Se je že začelo - begunci ujeti v Slo?!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nisem trgal iz konteksta, si na koncu ugotovil kaj je namen pisanja.
problem se rešuje ob vojnem področju. vse probleme. od ustavitve bežanja naprej, do onemogočanja bežanja naprej.

predvsem pa..koliko beguncev beži pred koliko vojske in kaj se da narediti v sami vojni.

očitno je, da so to igre velikih narodov, ker drugače bi bilo zdavnaj konec vojne. tako pa...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Jup - zato pa pravim, da je EU spet zaspala. "Velika EU" "velikih narodov" in velikih ostalih konjušarejv v njej.
crazy1.gif

Ampak realno gledano - Turčija nekako ne jamra zaradi beguncev. Turisti, ki samo tranzitirajo niso njen problem - pa smo spet na prvi EU meji.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kdor beži pred vojno naj ima odprto pot..do kam? kje se neha bežat?

Neha se v prvi varni državi, ki je zanje Turčija. Od tam dalje so ilegalci, razen če so pridobili dokumente od ciljne države. Nekako tako piše v tisti konvenciji o beguncih.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ksz to all 3

kaj je to ZJ?

konvencija je, črke na papirju za obrambo meja so. torej?

veleizdaja? eu je..nič. nada. nula. nesposobna. ampak kdo to upa priznati?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.648
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Aja - pa tisti, ki niste doma na meji - žica izgleda prav bad, ko se vsakodnevno voziš ob njej. Enako bad so pa tudi zgledali konvoji avtobusov.
crazy1.gif

Sem se v nedeljo peljal skozi Wurzenpass....tam majo še zmeram španske jezdece...pa celo T34 tank na meji......protestiraj
tongue-1.gif

Če je treba je pač treba...ne rabiš jokat zdej! Če pa boš rezal žico.....al pa protestiral...pisal peticije...pa upam da ko bo zagustilo....da ti pridejo na tvoje dvorišče in te vržejo iz tvoje lastne bajte vn!

UPAM!!!! Na zdej pa joki
cheer.gif

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik membrain pravi:...
Bolgari so jih že prvi dan znali zadržat, Vse. Zakaj pa misliš da ne hodijo čez Bolgarijo, lepo po kopnem in po najbližji poti, in raje tvegajo prevoze s čolni naokol preko grčije?

Skratka izgovora, da se jih ne da zadržat ne sprejemam.

Sem vedel, da ni težava v "želeti razumeti".
crazy1.gif

Pa geografija ti tudi ni lih najača stran.
Hint: da bi prišli iz Turčije v Bolgarijo morajo prvo priti na evropsko stran Turčije.

Pa še glede izgovorov. A veš kaj je največji izgovor kako se ne da nič narediti? Tuljenje na forumu, kako je nekdo zahebal. To res veliko pripomore k rešitvi težave ali celo najti odgovornega.
Iz azijske na evropsko stran Turčije ni državne meje, tam skoz vozijo avtobusi, tudi lokalni, trajekti, pa tudi peš se da pridt čez par mostov, celo za plavanje ni predaleč. Ampak tam pač ne hodijo, ker vedo da dlje kot do Bolgarske meje ne bodo prišli.
Kdo pa tuli da se ne da nič narediti? Tulijo policaji, ki se jim ne da delat, in opravljat dolžnost varovanja meje, brez kontrole spuščajo v državo teroriste, in jim pri nelegalnih pprehodih nudijo celo pomoč, kar je grobo kršenje zakonov. Na koncu bi pa še radi višje plače za delo ki ga ne opravljajo.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Zakaj zganjati paniko? Vse ujete migrante v Sloveniji bo itak prevzela vsa levica na svoj dom , prvi bo Mesečnik, potem pa vsi zagovorniki odprtih meja brez kontrole, do Austrije, seveda. Se morda Madžarom smeji??

