Sedimentacija

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Naslednji teden sem naročen na operacijo nosnega pretina na ORL kliniki in moram prinesti s sabo tudi razne izvide. Vse je OK, le sedimentacija je 28. Kakšne tri tedne nazaj sem imel sedimentacijo 33 (slučajno je sovpadalo z obdobnim zdr. pregledom v službi) in ravno takrat sem bil bolan (povišana temperatura, bolečine v vratu, kašelj...), vendar pa je bilo v nekaj dneh boljše in potem sploh nisem šel do osebnega zdravnika na pregled oz. imel kakšna zdravila.
Ker je na listu od ORL klinike napisano, da me ne bodo sprejeli, če je sedimentacija nad 20, sem "rahlo" razočaran. Vse sem porihtal, v službi sem se komaj dogovoril za bolniško in za nadomeščanje. Na op. sem čakal več kot pol leta in če me zdaj zavrnejo, bom težko spet vse zrihtal na novo.
Mislite, da je ta povišana sedimentacija še posledica tiste okužbe od zadnjič? Imam kakšne možnosti, da me bodo na ORL vseeno vzeli? Sicer se počutim čisto v redu in nimam nobenih težav.
confused-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Lahko je še posledica prejšnje bolezni... ampak kar na pamet je to nemogoče reči.

Dejstvo je, da žal nisi povsem zdrav in najverjetneje na ORL ne bodo tvegali. Lahko je bakterijsko, lahko ni. Kakšna zoprna okužba nosnega hrustanca med ali po operaciji in ti bodo v končni fazi plastiki delali nov nos, ti boš pa tožil ORL kliniko.

Boš čez vikend videl, kako in kaj, v ponedeljek pa pojdi ponovno do zdravnika in naj ponovijo laboratorijske teste. V kolikor bi dalj časa vztrajale visoke vrednosti sedimentacije, je smiselno razmisliti še o kakšnih dodatnih testih.

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Bi šel v ponedeljek, če ne bi bil praznik. V torek sem pa že naročen v bolnici.
frown-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Uh... pozabil
smirk-1.gif
.

Potem pa žal ne vem več, kaj bi ti svetoval. Sucks. Čisto po pravici povedano nisem vedel, da tako komplicirajo glede tega.

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Mah, bomo videli. Če ne bo šlo, bom pa probal izpogajat čimkrajšo (ponovno) čakalno vrsto in šel k osebni zdravnici, da porihtamo tole sedimentacijo.

Jernej, hvala za odgovore
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Sedimentacijo ti izmerij/naredijo v vsaki ambulanti v pol ure (oz. kolikor rabi da se stvar "usede") - vsaj včasih so, lahko si pa sposodiš tiste epruvetke pa sam doma probavaš!
cheer.gif

Sicer pa samoplačniško zjutraj ob 7h v laboratorij pa imaš izvide upam da do časa. Samo se sam nebi zanašal da bodo OK, verjetno ne bodo!
tongue-1.gif

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Eh ne, saj je logično da se ne bo samo od sebe porihtalo v treh dneh, če se prej ni v treh tednih. Če me zavrnejo, bom šel lepo naslednji teden do zdravnice in potem po vrsti najprej sedimentacija, potem pa še nos
smile-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Si bil v ambulanti za premedikacijo? Pojdi vseeno v torek. Ce je KKS vredu za sedimentacijo ne bi smeli komplicirat.

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Bil sem samo pri osebni zdravnici, ki me je napotila na teste iz seznama, ki sem ga dobil v ORL ambulanti na Polikliniki. Itak bom šel v torek tja, da vidim, kaj bo.
Kaj pa je KKS?

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
če bodo na ORL vsaj malo zainteresirani da te dajo pod nož naj ti tam vzamejo še enkrat sedimentacijo in kks+crp.izvide boš imel v roki v 30 minutah na sedimentacijo boš pa počakal 1 uro.ni tak problem zamnjati vrstni red boš pa namesto 4ti na vrsti 5ti pa bo če bo vse okej.če pa ne pa bo ekipa imela daljšo malico.vse je odvisono koliko se bodo na orl potrudili

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Se strinjam s shiftom...
ne omenjaj preveč prehlada, naj ti naredijo "ekspresno" še eno sedimentacijo pa boš vedel.
Tudi če sam plačaš(vendar ne omenjaj takoj na začetku tega) te preiskava stane manj kot pa ponovna vožnja na orl.

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Spet jaz
smile-1.gif

Ravnokar sem se vrnil iz bolnice. Za sedimentacijo ni nihče niti trznil
smile-1.gif

Skratka, operacija je v celoti uspela, imel sem edino malo "težav" ko sem gledal luštne sestre, ki so hodile naokrog
smile-1.gif

Pa še to: Dr.Paučič, ki me je operiral, je car. Brzinsko, profesionalno, skoraj neboleče. Priporočam
smile-1.gif

Še enkrat hvala vsem, ki ste se oglasili z nasveti.