Se je začelo....dohtarji !?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ti prav nakladaš. NAjprej pišeš da zdravnik ni hotel priti od doma na delovno mesto, potem pa da ti niso mogli odstraniti tujka - kaj je zdaj prav?

Je pa možno da je tak zdravnik v pripravljenosti doma, vkolikor je to neki manjši zdravstveni dom, saj tudi v ostalih poklicih imaš pripravljenost doma. In marsikdaj se zgodi da nas kličejo pa nočemo v službo zaradi bedarij
grin1.gif

Torej ni nujno da je zdravnik imel plačano dežurstvo, ampak zgolj pripravljenost.

Je pa še ena stvar - v manjših krajih, kjer že 20-30 let dela en zdravnik, je seveda vse bolj po domače. Obstaja tudi možnost da gre kakšen med dežurstvom domov spat.

Ampak ker praviš, da je to bilo v GO - je večji kraj, kjer dežurna služba mora kar dobro laufati.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
lej..v gorici imamo službo za nujno pomoč kamor greš v nujnih primerih..tam ti probajo pomagat oz. če ne morejo ti napišejo napotnico za bolnico, za spec., ki je v šempetru, kjer je bolnica in tudi oddelek za okulistiko..tam so hospitalizirani pacijenti in tudi dežurni zdravniki, ki jih pacijenti potrebujejo..v mojem primeru je bil zdravnik doma..to, da sta enako plačana mi je povedala zdravnica v lj..
ti gledaš vse iz vidika lj; tam so stvari precej dobro urejene..ni pri nas tako kot v lj ali mb..v manjših krajih pa je ta razsejanost dežurnih še večji problem..
jaz sem šla v lj čisto po svoji volji..sem prej poklicala razložila situacijo in sem šla z napotnico iz go v lj..
marsikdo pa ne more in pač poje tisti naklofen, ki ti ga da sestra po naročilu zdravnika in čaka na jutri..tudi prav, ampak, da sta dva zdravnika, ki nista opravila enakega dela isto plačana, to pa ni prav..ali pač?
jaz sem navedla samo primer kako različne so lahko obravnave pacijenta na dveh mestih..dejstvo je, da so dežurstva nujna, ljudje bomo zdravnike vedno potrebovali ampak dežurstva je potrebno nekak uredit in to gre zdravnikom v nos..z diferencirano določitvijo dežurnih mest ne bodo več kar vsi dežurni na vseh ravneh enako plačani in tako je prav..
sicer pa malo sumim, da želijo zdravniki spet povišico plače?! v teh časih na ta način...

Nazadnje urejeno:

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
"lej..v gorici imamo službo za nujno pomoč kamor greš v nujnih primerih..tam ti probajo pomagat oz. če ne morejo ti napišejo napotnico "

bo?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.172
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
jaz pa take, ki so šli na urgenco zato, ker so padli na rit

zdaj si dal čisto drugo primerjavo, kaj pa če bi zdravnik takega poslal domov bi pa imel npr. poškodovano medenico ali pa kaj podobnega. Sej ne rečem na urgenci je vsaj pol takih ki bi jih bilo potrebno nagnat domov ker delajo nepotrebne vrste tistim ki res potrebujejo pomoč. Mogoče ne bi bilo slabo da bi tak ki pride na urgenco zaradi prehlada mogel plačati pregled ker dela gužvo. Sem siguren da bi se hitro spraznila.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
.z diferencirano določitvijo dežurnih mest ne bodo več kar vsi dežurni na vseh ravneh enako plačani in tako je prav..

Medicina je univerzalna, dajte se amaterji in laiki to ze enkrat vbit v glavo. Sploh ko gre za urgenco in nujno ukrepanje (sploh v casu dezurne sluzbe)

Nekdo se zarestira v intenzivni negi, drugi na pulomloskem oddelku, nekdo se sredi noci zastrupi, cetrtemu srce popusti proti jutru, peti dobi astmatski status na nekaksni cagi.

In takrat je eno resevanje enako vredno kot 100, in samo polpismenjaki lahko govorijo o placilu po pacientih.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
"lej..v gorici imamo službo za nujno pomoč kamor greš v nujnih primerih..tam ti probajo pomagat oz. če ne morejo ti napišejo napotnico "

bo?

napotnico lahko izda samo zdravnik, podpise in pozigosa, v nasplotnem primeru je to kaznivo dejanje.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Mogoče ne bi bilo slabo da bi tak ki pride na urgenco zaradi prehlada mogel plačati pregled ker dela gužvo
Saj to je opcija. Samo žal jo skoraj noben zdravnik ne izkoristi(kako bi se šele potem govorilo čez njih). Pa bi jo morali, da bi se znebili hipohondrov.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Mogoče ne bi bilo slabo da bi tak ki pride na urgenco zaradi prehlada mogel plačati pregled ker dela gužvo
Saj to je opcija. Samo žal jo skoraj noben zdravnik ne izkoristi(kako bi se šele potem govorilo čez njih). Pa bi jo morali, da bi se znebili hipohondrov.

