Se da te stroške zreducitati?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Gledam malo te položnice in se mi zdi, da bi lahko dobili več za nižji denar. Trenutni izdatki so:
- SiOL Internet (študentski) osnovni 1mbit - 27€
- Telekom ISDN telefon - cca. 20 - 25€ (13€ naročnina + ostalo)
- Kabelska TV - 14€

Skupno je to kar 60€. A se ceneje teh 3h stvari ne da dobiti??

Pa gledam na t-2 ...
- internet 8/1 - 26€
- telefon - 4€
- televizija - 6€

Hopa, Miki, pa to je skoraj mucho, mucho ceneje. V čem je glavni keč?? Kakšna je pa sploh procedura preiti na T-2? Vem, da sem te stvari že spraševal, ampak pri nas se moramo vse 100% pozanimati, nočejo pri hiši nobene stihije.
grin1.gif

hvala in lp

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
lepo te palijo. če te to zanima za brlog v mb, se ti splača od triere trio vzet za pol tega zneska

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Siolov 1/256 trio polna razveza je 39€ -do 10% popusta, če si nekaj 10 mesecev pri njih naklepal. VDSL; če si bljizu centrale je cenejši kot ADSL.
T-2 imaš opcijo brezčasni za 30€ kjer pa je posebaj za doplačat stacionarni telefon in kak TV program (HBO, HD so pa zasoljeni po 4€). Če ne rabiš le osnovnih zadev si zagotovo preko Siola.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
mater majo tarife kot 10 let nazaj
bonk.gif
na trieri dobiš za ta denar 10/768

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Če ne rabiš le osnovnih zadev si zagotovo preko Siola.

Kaj si mislil s tem? Rabim bolj kot ne le osnovne zadeve - en dovolj močan internetni priključek, ugodno telefonijo (ker se domači telefon veliko uporablja) in televizijo. Saj teh 13€ za kabelsko ni nek problem, gre se za to, da imam občutek, da nas fino pljačkajo s temi 50€ za telefon in internet. In to bi rad rešil v prvi vrsti. Mati zahtevajo kot pogoj le, da ostane enaka telefonska številka. T-2 imam zelo blizu in mi predstavlja prvo opcijo, zdaj me samo zanima, kako bi bilo zadevo najboljše skombinirati.
smile-1.gif

Edit: Steve, v MB imamo Triero, da.
wink-1.gif
Nobenih pritožb, deluje kot urca!

Nazadnje urejeno:

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Gledam malo te položnice in se mi zdi, da bi lahko dobili več za nižji denar. Trenutni izdatki so:
- Kabelska TV - 14€

Pa gledam na t-2 ...
- internet 8/1 - 26€
- telefon - 4€
- televizija - 6€

Hopa, Miki, pa to je skoraj mucho, mucho ceneje. V čem je glavni keč?? Kakšna je pa sploh procedura preiti na T-2? Vem, da sem te stvari že spraševal, ampak pri nas se moramo vse 100% pozanimati, nočejo pri hiši nobene stihije.
grin1.gif

hvala in lp

Nenormalno, koliko folka še dandanes plačuje ekstrmne zneske za bogi 1M internet....
Glede na to, da imaš kar nekaj pogovorov, ti predlagam Amis trojček, kjer imaš čez 10h klicev v stacionarna omrežja gratis in to vsak mesec! V akcijski ponudbi dobiš za 21eur na mesec internet do 10MB (hitrost se nastavi glede na fizične zmožnosti linije - če si dovolj blizu bo ziher polnih 10MB), TV s 105 programi in IP telefonijo. Pravijo, da je IP telefonija pri Amisu še najbolj zanesljiva
smile-1.gif

No, zraven dobiš še nov siemensov telefon in še kaj. Prenos številke in prehod na drugega operatera pa ti v celoti uredi novi ponudnik.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mi smo tudi iskali nekaj takega, kjer bo čim manj ali nič vrtanja. Vzeli smo vse preko kabelske, predvsem zato, ker imamo doma 4 TV-je in IPTV nebi prišel v poštev (vsaj poceni ne). Internet imamo brezžičen, telefon tudi (smo kupili 2 slušalki), tak da nismo čisto nič vrtali. Pač bil je strošek nakup telefona (ISDN telefon ne deluje), nakup brezžičnega routerja in ene PCI brezžične kartice.

Telefona plačamo dosti manj kot prej, predvsem je veliko ceneje telefoniranje s hrvaško (imamo kar nekaj sorodnikov in prijateljev tam).

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
- Kabelska TV - 14€

Pa gledam na t-2 ...
- internet 8/1 - 26€
- telefon - 4€
- televizija - 6€

grin1.gif

hvala in lp

Jaz za Siol trio (VDSL) plačujem cca 53€na mesec

5/5 linija
3 TV-ji s polno programsko shemo
Telefon

Če dosti kličeš v stacionarno omrežje Telekoma, se ti splača vzet dodaten paket za telefon...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ma šel bi stran od SiOLa, ker se mi prevečkrat obeša in ker mi že ta 1mbit nikoli ne dela na polni hitrosti (max do 112 kb/s recimo, raje manj).

