Se je že začelo-Mobitel SMS

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
srecno 08

V Izoli je bila loterija.. od ene 20 jih je 10 dokaj hitro poslalo [cca 2x je retryjal telefon], ene 2 [iz S! na S!] pa nisem in nisem mogel poslat..

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
enemu tudi jaz nisem mogel poslati,...
po pogovoru z njim sem ugotovil da ima poln telefon in vrsto,...

b

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
SMS-i so sli vec ali manj bp, med 21:30 in 00:30 pa MMS-ov niti pod razno nisem spravil skozi!!!

Za Borovnicevca:

Da ne odpiram nove teme: uporabljam USB modem (1GB paket). Standardno mi po 1 uri in 40 minut (no tu okrog, pet minut gor ali dol) prekine zvezo, prenosnik (OS Vista) pa moram popolnoma restartat, ce zelim ponovno na net. Kaksna casovna omejitev s strani Zelenih??

LP

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
nebi vedel,...
ko sem ga nazadnje uporabljal v začetku decembra (win xp, usb modem) sem v dveh sejah prenesel 450 MB (cca 4h) v prvi seji se mi zdi da sem pomotoma pritisnil tipko za izklop pa se je ugasnil ali spravil na spanje
bonk.gif
drugače pa ni bilo frke prenos cca 125 MB na uro,...

l.p. b

aja,... bom vprašal če bi bilo kje sistemsko omejeno

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
to pomeni brez padca omrežij, problemov s pošiljanjem,... ali to pomeni redno letno sesutje baznih
grims-1.gif

b

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Obremenitev in zasedenost omrežja v skladu s prešnjimi leti
grims-1.gif
Znak omrežje zasedeno čisto v povprečju glede na prejšnja leta...

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Marburg pravi:
SMS-i so sli vec ali manj bp, med 21:30 in 00:30 pa MMS-ov niti pod razno nisem spravil skozi!!!

Za Borovnicevca:

Da ne odpiram nove teme: uporabljam USB modem (1GB paket). Standardno mi po 1 uri in 40 minut (no tu okrog, pet minut gor ali dol) prekine zvezo, prenosnik (OS Vista) pa moram popolnoma restartat, ce zelim ponovno na net. Kaksna casovna omejitev s strani Zelenih??

LP

Men dela normalno tudo po 4ure, brez restarta.

lp

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
KSZ
Meni so začel šibat SMS od mene takoj proti meni pa ene cca 1-10 minut laga (Iz Radovljice; Mobitel)
MMS sem poslal že prej ene 10.
Rekord je iz Črne gore 28 ur (ne vem na katerem omrežju je priključena drugače pa ima Simobil)
Iz Švedske - Kiruna je MMS potoval 2 uri, SMS je prišel takoj.
Lahko pa povem tudi za Stocholm SMS tudi po 30 min za MMS ne vem.
Letos je šlo dobro skozi poslal 40 SMSov in 10 MMS
Prejel pa do sedaj 98 SMS, 7 MMSov in tri sporočila na tajnici.
Pismo sem priljubljen
bonk.gif

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Ljudje že itak poznajo omrežje in so se (vsaj pri meni) lepo razvrstli, tako da mi je od 1800 naprej vsakih 15 min zabrnel telefon.
wink-1.gif

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
pri meni ni bilo težav s sprejemanjem in pošiljanjem sms-ov. vse se je sicer dogajalo kakšni 2 uri pred polnočjo. edino 1 sms je bil malo "čuden" - besedilo in potem *manjka del besedila*. ne vem, če je za to kriv pošiljatelj ali omrežje oz. operater.
confused-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Luchka pravi:
pri meni ni bilo težav s sprejemanjem in pošiljanjem sms-ov. vse se je sicer dogajalo kakšni 2 uri pred polnočjo. edino 1 sms je bil malo "čuden" - besedilo in potem *manjka del besedila*. ne vem, če je za to kriv pošiljatelj ali omrežje oz. operater.
confused-1.gif

Jaz sem tudi dobil enega takega, a je potem prispel se preostanek. Predvidevam, da je bil SMS razdeljen v vec delov (vec kot 160 znakov v prvem).

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Tako je. Pride več SMSov, softver v telefonu jih zloži v enega. Če posamezni deli sporočila (beri:SMS-i) še niso prišli, se zgodi, da manjka "del besedila".

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Tako je. Pride več SMSov, softver v telefonu jih zloži v enega. Če posamezni deli sporočila (beri:SMS-i) še niso prišli, se zgodi, da manjka "del besedila".

hm... besedilo tega sms-ja je bilo čisto kratko (pred *del besedila manjka* je bilo pribl. 50 znakov). in skoraj ne verjamem, da je bil sms daljši od 160 znakov. kakorkoli, od 31.12. popoldan do danes še nisem dobila preostanka besedila. lost in space?
confused-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
sam ponavadi je tako, da če ti napiše *manjka del besedila* da najkasnej v parih minutah pride ostali del, ker je bilo v prvem sporočilu več kot 160 znakov.

jaz sem prvega zvečer dobila še zadnje sms, poslani so bili pa malo po polnoči
grin1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Osnovno cepljenje besedila na več SMSov se opravi v mobilniku pošiljatelja. Lahko, da je temu uspelo skozi omrežje spraviti le nekaj posameznih SMS-ov, ne pa cele serije, ki tvori celotno sporočilo. Posledično tudi i nisi prejela celotne verige SMS-ov, ki bi tvorila celotno besedilo, ki bi se pri tebi prikazalo kot en sam SMS.
Zakaj več SMSov? Ne vem. Morda je pošiljatelj vstavil kakšne posebne znake ipd, ki mimogrede zadevo podaljšajo čez 160 znakov, poskrbijo pa, da dobiš recimo SMS, izpisan tako:

S anjsko
R adostno
E dinstveno
C arobno
N epozabno
O bilno

itd itd

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Luchka pravi:
confused-1.gif

Pomoje je pijan folk. Se je tudi meni zgodilo, da je nekaj čudno pisalo. Sam se itak ni spomnu kaj je napisal
wink-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Zakaj sploh težite s SMSi? Letos nisem poslal niti enega. Itak jih je večina poslanih napol avtomatsko, z enim besedilom za vse kontakte v imeniku. Klinc pa takšno voščilo.