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
se popolnoma strinjam s tabo.
Me pa neka stvar moti. Sirija. Tolko je vojaškega posredovanja tam tudi nekaterih držav EU, zdaj , ko pa od tam bežijo pred njihova vrata, je pa cel halo. To je cel začaran krog. Nafta-voditelj, ki se ne da hebat nekomu-oborožitev opozicije (vsake tolko časa druge)-vojaški spopadi-razsul države-kri-begunci-migranti-terorizem-vračanje....(dodaj kar še misliš)
Ja, naši žandarji so ga res zdaj zahebali, če so spustili v notranjost migrante in ne begunce. Menda imajo naši policaji 5 minut časa na "prišleka" da ga obdelajo in ugotovijo iz kod prihaja. Ne vem v čem je problem. Kolk mi je znano, imajo nekateri naši policaji na vhodu že taktiko, v kolikor se v minuti dveh ne izjasniš kdo si, kam greš..... mu dajo na znanje, da gre nazaj. In potem prišleki pojejo, kot puščavski slavčki. Ampak, naši zdaj stavkajo, varnost države je pa...... v q...u!
Zanimivo je tudi, da so prišli do A meje. Torej jih nobeden niti pred našimi policaji ni kontroliral.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Tud tebi,ko že prej mekanemu, ne trgaj iz konteksta.

Ker če bi vse bral (in razumel - al si isti kaliber kot membrain?) kar sem napisal, bi ti moralo biti jasno, da nisem proti žici.

Je pa bistvena razlika, ali gledaš to celo sranje* dnevno v živo ali samo pri Dnevniku ob sedmih zvečer.
*sranje = celotna situacija (begunci, migranti, žica)

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Ja, naši žandarji so ga res zdaj zahebali, če so spustili v notranjost migrante in ne begunce. Menda imajo naši policaji 5 minut časa na "prišleka" da ga obdelajo in ugotovijo iz kod prihaja. Ne vem v čem je problem.

Rad bi te videl. Dobiš bus tujcev, ki ne govorijo angleško (ali pa se delajo, da ne govorijo, itak ne boš vedel), lapajo nekaj po arabsko, imajo potne liste (ponarejene), v katerih sicer vse štima. Zdaj pa naj povprečen policaj s povprečno šolo ugotovi, ali fejkajo ali ne. Lepo te prosim... Avstrijci so očitno prišli k pameti in par migrantov honorarno zaposlili, da jim vsaj prevajajo. Boljše kot nič.

Meni gre sicer najbolj na jetra, da smo spet zadnji papki brez lastnega mnenja in dejanj, vedno čakamo, kaj bodo prej naredili ostali. Avstrijci so nam zavrnili "romarje", mi smo jih lepo namestili v neke centre in ne vemo, kaj in kako z njimi (čakajo nadaljnje postopke). Par tednov, pa bodo slovenski zbirni centri polni, Slovenija bo ograjena staja za migrante, mi se bomo pa gledali ko teleta in pametovali na Alterju...
hysterical-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.648
113
Avstrijci zavračajo lažnive migrante: več kot 400 so jih že vrnili v Slovenijo

Citat:
Slovenska stran po navedbah policije vse zavrnjene tujce namešča v Center za tujce v Postojni. Po ponovni registraciji, pri kateri pogodbeno sodelujejo tudi prevajalci, so včeraj avstrijskim varnostnim organom uspešno predali 91 tujcev, ki so bili predhodno zavrnjeni, trenutno pa je na poti v Avstrijo še 100 tujcev, ki so bili v preteklih dneh zavrnjeni, so pojasnili na policiji.

