Se da kje na netu izvedet, kdo je lastnik zemlje?

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
pa kaj je s tabo???

piso je ok, če je njegova občina noter.
če je ni, imaš še ostale opcije...ki sem jih napisal.

ti narišem v autocadu, archicadu, corelu,...na roke s svinčnikom???

se vdam....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
V pisotu ze nekaj casa ni vec podatka o lastniku. Moras s podatkom o parceli potem iti v eZK.
Avtor: ce se ti ne ljubi reg.na pisotu in e ZK sporoci lokacijo pa ti jaz pogledam in sporocim lastnika. Men tud alter pomaga na ebayu...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
jaz sem ga našel (podatek o lastnikuna PISO) dočim ga na nepremičninah gov. ni več.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Pa kaj vam tukaj ni jasno!?
Greš na Piso, najdeš pač plac, za katerega bi rad izvedel, kdo je lastnik, klikneš gor, potem pa desno na i, kjer ti pokaže številko parcele in lastnika, pa naj je to občina ,država, sosedov Francl al pa sam Jezus....
13.gif

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Pa kaj vam tukaj ni jasno!?
Greš na Piso, najdeš pač plac, za katerega bi rad izvedel, kdo je lastnik, klikneš gor, potem pa desno na i, kjer ti pokaže številko parcele in lastnika, pa naj je to občina ,država, sosedov Francl al pa sam Jezus....
13.gif

ok.

zanima me ena parcela v občini kranj. mi lahko na pisotu pomagaš kdo je lastnik?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
pa kaj je s tabo???

piso je ok, če je njegova občina noter.
če je ni, imaš še ostale opcije...ki sem jih napisal.

ti narišem v autocadu, archicadu, corelu,...na roke s svinčnikom???

se vdam....
lepo da se....
aplauz.gif

Z mano ni nič..... sam pojasnt sm ti hotu neke stvari, ki jih nisi znal. Ampak OK.... naj bo tvoj problem dalje.
Pa ne ti men o iskanju lastnikov, ker sem še vsakega našel... in to na netu!!!!
(PS... lastnika bi pa v tem času lahko že peš poiskal)

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Nič ne bo iz tega, so na našem koncu to imeli sicer motokros, pa so mogli spokati, kljub temu da je bilo privat.

ojla
mene pa sicer zanima zakaj so se morali spokat? oz. kateri zakon so kršili, če so se vozili na privat zemljišču oz. parceli ??

lp

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Citat:
Uporabnik woofer pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Nič ne bo iz tega, so na našem koncu to imeli sicer motokros, pa so mogli spokati, kljub temu da je bilo privat.

ojla
mene pa sicer zanima zakaj so se morali spokat? oz. kateri zakon so kršili, če so se vozili na privat zemljišču oz. parceli ??

lp
Kaj praviš, če bi jaz prišel k tebi na dvorišče in si postavil en fajn poligon za motokros? Kaj meniš, na podlagi katerega zakona bi se moral spokat dol?
grims-1.gif

woofer

Pripravnik
25. avg 2007
103
0
16
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik woofer pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:

ojla

lp
Kaj praviš, če bi jaz prišel k tebi na dvorišče in si postavil en fajn poligon za motokros? Kaj meniš, na podlagi katerega zakona bi se moral spokat dol?
grims-1.gif

ok, to je sicer malce drugačna situacija.... razlika je samo v tem, če ti jaz to dovolim, ali pa ne .... sem razumel to tako, da je pač tam bila privat parcela, kjer so vozili cross, lastnik pa je bil eden od motoristov... in zaradi pritiskov od drugih, so pač morali dol... glede tega je bilo moje vprašanje...

p.s. pri hiši imam 3 cross motorje in če imaš dobro idejo o progi, se lahko zmeniva
evil.gif

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik woofer pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:

ojla

lp
grims-1.gif

Za ta zakon bi tudi jaz rad izvedel. Imajo primer v Trbovljah, ko so na privat zemljišču, skoraj v mestu naredili motokros progo in ni variante, da se jih prestavi kam drugam in to kljub prahu in hrupu, ki ga povzročajo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
po svoji parceli se lahko voziš gor pa dol... zakaj ne?! Sam mislim, da ne smeš preurejat.... kopati, navažati zemljo.. delati hribe, ravnati hribe..... pa vznemirjanja ne sme biti. No, vznemirja se pa že iz faušije, če ne drugega..
smile-1.gif

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
po svoji parceli se lahko voziš gor pa dol... zakaj ne?! Sam mislim, da ne smeš preurejat.... kopati, navažati zemljo.. delati hribe, ravnati hribe..... pa vznemirjanja ne sme biti. No, vznemirja se pa že iz faušije, če ne drugega..
smile-1.gif

Ne vem, če so prebivalci na nasprotnem bregu vznemirjeni iz fovšije. Sem bil prejšnjo nedeljo tam na obisku in iz prve roke lahko povem, da je hrup res moteč, pa sem drugače privrženec motošportov in me to ne moti. Vendar sva se po 15 minutah iz balkona umaknila umaknila v hišo, ker kar je preveč, je res preveč. Če boš imel luknjo v izpušnem loncu ti bodo policaji vzeli prometno, tu pa se lahko vozijo brez dušilcev skoraj v mestu pa nikomur nič.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Citat:
Uporabnik kajn pravi:
lahk de si ze izvedel, sam se da kar simp tu narest:

Tle poiščeš parcelo in kataster
zemljevid

Tle pa pogledas kdo je lastnik, se pa mores registrirat, traja 2 min

zemljiška knjiga

Na GIS sem našel parcelo in njeno številk, format xxx/yy tudi KO sem našel.

Potem se prijavim na eZK in kliknem na "Redni izpis iz zemljiške knjige", potem pa imam na opcijo iskanje po ID ali po ID znaku. Ampak pri obojnem nimam sreče, ker mi javi napako da je napačen vnos, torej xxx/yy ni OK.

Katere podatke iz GIS moram vnesti v eZK ?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Po gozdovih in podobnih zadevah se je prepovedano vozit z motorji in podobnimi storijami. Razen lastnikom za potrebe upravljanja z gozodm, lovcem itd.... V katerem zakonu pa to pise, pa ne grem sedajle iskat preko gsm. Uzivam na dopustu.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik kajn pravi:
lahk de si ze izvedel, sam se da kar simp tu narest:kj

Tle poiščeš parcelo in kataster
zemljevid

Tle pa pogledas kdo je lastnik, se pa mores registrirat, traja 2 min

zemljiška knjiga

Na GIS sem našel parcelo in njeno številk, format xxx/yy tudi KO sem našel.

Potem se prijavim na eZK in kliknem na "Redni izpis iz zemljiške knjige", potem pa imam na opcijo iskanje po ID ali po ID znaku. Ampak pri obojnem nimam sreče, ker mi javi napako da je napačen vnos, torej xxx/yy ni OK.

Katere podatke iz GIS moram vnesti v eZK ?

Takole iz glave ker nimam gesla pri roki - rabis katast.obcino in st.parcele na ezk.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Ma ja, ja...samo kje na GIS je vidna ta št parcel, oz če je številka parcele v formatu xxx / yy, kako potem to vpisati na eZK, ker če vpišem točno tako, kot je na GIS, mi javi napako, da je napačen format vpisa.