Se splaca kupiti nepremicnino na hrvaski obali?

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.669
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
Tvoje predšpstavke so na trhlih temeljih:
Trenutno se v Španiji prodaja 700.000 stanovanjskih enot. Cene so padle za 15%. Tako da, ali ne kupujejo, ali pa ni več premožnih:)
V Nemčiji sedaj v glavnem NE kupujejo nepotrebnih dobrin, ker klima še vedno ni taka kot pred krizo.

In še samega sebe pobijaš:
"Enemu gori ni jasno, zakaj je vikendov večino v istri in S jadranu in zakaj ne v okolici dubrovnika. Skrivnost se skriva v magični besedici "vikend", torej plac, kamor skočiš na hiterco, petek do nedelja, mogoče 1 dan dopusta pa še petek zraven. Me zanima komu se da vozit na vikend skok na peljašec" - Takole razložis Slovence.
Zakaj bi torej Nemci kupovali vikend destinacijo na HR.

PS. Na Hrvaškem so v procesu približevanja EU morali že sedaj! omogočiti nakup nepremičnin vsem članicam EU (zato tudi Slovenci sedaj lahko uradno kupimo nepremičnine na HR). Tako vključitev na ta del ne bo vplivala bistveno.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Hehe walda da samega sebe pobija, saj hoče vedno s svojim prvim stavkom tako silno pameten izpast da potem dalje piše same neumnosti, ni pa zmožen tvoriti par smiselnih stavkov
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
veseli avtomobilček, ti STFU, ker s tabo nima smisla debatirat, ker ko ni po tvoje maš vse nas tu za muce, tečn si pa bolj kot piæka ki jo šraufa v jajčniku 24/7.
ferdo, razlika je v tem kak pojmujemo vikend mi in švabi. Mi spadamo bolj v tisto kategorijo mesarja, švaba če pa ima doli vikend, predpostavljamo da je premožen, gre dol z letalom, tak ko gre z letalom v španijo. Ali misliš da se vozijo dol v španijo z mercedesi?
Zdaj jasno da ni klima ugodna za take nakupe, ampak dolgoročno pa malo dvomim da se to nebi spremenilo.
In če se vrnemo k osnovnemu vprašanju, je sploh teoretično možno da z vstopom v eu cene ostanejo iste, ali celo padejo? malo morgen, trend je samo proti gor

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Enemu gori ni jasno, zakaj je vikendov večino...

Poslušaj majmun, jaz nisem "en" to je prvo kot prvo in nihče se v tej temi z nikomer ni prepiral oz. nisem nikomur svojega mnenja vsiljeva temveč sem vljudno vprašal kateri kriteriji so vam pomembni pri nakupu vikenda ter zakaj ima toliko ljudi vikende v Istri (zaradi bližine, ugodnejše cene ali...). Torej ne glumi in se odstrani
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
In ja bogati Nemci si bodo kupili vikend na Hrvaškem ter se vozili tja z avjonom
hysterical-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Da ne bo pomote. V našem koncu je ( bil) Murter že nekdaj priljubljen kot plac za vikendico. Pa ni bilo avtocest, pa so ravno tako dol gradili vikende.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.808