Kaj pomeni imeti zraven vključeno še televizijo? Da rabiš tv kartico in gledaš tv preko računalnika ali še vedno uporabljaš tv, razen, da dobi "signal" iz nekega drugega izvora? Ker mati vztrajajo, da televizije preko računalnika ne misli gledat.
wink-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ma šel bi stran od SiOLa, ker se mi prevečkrat obeša in ker mi že ta 1mbit nikoli ne dela na polni hitrosti (max do 112 kb/s recimo, raje manj).

Kaj pomeni imeti zraven vključeno še televizijo? Da rabiš tv kartico in gledaš tv preko računalnika ali še vedno uporabljaš tv, razen, da dobi "signal" iz nekega drugega izvora? Ker mati vztrajajo, da televizije preko računalnika ne misli gledat.
wink-1.gif

Kako daleč od centrale pa si ?
Imaš možnost optike ?

Če je poleg TV. Mora Linija poleg interneta prenašati še cca 6MB/TV. Rabiš pa STB za TV ali pa daš mrežni kabel v računalnik.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Od centrale nisem daleč, recimo 1km zračne razdalije. Glede optike ne vem, na strani od t-2 ni na seznamu Brežic, so nam pa vlekli nekakšne kable po bloku in morali smo podpisati, da se strinjamo s postavitvijo nekih visokohitrostnih sistemov. Če je to optika, ne vem.
crazy1.gif

Sam bi šel najraje na VDSL, ker nekih enormnih hitrosti ne rabimo, internet uporablja mati za surfanje, med vikendi, ko sem pa tudi sam doma, se pa zna povleči tudi kakšen film ... Je pa za neko optimalno porabo trenutna hitrost že skoraj malo prenizka, sploh če sva oba na liniji. Saj bi ostal na tem, samo ne morem mimo tega, da nam za tako ponudbo zaračunavajo takšne stroške.
smirk-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Od centrale nisem daleč, recimo 1km zračne razdalije. Glede optike ne vem, na strani od t-2 ni na seznamu Brežic, so nam pa vlekli nekakšne kable po bloku in morali smo podpisati, da se strinjamo s postavitvijo nekih visokohitrostnih sistemov. Če je to optika, ne vem.
crazy1.gif

Sam bi šel najraje na VDSL, ker nekih enormnih hitrosti ne rabimo, internet uporablja mati za surfanje, med vikendi, ko sem pa tudi sam doma, se pa zna povleči tudi kakšen film ... Je pa za neko optimalno porabo trenutna hitrost že skoraj malo prenizka, sploh če sva oba na liniji. Saj bi ostal na tem, samo ne morem mimo tega, da nam za tako ponudbo zaračunavajo takšne stroške.
smirk-1.gif

Jaz sem tudi plačeval toliko prej...

Naj ti preverijo kako sinhronizacijo dosegaš s centralo. Pokliči na 080 1000 pa povprašaj. Včasih rabiš par klicev da naletiš na usposobljenega tehnika
wink-1.gif

So vam kakšne kanale vlekli po bloku ?
So vam kaj v stanovanju delali ?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Sem šel zdej malo pogledat po bloku in na teh novo potegnjenih kablih piše www.telekom.si, na oglasni deski pa je SiOLovo obvstilo: Telekom je k vam pripeljal optično omrežje.
grin1.gif

Now what?
wink-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ja, tale osnovni Trio bi bil kar super, sploh ker zdaj kar dežujejo razne ponudbe Trio paket za 30€ + izpolni si sam 3 želje.
hysterical-1.gif

OK, kaj zdaj to pomeni? Bo treba menjat modem? Router? Bo treba vleč kakšne dodatne kable? Bo potreben nakup še kakšne dodatne opreme?

Edit: Zanimivo pa, da na tvojem linku o pokritosti optike ni naše ulice.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Do optičnega modema bo potegnjen optični kabel. Od tam naprej gre pa ethernet za internet in koaksialni za televizijo in telefonski kabel za telefon. Router lahko ostane isti. Modem dobiš pa nov. In iz modema ven gredo vsi kabli, ki jih potrebuješ (tako da je dobro, če izbereš pametno lokacijo). Bo pa verjetno treba zamenjati ISDN telefone za navadne PSTN.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Hja, postavitev je dokaj komplicirana ... Na enem koncu stanovanja sta modem in router (poleg mojega compa), potem pa gre žleb s kabli po steni nekje do sredine stanovanja, se tam razcepi na telefonskega, ki gre v bazo in UPT, ki gre dalje čisto na drugi konec stanovanja do maminega računalnika. Ampak je vse lepo v žlebu, po robovih in gre skozi steno, da ne boste mislili, da živimo kot pri ciganih.
grin1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

sam sem imel zelo hude probleme pri siolu 14 mesecev. linija se je non-stop obešala in je bilo za znoret. TK-jevci so bili pri meni vsaj 15krat zaradi problema in nikoli niso nič naredili. Stalno so merili šum na kablu in vse je zgledalo ok. "Samo" metalo je ven
bonk.gif

No, en teden mi je na T2 delalo vse ok, potem pa se je linija spet začela prekinjat. Sem poklical T2, je prišel tip, zamenjal kabel od omarice do sobe....stvar laufa bp že kar nekaj časa.... čestitam TK-ju ker jim tega ni ratal ugotovit v 14ih mesecih...
aja, da ne rečem da sedaj za hitrejšo linijo plačujem pol manj....