Se to šteje pod davčno utajo?

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
ni, po novem zakonu rabiš le ločen račun, ki pa ni nujno da je poslovni... Seveda so banke jezne, ker so pilile z stroški brezveze...
stupid-1.gif

Pismen pa glih nisi.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
ravno to smo mi naredili.....
in je skladno z zakonom.. Zdej pa povej kje piše da mora s.p. imeti poslovni račun, piše samo o ločenem računu za namen poslovnega subjekta....

smo se pozanimali na dursu in je vse pro propisima... sori.. je pa ta novost od letos. Posledično že zapirajo poslovne račune in v namen popoldancev ali sp. odpirajo račune fizičnih oseb za potrebe poslovanja (samo da je ločen račun).

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Ma, se mi ne da. Preberi še enkrat, kar sem napisal, pa bo.

confused-1.gif

Mislim, da sva napisala isto...
tongue-1.gif

Zoki s.p. ne more prek asignacije nakazovati sebi na Zoki Zoki, fizična oseba, ker je davčna blokirala vse na davčno številko, ki je ista. Lahko pa na ta način dobiva keš njegova ljubica, ki ima drugo davčno in je vse ok.

Ja/ne?

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
NE! Zakaj?

1. Zoki nima s,p,
2. Pri zokiju je govora o Electi, ki je d.o.o.
3. Electa ni v njegovi lasti
4. Electa in Zoki imata asignacijsko pogodbo

Tako, da ne vem kaj mešaš Zokija in neke njegove virtualne s.p.-je. Zoki in Electa d.o.o. in asignacijska pogodba so pa realnost.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
ravno to smo mi naredili.....
in je skladno z zakonom.. Zdej pa povej kje piše da mora s.p. imeti poslovni račun, piše samo o ločenem računu za namen poslovnega subjekta....

smo se pozanimali na dursu in je vse pro propisima... sori.. je pa ta novost od letos. Posledično že zapirajo poslovne račune in v namen popoldancev ali sp. odpirajo račune fizičnih oseb za potrebe poslovanja (samo da je ločen račun).

A to nima nič skupnega z vprašanjem, katerega je zastavil odpiratelj teme.
Preberi še enkrat. Pa, če je potrebno še enkrat... pa tako naprej.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Tako, da ne vem kaj mešaš Zokija in neke njegove virtualne s.p.-je. Zoki in Electa d.o.o. in asignacijska pogodba so pa realnost.

Hja.

Ne vem zakaj si ti zraven prvi zamešal Zokija in njegov d.o.o., če OP sprašuje o s.p.-ju...
smile-1.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:

Hja.

Ne vem zakaj si ti zraven prvi zamešal Zokija in njegov d.o.o., če OP sprašuje o s.p.-ju...
smile-1.gif

Kaj ste tu vsi polpismeni? Ker je tehnika izogibanja izvršbam popolnoma enaka.... In ne, nisem mešal zokijevega d.o.o. -ja, ker zoki nima d.o.o.-ja.
rolleyes-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Kaj ste tu vsi polpismeni? Ker je tehnika izogibanja izvršbam popolnoma enaka.... In ne, nisem mešal zokijevega d.o.o. -ja, ker zoki nima d.o.o.-ja.
rolleyes-1.gif

Ne. Ne.

Imaš s.p., dobiš izvršbo - imaš izvršbo na vseh računih, ki nosijo tvojo davčno, torej tudi na osebnem računu. Rabiš torej posrednika, da prideš do denarja.

Imaš d.o.o., dobiš izvršbo - izvršba samo na računih podjetja, ki ima drugo davčno, ti pa lahko še naprej dobivaš keš direktno preko xy načinov. Keš lahko pride do tebe direktno.

Pa reci babi naj te malo zmasira, ni treba biti dežurna tečnoba tle gor...
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Imeti osebni račun za poslovanje firme bi bil idiotizem prve sorte. Ko bi bil čas za določanje višine dokladov , malice v šoli bi potemtakem gledali cifre podjetja (sp-ja) in v končni fazi bi tudi neplačan DDV tretirali kot tvoje premoženje

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Podjetje d.o.o. mora imeti poslovni račun sp ne.... Tvoja ugotovitev je delno pravilna, vendar če se pritožiš ti ugodijo oz jim v štartu sporočiš. Gledajo le dobiček.

Sicer pa to prakticirajo bolj popoldanci, ki itak ves denar takoj dol poberejo in je stanje zero, pa še ti so ponavadi ob dvigneni meji davčni nezavezanci....

Prišparajo pa na ta račun 300 in več eur letno.... Kar je treba skrbet da je račun vedno nula, ko oddajaš doklade in se ti še pritoževati ni treba...

glup sistem, ampak tako je......

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Citat:
meti osebni račun za poslovanje firme bi bil idiotizem prve sorte. Ko bi bil čas za določanje višine dokladov , malice v šoli bi potemtakem gledali cifre podjetja (sp-ja) in v končni fazi bi tudi neplačan DDV tretirali kot tvoje premoženje

--------------------
Babe kuhat, deci delat , premjejka pa pravi ;MI SE DOGAJA S KONSULIDACIJO JAVNIH FINANC,
So stvari, ki jih je treba sovražiti. Po mojem mnenju je ČEFURIZEM v Sloveniji nekaj, kar moraš sovražiti. Jaz to čutim kot svojo državljansko dolžnost.

DSF si me pošteno prestrašu, danes za foro prašal eno k na CSD dela in je isto rekla kot ti... Jutri bo žena poklicala, da dobim uraden odgovor, če je to res, sem se tko zajebal, da kr smrdi.....
Hvala za info.....

Pezda nek hočeš pršparat pa še večji drek nardiš, tole državo res ne zastopim več....

erikson

Guru
25. avg 2007
22.690
6.460
113
Mogoče kot zanimivost ...

Če je podjetnik reven, goljufa

Samostojnim podjetnikom, ki zaslužijo manj od minimalne plače, centri za socialno delo (CSD) pri izračunih subvencije za vrtec in otroškega dodatka pripišejo kar fiktivne prihodke. Ti znašajo razliko med dejansko zasluženim in 75-odstotki bruto minimalne plače (MP). Nekateri podjetniki lahko tako kaj hitro presežejo cenzus za pridobitev socialne pravice.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
V taki državi pač živimo. In potem bereš kretene na Mladini, ki pišejo butaste članke. S.P. so "preimenovali" v Super Poklic in v podnaslovu zatrdili, da samostojni podjetniki postajajo davčna oaza sredi Slovenije

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
popoldanc pa te res skoraj nič ne stane, to pa je velika neumnost, da ga ne bi odprl, če imaš možnost.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
Če misliš DDV, potem verjetno tudi nisi DDV zavezanec, če imaš neko storitveno dejavnost, ker 50.000 prometa pa verjetno ja nimaš? Če pa delaš s firmami pa itak hočejo imeti DDV
smile-1.gif