Še so pošteni in preprosti ljudje

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
V glavnem, v sosednji temi se govori, da so v današnjih časih vsi Slovenci cigoti, kateri ti vse pokradejo in zgolj gledajo, kje te bodo nategnili.
No, sam imam v zadnjem času dve zelo zanimivi izkušnji.
1.) Sem dal oglas, da kupim eno zadevo, katera itak nima cene, vendar meni kar nekaj pomeni. V parih dneh me je kar nekaj ljudi klicalo, da imajo to na voljo in da naj pridem zgolj iskat. Da so veseli, če komu to še nekaj pomeni in bo v uporabi. Toliko o zgolj ''cigotih'' pri Slovencih.
2.) V sosednji temi so se iskale zvezdice od Big Bang-a. Kar nekaj uporabnikov tega foruma se je javilo in so mi poslali te zvezdice na lastne stroške. Sami že vedo kateri so
cool-1.gif

Toliko o ''cigotih'' in meni osebno se je še enkrat (v bistvu dvakrat
grin1.gif
Takšen kakršen si, tako se ti bo godilo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Človek je dvignil denar na bankomatu in ga je pozabil vzeti. Posledice: najprej čir na želodcu, ker je bila to ena njegovih prvih plač in je bil že tako brez denarja, vendar ga naslednji dan kličejo z njegove banke, da so klicali iz banke od katere je bankomat, da je nekdo prinesel pozabljen denar v banko in po logu bi to lahko bil samo on.
Zgodilo se je pred leti v Celju.
Jaz načeloma vsako drobnarijo in tudi veliko stvar poskušam vrniti lastniku. Kaj posebnega še nisem našel, razen kak mobilni telefon, ki sem ga zmeraj uspešno vrnil.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Enkrat sem najdu gsm pa me klice ena punca, da je njen, rečem kul, jaz mam jutr cajt, pa ti? Neee jaz ne morem ta teden, sem rekel ok ok in ga zabrisu v smeti, hehe sem baraba in ne vračam denarja. xÐ

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Vse je odvisno od situacije. Jaz ga ne bi zabrisal v smeti. Povedal bi svojo številko in ga shranil doma, potem pa naj se ona prilagaja in pride ponj. Nekaj pa že mora vložiti zato. Očitno ga ni rabila.
Jaz sem sicer en mobi peljal domov enemu otroku. Ampak bilo mi je 200 m s poti.
V mladosti sem tudi kdaj pa kdaj moral štopati, ko sem se vračal iz šole, ker ni bilo več drugega prevoza. Če sem to naredil na vasi, kjer se je vsake pol ure en pripeljal mimo, ni bilo velike muke. Vsak, ki se je pripeljal, mi je ustavil in me peljal domov, tudi če je naredil nekaj km ovinka.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Pa seveda smo še dobri ljudje! In veliko nas je! I takes one, just one and then there's a million of us...

Enkrat sem na dvorišču pred bloki našel ključe. Sem probal kakih 100 nabiralnikov v treh vhodih, da sem našel od koga so ključi in sem jih kar v nabiralnik vrgel. Sem nekoga razveselil in njegovo denarnico za novo ključavnico tudi.

Tudi sam sem že bil deležen "beyond the call of duty" dobre volje in pomoči.
srce-1.gif

Dajmo en skupinski objem!
nahrung002.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Enkrat sem na dvorišču pred bloki našel ključe. Sem probal kakih 100 nabiralnikov v treh vhodih, da sem našel od koga so ključi in sem jih kar v nabiralnik vrgel. Sem nekoga razveselil in njegovo denarnico za novo ključavnico tudi.
Ja Mejduš, izdelava novega ključa je čez 5€ , cel nov vložek s tremi ključi pa nekej čez 10€.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Ja Mejduš, izdelava novega ključa je čez 5€ , cel nov vložek s tremi ključi pa nekej čez 10€.

A moraš biti vedno tako negativen? Bom tebi poslal položnico za menjavo, ko bom izgubil ključe in ti kar sedaj povem, da bo več kot 15€. Malce bolje pomisli kaj pomeni izgubiti ključe.
wink-1.gif

Čeprav hmm, profesionalec bi vrnil ključe in tako pomiril osebo glede varnosti. Ampak on si prvo naredi kopijo... du du DUM! *dramatična muzika* Jaz paranoik bi vseeno menjal vse ključavnice.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Citat:

A moraš biti vedno tako negativen? Bom tebi poslal položnico za menjavo, ko bom izgubil ključe in ti kar sedaj povem, da bo več kot 15€. Malce bolje pomisli kaj pomeni izgubiti ključe.
wink-1.gif

Čeprav hmm, profesionalec bi vrnil ključe in tako pomiril osebo glede varnosti. Ampak on si prvo naredi kopijo... du du DUM! *dramatična muzika* Jaz paranoik bi vseeno menjal vse ključavnice.

15€? Mogoče, če imaš najbolj čip šit ključe, ampak potem lahko tudi odklenjeno pustiš. Jaz imam recimo sistemske (blok), pa so me ključi+ ključavnice prišli okoli 100€ (pa niso tadragi, ampak ena srednja varianta).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Citat:

wink-1.gif
A ne znaš sam vložka zamenjat? Dost slabo če ne.
Vem kako je, ko zgubiš ključ, sem ravno enega izgubil zato poznam cene.