Kako jim vračamo migrante kateri ne ustrezajo definiciji Sirijca naprimer
sprasujem se.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Očitno ni problem v tem, da ne ustrezajo določeni definiciji, temveč v tem, da predhodno niso želeli sodelovati v postopku identifikacije.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Prepričan sem, da si niso sami policisti izmislili nekontroliranega prehajanja meje in da je komanda prišla z vrha, ki je definitivno odgovoren za takšno stanje. Zato je SKRAJNI čas, da se sankcionirajo (po potrebi s svincem) VSI, ki so izdali ukaze, da se ilegalce spušča v Slovenijo in s tem v EU nekontrolirano in brez nadzora, tiste ilegalce, ki ostajajo v Sloveniji pa je treba nastaniti na domove tistih, ki so kričali "refugees welcome" in tistih, ki so to dopuščali, sseveda na stroške taistih oseb.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Prepričan sem, da si niso sami policisti izmislili nekontroliranega prehajanja meje in da je komanda prišla z vrha, ki je definitivno odgovoren za takšno stanje. Zato je SKRAJNI čas, da se sankcionirajo (po potrebi s svincem) VSI, ki so izdali ukaze, da se ilegalce spušča v Slovenijo in s tem v EU nekontrolirano in brez nadzora, tiste ilegalce, ki ostajajo v Sloveniji pa je treba nastaniti na domove tistih, ki so kričali "refugees welcome" in tistih, ki so to dopuščali, sseveda na stroške taistih oseb.
Za stanje so krivi policaji.
Policaji se morajo ravnat po zakonu, če so pa ukazi v nasprotju z zakonom, se morajo ravnat po zakonu.
In s tem da so spuščali v državo ljudi brez potrebnih papirjev so kršili zakon, ogrožali varnost države.....
Sklicvnanje na neke nezakonite ukaze z vrha, ki jih še nihče ni videl in slišal je popolnoma nepomembno.
Delat se jim ni dalo, pa so spuščali kar vse po vrsti.

Najmanj so krivi tisti, ki so vpili refuges wellcome, Nismo še tako daleč, da bi neki aktivisti z metelkove ukazovala policiji in vojski.To je samo slab izgovor policaja, ki se mu ne da delati, da ni delal zato ker mu je tako rekel en XX iz metelkove.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:

ukaz je iz eu, cmrerar samo c/p dela..no..vmes je se en s translate funkcijo.

btw
mogoče pa spoznamo, da eu ni..med in mleko..za nas

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Ja, naši žandarji so ga res zdaj zahebali, če so spustili v notranjost migrante in ne begunce. Menda imajo naši policaji 5 minut časa na "prišleka" da ga obdelajo in ugotovijo iz kod prihaja. Ne vem v čem je problem.

Rad bi te videl. Dobiš bus tujcev, ki ne govorijo angleško (ali pa se delajo, da ne govorijo, itak ne boš vedel), lapajo nekaj po arabsko, imajo potne liste (ponarejene), v katerih sicer vse štima. Zdaj pa naj povprečen policaj s povprečno šolo ugotovi, ali fejkajo ali ne. Lepo te prosim... Avstrijci so očitno prišli k pameti in par migrantov honorarno zaposlili, da jim vsaj prevajajo. Boljše kot nič.

Meni gre sicer najbolj na jetra, da smo spet zadnji papki brez lastnega mnenja in dejanj, vedno čakamo, kaj bodo prej naredili ostali. Avstrijci so nam zavrnili "romarje", mi smo jih lepo namestili v neke centre in ne vemo, kaj in kako z njimi (čakajo nadaljnje postopke). Par tednov, pa bodo slovenski zbirni centri polni, Slovenija bo ograjena staja za migrante, mi se bomo pa gledali ko teleta in pametovali na Alterju...
hysterical-1.gif
Spet nekdo jemlje samo nekaj iz konteksta.
Sem napisal. da jih imajo nekateri naši policaji že "naštudirane" . Ne pa vsi. Pa ne mi o nekih šolah tukaj, ker ni nobeden psiholog. Ti pokažem policaja z srednjo in "šnelkursom", ki mu kamelarji radi dajejo podatke, samo da je mir. Problem so humanitarci, ki se slinijo zraven in bog ne daj, da bi policaj povzdignil glas na migranta.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Največji krivci za sranje so UNHCR, potem je še nekaj služb, ki jih podpira država in šele nato so na vrsti "humanitarci".

LP