Se disk poslavlja?

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
Včeraj se je kar na enkrat pojavila težava, ko sem hotel dostopati do ene particije diska (maxtor 120gb). Zelo dolgo je rabil, da je prikazal vsebino datotek in direkorijev, vmes je pa celo napisal, da disk ni formatiran.

Ko sem pognal chkdsk, mi je na c: particiji (ki jo trenutno lahko uporabljam brez problemov, zaenkrat) recimo 10x izpisal "file record segment is unreadable". Na d: particiji, s katero imam težave, pa je to izpisal nekaj več kot 100x.

Uporabil sem tudi maxtorjev program za diagnostiko. Našel je enake težave in jih tudi "popravil", vendar očitno jih ni, saj vedno ko zaženem omenjen program, mi še vedno izpisuje iste napake.

Če malo razmislim, zadnja stvar ki sem jo delal pred to težavo je bila defragmentiranje diska.
Mislite, da je konec z diskom, ali je še varianta da ga formatiram in na novo naložim vse skupaj, čeprav kar malo dvomim.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Nič te ne stane, če poizkusiš s formatom. Prej pa le čim hitreje presnemi vežne stvari na drugi disk.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
No ja, polovico podatkov sem zgleda že izgubil saj iz particije d: ne morem skoraj ničesar več prenesti.
Evo ravnokar sem hotel dostopati do d particije in nekaj minut ne morem delati nič. Potem jo sicer pokaže vendar ko hočem prenesti neko mapo mi po nekaj prenesenih datotekah izpiše "cannot read from source file or disk."

Težko mi je samo probati narediti format in na novo naložiti vse gor ker imam ogromno stvari za instalirati in bi mi vzelo kar nekaj dni, da bi vse nastavil tako kot potrebujem. Potem bi pa po nekaj dneh ugotovil, da so se začele pojavljati enake napake.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Glej v vsakem primeru bi bilo fino nabaviti nov disk. Tega pa poizkušaj rešiti s formatom, nato pa ga nekaj časa uporabljaj za hranjenje nepomembnih zadev, da boš videl, kako se bo obnašal.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
en mali trik: Obrni disk na glavo in še enkrat poskusi priti na d particijo.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
bom jutri poskusil, danes se pripravljam na zagovor diplomske, ki ga imam jutri in hočem da mi vsaj še za silo deluje vse skupaj
smile-1.gif