Se mi splača kupit port replikator?

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Na port replikatorju se računalnik tudi polni. Jaz sem na svojih IBM-ih vedno imel port replikator in se je prav dobro obnesel. Prednost pri IBMu je bila, da si dobil nekaj več priključkov, kot recimo DVI in za eksterno PS2 tipkovnico, predvsem pa to, da ti ni bilo vedno posebej priklapljat vseh kablov (konkretno pri meni monitorja, tipkovnice, mreže in miške), ampak si računalnik samo nataknil in že je zadeva delala.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Odvisno kakšen port replikator. Na nekatere prenosnike ne gredo "klasični" - preko katerih se prenosnik tudi polni. In za takšne obstaja samo USB varianta, in potem se prenosnik NE polni.

Je pa zelo odvisno kakšen port replikator, eni imajo celo prostora za dodaten disk, baterijo...etc. Nekater pa samo par USB portov, mrežno in externi monitor.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Oz..še to bom rekel. Na določene prenosnike gredo samo ene vrste por replikatorji, tako da je predvsem odvisno od prenosnika in ne od port replikatorja.

oskar

Pripravnik
5. jan 2008
68
0
6
V splošnem je port replicator dobra ideja, še posebno, če imaš na mizi (doma ali v pisarni) vedno priključen tudi monitor (VGA ali DVI), miško, tipkovnico, ethernet, pa še kaj na USB. Če je računalnik vedno tam, potem je vseeno, itak dela kot namizni PC. Če pa ga pogosto nosiš drugam, je zadeva bistveno poenostavljena, ker ga ali samo natakneš na replikator ali pa vtakneš v USB. To je pa potem odvisno od proizvajalca prenosnika. Večina malo bolj zaresnih prenosnikov dela samo s točno določenimi replikatorji istega proizvajalca, bolj običajni (beri: cenejši) pa bi morali delati tudi z generičnimi USB.