sedežne M-Tom

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.130
12
38
Brez zamere stari, ampak ne vem kaj je narobe s tvojim kavcem, ampak glede na uporabo se men zdi v cist dobrem stanju, ce pa mislis, da bo kavc po parih letih kot nov pa ne vem kaj kupit druzga kot leseno klop.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.110
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Brez zamere stari, ampak ne vem kaj je narobe s tvojim kavcem, ampak glede na uporabo se men zdi v cist dobrem stanju, ce pa mislis, da bo kavc po parih letih kot nov pa ne vem kaj kupit druzga kot leseno klop.

Optimist... V uporabi je bil pa krepko manj kot prejšnji, pa tistega fotr že 3 leta uporablja (poleg 4ih mojih) pa je še vedno kot nov. Pa je čipšit kitajski...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne vem no, kaj si ti kupil... Moja TOM sedežna je v uporabi 5 let in pol in razen da je umazana (bom moral kakšno globinsko čiščenje udariti) nima znakov razpadanja. Pa je preživela dojenčka in 2 odraščajoča mulca, dnevna soba (in z njo sedežna) pa služi namenu, to je je nimam samo za gledat.
Prav tako tudi "lunice", katere sem kupil oz. dobil v kompenzacijo ob propadu.
Njihov princip delovanja je pa dejansko tak kot ga je opisal nekdo zgoraj... Sicer se lahko čudiš, ampak tako je.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.110
113
Obišči stran
No, jaz sem dobil očitno škart robo. So mi lepo povedali oz je povedal dobavitelj, da so takrat na koncu jemali materjal od dveh dobaviteljev, njih in enega cenejšega... Očitno sem pač padel v tisto brezno na koncu....

Je pa res, da sem jaz vsaj še dobil sedežno pred propadom...

Glede na vse pa lahko samo rečem, da M-Tom nikoli več, niti nobenemu ne priporočam...

PS: kmalu po dobavi je začelo popuščati blago (slabo speto, sem sam popravljal), pa tudi škripajo fedri že od prvega dne dalje...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Zgleda si naletel ravno na čas ko so dobesedno razpadali..in temu ustrezna je bila klima v podjetju, torej tudi tako narejeno, hkrati še čaranje s cenejšimi materiali...rezultat na dolgi rok pa...si lahko človek prebere od razočaranega uporabnika.

Sam imam dobre izkušnje..prejšnji kavč po 11 letih dal naprej sodelavcu...praktično kot nov.

Tega ki imamo zdaj pa pokomentiram čez 10 let.
wink-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.110
113
Obišči stran
Saj s tem se "tolažim"...
evil.gif

Drugače pa identičen model sedežne, z navadnim blagom pri teti doma že 15 let prenaša svašta in še vedno ni znaka obrabe...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Pri nas imamo sedežno Milax iz Homca (al Radomelj oziroma tam nekje). Po 12 letih je še kot nova. Je pa bila zadeva takrat kar draga (vsaj meni se je zdelo, v tolarjih misim da čez 600k). Prevleka je neka dražja microfibra.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ko sem včeraj gledal prispevek na 'Preverjeno' (link, ki ga je prilepil Hanzi), sem bil nad pogumom delavcev navdušen.
In seveda še dodatno besen na NLB, ki se je očitno odločila, da bo nagajala kjer se da. (podobne težave je imel sošolec, ki je moral na koncu tovarno zapreti)

Če bom v kratkem kupoval kakšen oblazinjen del pohištva bom na vsak način šel v M-Tom!

LP

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.157
6.968
113
pri taščici
Bojim se da ne bo dobro. ”Mož” stečajne upraviteljice je dolžan nlb 100mio+. Žena mu je bila nadzornica. Stroški stečajnega postopka znašajo 100+ k€.

darwin

Majstr
17. avg 2007
622
401
63
Hanzi, se je tisto, kar si brisal nanašalo na Mtom?

Tudi jaz sem iz medijev spoznal zgodbo o Mtomu in isti trenutek, ko sem jo bral, sem se odločil, da jih bom podprl z nakupom njihovega izdelka.

Z ženo sva prej vseeno še malo pogledala konkurenco med našimi proizvajalci in za enako velik sestav dobila ponudbe večinoma v vrednosti okoli 3500 eur, najdražji pa je bil kar 8000 eur (vsi v isti tkanini).
Na koncu sva izbrala Mtomov maximal, izdelan povsem po najinih željah in zanj plačala manj kot 2000 eur.

Všeč nama je bilo, da sva ga naročala direktno v tovarni. Tako sva imela možnost v živo pogledati vse modele, blago videti v bali, ne samo na flikici, se usesti na normalno sedišče, na mehko sedišče ...
En gospod se je res zalagal in nama razkazal vse možnosti. Tista gospa, ki na posnetku šraufa in zabija klamfe pa je ženi pomagala izbrati barvo (da ne bi bil jaz kriv, če ji na koncu ne bi bil všeč
smile-1.gif
)
Potem sva pri Janezu oddala naročilo, v resnici nisva plačala nobene are (to zaupanje me še danes fascinira) in več kot dva tedna pred rokom so klicali, da je pripravljen in da ga lahko pripeljejo. Ker še nisva imela položenega parketa, so en teden še počakali, sedajle, ko tole pišem pa že ležim na njem.

