SD kartico za HD kamero

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Torej, danes sem si omislil HD DVR kamero za v avto, ki snema na SD kartice.

Kaj moram paziti pri nakupu SD kartice? Hitrost kartice? Kapaciteto - Koliko pomnilnika zasede recimo 1 ura snemanja s tako kamero, če snema v mpeg4 formatu?

Nazadnje urejeno:

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Najbolj merkaj hitrost kartice... če bo prepočasna ti bo enostavno po nekaj sekundah nehalo snemat... za ostale info glej navodila...vse notri piše.

Pici_Mile

Pripravnik
14. apr 2008
108
0
16
Moje razmislanje

Če pogledam recimo panasonic GH2, ki da ven najvec bitrate 24Mb na sekundo , je to 3MB/s. Ne vem kaksno kamero imas ti...

To shendla vska najcenejsa class 4 kartica, ajde vzames najcenejso class 6 kartico. Vse tiste 30MB/s kartice so totalen overkill za te zadeve

Pici_Mile

Pripravnik
14. apr 2008
108
0
16
glede velikosti posnetkov, najboljs da sprobas..MotionJPEG pokuri veliko prevec prostora

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
Torej, danes sem si omislil HD DVR kamero za v avto, ki snema na SD kartice.

Kaj moram paziti pri nakupu SD kartice? Hitrost kartice? Kapaciteto - Koliko pomnilnika zasede recimo 1 ura snemanja s tako kamero, če snema v mpeg4 formatu?

Prave odgovore boš našel le v navodilih in tehničnem opisu kamere, saj podatki kot "mpeg4" ne povedo praktično nič. Potrebuješ namreč podatek o tem, koliko podatkov se v sekundi zapiše na kartico in iz tega se da enostavno določiti hitrost kartice ter tudi koliko prostora zasede 1 ura posnetkov.

Zaupaj nam tip/model kamere, do zadnje pikice, številke, črke in podčrtaja natančno (tudi mesto nakupa in cena bi bila zaželjena), pa poiščem podatke in ti odgovorim.
V principu pa je tako, da s kartico class6 ne boš falil, če pa kamera snema fullHD, res zelo kvalitetno, pa morda class10. O tem koliko prostora pa bodo zasedali podatki pa takrat, ko nam sporočiš model kamere. BTW, včeraj sem za 32GB class10 microSDHC kartico (v SD adapterju) v Mežici plačal 33 EUR.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
glede kartic sta bili že dve temi tukaj gor. preberi tisto, pa morda najdeš kak pameten odgovor.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Ta kamera očitno snema video precej slabe kvalitete, saj je hitrost snemanja le 1,1 MB/s, kar pomeni, da je že kartica class 2 več kot dovolj. Na 8 GB pa boš očitno spravil kar dve uri posnetkov.