Jaz opažam da na Hrvaškem kupujejo še vedno v večini Slovenci. Tudi jaz sem bil mišljenja, da kupim sedaj, ko je cena takšna kot je. Ampak po daljšem premisleku dvomim, da se bo dejansko cena kaj dvignila ob (če) vstopu HR v EU. Namreč enmu Švabu najbrš nebo cilj kupit apartma, da se bo potem 1200 km vozil na jug enkrat v letu. Za Slovence pa vseeno 200-300 km ni tako hudo, da se za kak podaljšan vikend nebi splačalo zapeljati dol.
Če pa apartma ni predrag, in v njega nisi vložil neko veliko cifro za opremo, se ga da tudi z lahkoto tudi rentat. Vedno se kdo najde.
Recimo moja izkušnja; Jaz sem imel prišparan nek denar. Potem itak kot zavoženemu Slovenclu pade na misel, da si kupi nov avto. No potem prespim nekaj noči in si mislim, daj moja opelica še vedno solidno opravlja svoje delo, zakaj nebi ta denar zapravil za kaj bolj koristnega. Nato sem vzel še nekaj malega krede in doli kupil apartmajček. Moram rečt, da mi ni žal. Z ženo sma iztih misli, da še vedno lahko za 1. maj letima v kake toplejše kraje, poleti pa verjamem da bo prihajajoči štručki zrak ob morju prav lepo del.
Zdaj je pač odvisno kakšen človek si. Ali avanturist, al pač tak, da ti je vseeno na kateri obali piješ pir. Meni recimo dopust pomeni to, da odklopim službo in probleme, ter dam na plaži možgane na OFF, ... se kdaj zapeljem v kako bafano, konobo itd, naročim super večerjo, drugo jutro grem na tržnico, nabavim kako orado in par škampov, popoldne zakurim žar, odprem pir in do sončnega zahoda z polnim trebuhom ležim.
Ok .. malo sem zabluzil, ker je ta post namenjen predvsem mnenju o finančni koristi..