Še nekaj o imenu firme?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Ugotovil sem, da ima en doo zelo podobno ime, kot je žena registriala s.p - samo priimek imajo še zraven v imenu (tudi v kratkem imenu).
Ali se lahko oni kaj pritožijo, nas tožijo, karkoli.. Ko sva izbrala ime nama je namreč svetovalec na VEM točki dejal, da je vse ok, ampak če bi sam raziskoval in videl tako podobnost, bi verjetno izbrala kaj drugega.. Na ajpesu sem namreč našel tale člen:

- družba, ki meni, da se firma pozneje ustanovljene družbe ne razlikuje jasno od njene firme, lahko zahteva opustitev firme, njen izbris iz registra in odškodnino.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Če imena nimajo zaščitenega in, če imate s.p. že registriran potem vam nihče ne more nič.
Če registracija podjetja še ni zaključena potem vam ime registrar laho zavrne (za s.p. je to AJPES).
Če ima ime zaščiteno potem se verjetno tudi bo pritožil. V Slo je redko katero ime zaščiteo.

Kratko ime je VEDNO ali Firma, Ime Priimek, s.p. ali Ime Priimek s.p.
Samo firme pri s.p.-ju ne morete uporabljati.

Recimo Cvetlica, cvetličarske storitve, Marjetica Daisy, s.p. se lahko "na kratko" predstavlja kot "Cvetlica, Marjetica Daisy, s.p." ali kot "Marjetica Daisy s.p.".