci kaj tega

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.557
2.961
113
v lokalni ostariji
svedr s takim fijem za beton mam jst sam zdle mi štemarca ne dela. gasilski aparat pa hja gasilci ne gasilska oprema v ljubljani bi pa znala imet alpa bau haus, merkur tm sm vidu mejhne gasilske aparate. al kerj druzga rabš?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Mizo pa klopi misli
hysterical-1.gif

To ima baubau. Merkat...ups, merkur
smile-1.gif
, Obibobi...vsi majo za male pare

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik punca pravi:

To je čist odvisno, povsod imaš idiote, je pa ponavadi tako, da iz mesta pridejo "fine srajce", ki tudi pozdravit ne znajo, vendar tu mislim da ne bo tako
wink-1.gif
tako da če boš ti se pripravljena družit z domačini, pa kdaj za kak pir v lokalnem baru dat, pa na veselico it (pomožnosti pomagat), potem boš zelo hitro njihova.

Aja še vedno pa se pazi kakih "Vapotov" :D

lp Avi