Po dveh tednih, kar ga imava sva z njim zelo zadovoljna. Sredinski del se razširi (kot pri Vincentu), tabure je super lahek, tako da se ga brez težav prestavlja, zame osebno je mogoče edino malo pretrd (normalna trdota).

Ko bova poleti naročala še enega za v klubsko sobo, veva kam ga bova šla iskat.

@guardy: Moj stric je v Lesnini kupil en avstrijski kavč v carabuju, čez pol leta je bil tako napokan kot na zgornji sliki, v garanciji so ga menjali in sedaj pol leta po drugem, je ta spet rahlo napokan (precejj manj), tako da očitno ta problem ni samo pri Mtomu, ampak bolj v materialu. Sicer imajo pa kataloge za materiale več ali manj vsi iste. Od tistih za 8000 eur, kot Mtom (vsaj med tistimi, ki so bili nama všeč).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.157
6.968
113
pri taščici
Objava je bila enaka tisti pod njo samo ”mio” so manjkali. Ker pišem na gsm sem to opazil šele po drugi objavi zato sem prvo enostavno zbrisal.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.157
6.968
113
pri taščici
Kaj novega okoli tega?
Nekaj sanjava o novi sedežni (otroke upam da se bo dalo malo umiriti, ta se je začela trgat in bo šla v klet) , pa recimo da ne bi kupila ravno najceneje v dipotu. Potem že raje na bolhi.
Problem na bolhi pa nastane pri usresničitvi želja ki so:

Dvignjena (minimalno 9 cm, ne vem kako visok je irobot če bi kdaj menjal) da gre robot pod njo. Ker se nama zdi večina prenizkih obstaja tudi varianta da bi običajno sedežno dvignil na neke nogice za tistih cca 8-10 cm)
Neka približno češnja barve
Raje bolj gladka kot pa vsa prešita v katerih je samo leglo prahu.
glede materiala se še ne moreva odločiti
velikost do cca 260/260 (320),
Če ima posteljo in predal nič narobe.
pa recimo da bi šla do dveh jurjev.

Hvala za mnenja oziroma debato. Nakup najraje nekje v okolici LJ.

Nazadnje urejeno:

pikapoka07

Pripravnik
6. dec 2013
214
4
18
Imava ravno novo.
smile-1.gif
Luna, v L. Zaenkrat odlična. Pa 1 mesecu - večino se odstrani le z vodo, tako da tudi majhne otroke prenese dobro. Material si izbereš sam in ravno tako potem barvo. Pomoje da se da tudi glede nogic zmenit, če rabiš višino. Sem pred nakupom pregledala nekaj trgovin in M-Tom zmaga cena/kakovost. Že prej je bila v drugem stanovanju TomTom, podobna in se je dobro obnesla.
Odgovarjajo tudi na mail, poglej na njihovo spletno stran.
Enake cene (s popustom) če greš v njihov salon. Priporočam.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Imamo že par let in štiri male otroke. Razen madežev (izbrala presvetel odtenek in ni energije za globinsko čiščenje) se super drži.
Osebno sem zadovoljen. Upam, da bom čez pet let lahko napisal enako.

disc

Guru
4. feb 2011
2.451
576
113
S punco sva kupila sedežno v Milaxu. Zaenkrat super zadovoljna, bova videla kako bo bo parih letih.
Je bila pa cenovno kar ugodno, če pogledaš da se lahko sam odločiš glede trdote in materialov. Je pa res,da sva delala primerjavo z lesnino, rutarjem, H. Normanom, LIDO...
Nisva šla pa nič gledat v M-Toma, tako da ne morem dati še te primerjave.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Jaz imam od M-Toma Florjana.
Nogice imajo različne višine, tudi za I-robota
smile-1.gif

Cenovno so zelo ugodni, vse želje so možne, sva vmes še nekaj z ženo spremenila, in se je dalo zmenit. Je pa res, da sva blizu njih, tako da mi vožnja do proizvodnej v Mokronogu ne predstavlja težav.
Res pohvalno.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Tudi mi imamo Florjana. Roomba gre spodaj, edino del, kjer je predal, je prenizek in ostane pas cca 20 cm, ki ni posesan. Nimam pripomb in mi ni žal. Vsekakor je potrebno iti Mokronog, da se stvari vidi in potem se je lažje odločiti.
Takrat smo nafehtali smo eno vrečo krp odpadnega usnja za ustvarjanje otrok in potem je doma žena na osnovi tistih krp ugotovila, da bi ji bilo drugo usnje bolj všeč. Klicali in se zmenili, čeprav je bilo usnje od dobavitelja s katerim načeloma naj ne bi več delali. Zaradi tega ni nič zamujala dobava. Cenovno so tudi bili zelo konkurenčni.
Slabost je pač omejeno število modelov, ki jih ima M-Tom. Okusi so različni in če nekomu njihovi modeli niso všeč, pač tega ne more kupiti.