Se je že začelo-Mobitel SMS

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Letos je pa že zgodaj gužva... 2 sporočili mi še od včeraj ni dostavilo, danes pa na eno cifro sploh noče poslati
evil.gif
Povratnic pa itak že od včeraj popoldne ni več.
Še bolj so pa hecni v klicnem centru-2 ženski mi trdita, da sploh ni težav, šele pri tretjem izvlečem iz njega, da imajo probleme in grozno gužvo na strežniku za SMS. Se obeta čez 4 dni popolni razpad omrežja
evil.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Recimo, da ljudje vejo, da so težave in začnejo že prej sporočila pošiljati. Pa smo spet na istem.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Nedelovanje povratnic oz. izklop le-teh je že nekaj let stalna praksa, saj se tako najlažje in najmanj opazno (za večino uporabnikov) razbremeni SMS center.
Je pa logično da v teh dneh prihaja do težav pri pošiljanju sporočil.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
No samo lani je recimo crknilo šele zadnji dan.

Sploh ni res. Lani se je pošiljalo SMSe BP, tudi malo po polnoči, tako kot tudi s klici. Možno edino če ste bili nekje v gužbi 10.000ih ljudi da je bila kakšna bazna mal preobremenjena, drugače pa zadeva dobro špila.
Glede SMSOv pa ja NI kakšnih težav. Lahko pa težava nastane če uporabniki skušajo naenkrat poslati 50sporočil in pričakujejo da bodo vsi dostavljeni v parih minutah.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A so lani tudi bili SMS-i zastonj med vikendi in prazniki? To je po mojem še dodatna obremenitev.

Mirror

Pripravnik
29. okt 2007
273
0
16
Mene ta izkop povratnic sploh ne moti, ker jih tudi sicer nimam vključenih. Nisem opazil nobenih težav pri pošiljanju smsov, ki bi bile povezane z večjo količino.
tongue-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

A so lani tudi bili SMS-i zastonj med vikendi in prazniki? To je po mojem še dodatna obremenitev.

Imaš prav in tudi na to se računa, tako da nič skrbet. SMSi lavfajo in bodo lavfali
cheer.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:

Glede SMSOv pa ja NI kakšnih težav.

Aha in meni se pa blede ane? Se mi mogoče samo dozdeva, da mi telefon na nekatere številke noče pošiljati SMSov?

Se mi samo dozdeva, da že 12ur ne morem prejemati SMSov(razen testnega iz mobitelovega centra)?

Aja pa s telefonom ni nič narobe-z rezervne mobi kartice DOKAJ normalno deluje.

No vsaj MMSi mi zaenkrat še normalno delujejo...

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ja in če je tebi neki štriknilo je že celovit problem na SMScentrih praviš?
bonk.gif

p.s.: pa ne pišem samo za M@ ampak vem da je tako pri vseh ponudnikih.

Nazadnje urejeno:

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Če dobiš testnega bi moral dobiti vse. Ker testni SMS je poslan iz "navadne" številke in "navadnega" telefona.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
ja in če je tebi neki štriknilo je že celovit problem na SMScentrih praviš?
bonk.gif

p.s.: pa ne pišem samo za M@ ampak vem da je tako pri vseh ponudnikih.
Torej se je na help centru zlagal, da imajo probleme zaradi prevelike količine SMSov?
evil.gif
Zanimiv odnos...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Če dobiš testnega bi moral dobiti vse. Ker testni SMS je poslan iz "navadne" številke in "navadnega" telefona.
Ja, pa kot kaže ne dobim vsega. Iz fotrovega na moj tel recimo ne pride nič.

Mirror

Pripravnik
29. okt 2007
273
0
16
Verjetno te je mel dost, pa ti je rekel, da je večja količina smsov v tem času.
evil.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
No, ravnokar sem dobil 13 SMSov(tudi včerajšnje) Toliko o tem, da ni problemov...
Upam, da bo sedaj normalno delovalo.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Nikjer nisem rekel da ti nimaš problemov, pravim da ni bilo večjih težav kot si ti navedel v samem naslovu teme. Neki ti je retray štriknu očitno, pa si zdej dobu, kriv pa je lahko kakšen zjeban sms, če ti po domače povem.

glede tega kar so ti rekl na centru, tud jaz bi ti to že zabil, če si prav neumno skakal kot tukaj gor in trikrat klicu, očitno si dobu kar si hotel klicati, prej nisi bil miren, če si moral trikrat klicat?
smile-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
glede tega kar so ti rekl na centru, tud jaz bi ti to že zabil, če si prav neumno skakal kot tukaj gor in trikrat klicu, očitno si dobu kar si hotel klicati, prej nisi bil miren, če si moral trikrat klicat?
smile-1.gif
Saj si bogi no... Če ti nekdo pravi, da je kao vse vredu, tebi pa NE DELUJE, verjetno pokličeš nazaj in to poveš.
Sicer pa včeraj so lepo v prvo povedali, da so težave v sistemu. Danes pa sta najprej 2 ženski trdili, da so vse težave že odpravljene... Pa kot kaže niso bile.