Se obeta največji vpoklic doslej (60+mio vozil)?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Tole si preberite. Sicer je malce dolgo, vendar vredno branja - do konca.
http://www.bloomberg.com/news/...-air-bag-crisis

Še lista "affected" vozil (v ZDA) - seznam se bo verjetno še večal: http://blog.caranddriver.com/m...-vehicles/#list

Kakšna štala. Sploh nimam komentarja na tako brezobrazno obnašanje, načrtno laganje, prireranje podatkov ter zavajanje.
uf-1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Renault jih po članku sodeč že v štartu ni hotel, ker da so nevarni

Sicer pa japanezerji so mojstri goljufij in nategovanj

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Tole si preberite. Sicer je malce dolgo, vendar vredno branja - do konca.
http://www.bloomberg.com/news/...-air-bag-crisis

Še lista "affected" vozil (v ZDA) - seznam se bo verjetno še večal: http://blog.caranddriver.com/m...-vehicles/#list

Kakšna štala. Sploh nimam komentarja na tako brezobrazno obnašanje, načrtno laganje, prireranje podatkov ter zavajanje.
uf-1.gif
Tale zgodba je stara že leta, in iz leta v leto raste. V EU je položaj nekaj boljši, ker airbagi za ZDA in EU ponavadi niso enaki, pa vseeno - problem je priti do informacij, kateri avti so prizadeti.

Da so pri Takati to počeli, ni glede na mesarsko klanje do in med dobavitelji čisto nič presenetljivo. Problem je tudi, da se dovolj AB za vpoklic enostavno ne da narediti dovolj hitro. Trajalo bo leta ... In končna cifra vplooklica zna biti med 150 in 200 milijoni avtov.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Ja, res je stara zgodba. Sem pa prvic prebral clanek, ki povzema celotno zgodbo ter dejansko izpostavlja kaksni so odnosi v takati in kako niso resevali dejanskega problema.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Je vedno ista zgodba. Tudi pri VW dizlih. Avtoritaren šef, želja po več po večjem dobičku (veečji dobiček je boljša plača za šefa) ... Potem k temu dodaš še japonsko servilnost. Zdaj imajo priliko, da to porihtajo - zaprejo prav vse, ki so bili vpleteneni, tudi na nižjih (razvoj, testiranja) nivojih in tudi če so ubogali šefa, in to za zelo dolgo časa.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Je vedno ista zgodba. Tudi pri VW dizlih. Avtoritaren šef, želja po več po večjem dobičku (veečji dobiček je boljša plača za šefa) ... Potem k temu dodaš še japonsko servilnost. Zdaj imajo priliko, da to porihtajo - zaprejo prav vse, ki so bili vpleteneni, tudi na nižjih (razvoj, testiranja) nivojih in tudi če so ubogali šefa, in to za zelo dolgo časa.

Se strinjam, da je potrebno na ustrezen način ukrepati in odgovorne odstraniti iz biznisa. Veš kaj me moti pa pri vseh teh aferah, predvsem VW? To, da se EU ne zgane, to pa samo zato ker je VW ogromen in je takorekoč nemško gospodarstvo odvisno od VW. Po drugi strani pa berem, da želi nemčija zaustaviti prodajo fiata & co. v nemčiji zaradi emisij.
...potem se pa vprašam - ali sem kaj narobe prebral? Kaj ko bi prvo pred svojim pragom pometli?? Švabi vidijo samo druge, sebe pa ne. So tudi svojevrstni pacienti.
rolleyes-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Se strinjam, da je potrebno na ustrezen način ukrepati in odgovorne odstraniti iz biznisa. Veš kaj me moti pa pri vseh teh aferah, predvsem VW? To, da se EU ne zgane, to pa samo zato ker je VW ogromen in je takorekoč nemško gospodarstvo odvisno od VW. Po drugi strani pa berem, da želi nemčija zaustaviti prodajo fiata & co. v nemčiji zaradi emisij.
...potem se pa vprašam - ali sem kaj narobe prebral? Kaj ko bi prvo pred svojim pragom pometli?? Švabi vidijo samo druge, sebe pa ne. So tudi svojevrstni pacienti.
rolleyes-1.gif

Nehte kupvat nemške avte ane. Aja to pa ne.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Komplet VW grupa iz moje strani. Vsaj zaenkrat
smile-1.gif

Zdaj čakam, da še pri drugih najdejo nepoštenost pa bom samo še kolo fural.
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Nimam nemca. Se pa strinjam z napisanim.
smile-1.gif
Bojkotiram VW prav zaradi tega.

Če nimaš nemca ti je res problem bojkotirat VW
cheer.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Nimam nemca. Se pa strinjam z napisanim.
smile-1.gif
Bojkotiram VW prav zaradi tega.

Če nimaš nemca ti je res problem bojkotirat VW
cheer.gif

Kot da bom večno imel isti avto. Morda pa pravkar kupujem kaj drugega?
Evo ti
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

rolleyes-1.gif

EU se je zganila. Ampak vsega se tudi ne vidi od zunaj ...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
ford pa opel sta nemca ravno toliko kot so čefurji Slovenci.

no opfel bi lahko bil neke sorte argentinski Slovenc, ampak nekako to ni to