urgenca bi morala biti placljiva kot v svici, placaj in zahtevaj refundacijo, pa da zavarovalnica presodi ali ti bodo res upraviceno povrnili stroske.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik nadi pravi:

bo?

napotnico lahko izda samo zdravnik, podpise in pozigosa, v nasplotnem primeru je to kaznivo dejanje.

in v čem je problem?
očitno vse le ni tako univerzalno a ne?
valjda, da je zdravnik na nujni pomoči..mislim..

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik nadi pravi:

bo?

in v čem je problem?
očitno vse le ni tako univerzalno a ne?
valjda, da je zdravnik na nujni pomoči..mislim..

Prej si napisala da zdravnik ni hotel priti od doma, zato sprašujem, kdo ti je napotnico napisal, če ni bilo zdravnika
confused-1.gif

Ampak potem spet nekaj drugega pišeš
bonk.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:

urgenca bi morala biti placljiva kot v svici, placaj in zahtevaj refundacijo, pa da zavarovalnica presodi ali ti bodo res upraviceno povrnili stroske.

Ravno to je velik problem v sloveniji, ker zavarovalnica marsikomu refundira.

Torej - pride nekdo zaradi neke bedarije, se z njim kregaš pol ure da bo moral plačati, da negovorim kakšne psovke letijo na tebe, seveda nihče noče plačati. Naredi se samoplačniški račun - POSLATI RAČUN PO POŠTI. Stvar zaključena. No po kakšnih 2-4 tednih pa kličejo iz zavarovalnice, naj se temu pacientu spremeni obravnava in se jo da pod zavarovanje.

Iz tega potem pride, da imajo skoraj vsi vse plačano, ker se nihče noče kregati za brezveze - brezveze zato, ker moraš potem vse narejeno narediti še enkrat, pacient se dere in ti grozi, nato pa zavarovalnica plača.

ISto je to kot pri policiji, nekaj se daješ potem ga pa sodišče oprosti.

LP

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
a ti mene zajebavaš? kaj ti ni jasno?
dej, tole postaja prava neumnost vse skupaj..grem jaz..

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
a ti mene zajebavaš? kaj ti ni jasno?
dej, tole postaja prava neumnost vse skupaj..grem jaz..

Sem ti lepo napisal vprašanje - najprej si napisala, da ni bilo zdravnika, potem da na nujni pomoči zdravnik JE, potem si dobila napostnico (ki jo BTW lahko napiše samo zdravnik...)

Torej napiši kdo ti je napisal napotnico
confused-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
nekak če je služba za nujno pomoč.. se ti ne zdi logično, da je tam zaposlen zdravnik?
ki pa meni tujka iz očesa ni mogel odstranit, prav tako kot mi ne bi mogel zašit noge ipd..

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
nekak če je služba za nujno pomoč.. se ti ne zdi logično, da je tam zaposlen zdravnik?
ki pa meni tujka iz očesa ni mogel odstranit, prav tako kot mi ne bi mogel zašit noge ipd..

Citat:
Uporabnik nadi pravi:

primer: nezgoda v go..dežurnemu se enostavno ni dalo prit od doma, da bi opravil delo za katerega je plačan..smo šli v lj, uredili brez problema..zdravnica v lj je bila seveda zgrožena nad kolegom iz go in je povedala, da je za tako dežurstvo isto plačan kot ona, ki je tam in opravlja svoje delo..
no, to naj bi se spremenilo in valjda, da gre zdravnikom to v nos..na takšen način so služili lepe denarje..

pa kakorkoli.. mene bi bilo sram, da za dosego svojih ekonomskih ciljev za orožje uporabim bolnike..kar nekaj Zdravnikov vidim, da se tega tudi že zaveda..verjetno si niso niti predstavljali kam pelje ta kuštrinova burka..

Ti sploh neveš kaj pišeš, nevem zakaj se sploh oglašaš v tej temi
bonk.gif

NAjprej da ni bilo zdravnika ni hotel priti od doma, potem pa je že logično da je bil zdravnik tam WTF
stupid-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
dežurnega oftamologa
lej sej ni važno..
priden.gif

sem popravila, okulist res ni bilo prav..

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
zakaj je še nisi vprašal, kaj dela da si oko ponoč poškoduje...kak je lahko tako nerodna.