sct shit

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
spet sem zamudil dogajanje in nisem uspel sledit. sicer lopovi hodijo v isto smer in verjetno nisem zamudil veliko, a me vseeno zanima

sct gradi na vsaj 10 državnih projektih. kaj bo s tem?
garancije za AC, tunele, nadvoze itd bo prevzel kdo?
bodo za slaba dela trgal zidarju od prmeoženja?

pa tisti, ki krivite leve, desne se zadržite komentarja. ta rezultat je plod več eltnega dela politike, inspekcij, davkarij in ostalih aparatov JU. tistih, ki so delali pod levimo, denimi, za leve, za desne. dol mi visi za politko, opcije, abrve. zanima me denar drzave, garancije...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.861
6.616
113
Samo brez panike, vse se bo uredilo. Iz (tvojih) davkov se plačujejo stotine ljudi, ki bodo našli takšno ali drugačno rešitev.
grims-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
haha.,.dobr si povedal

kle je najbl zanimiv, da se s problemom 1 človeka ukvarja ekipa 10 strokovnjakov. resitve ni.

sam resno. kaj bo z garancijam. sentvid recimo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
NSCT dd

sam kok je lopovščine bilo v zadnjih 20 let. men je tok zal, da nisem deset let starejši. ufff

lb je šla v nlb, vmes nateg
sij, sct, vegrad, komplet tekstilna, preventi, tam..lesna ind..

a je kaj, razen zal in pogrebnih zadev se neumazanega. no, za žale še ne vemo kako je.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.596
5.182
113
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:Ni firme, ki je garancijo dala, ni garancije. Simpl ko pasulj. Škoda gre iz davkoplačevalskega žepa, popravljal na anekse bo pa SCT ver 2.0.
smile-1.gif
Ne bi rekel, da je tako preprosto. Za čas garancije bi načeloma naj bila izdana bančna garancija in to lahko naročnik vnovči. Seveda, če gre za utemeljeno stvar, ki bo vzdržala milijone pravd na sodišču. Garancija za cesto gotovo ni upravičena, če se pojavi luknja, cesta pa ima prečni presek tak, kot je naročnik naročil v razpisu, pogodbi ali aneksu. Prav tako dvomim, da bo po milijon letih na sodišču upravičena garancija, če se je naročnik odločil za omet, ki potem s stare površine odpada, ker gotovo kje manjkajo vse podrobnosti kakšna točno je stara površina. To mora biti znano, preden dajo podjetja ponudbe.
Da so ceste take kot so, je DARS več kriv kot SCT. Da so se najemala "tajkunska posojila", so banke več krive kot "tajkuni". Moje osebno mnenje. Ampak o tem se ne govori, ker se napake uradnikov elegantno pokrije iz velike vreče, ki se ji reče proračun.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.596
5.182
113
Dobro, sem naredil približek in spustil DDC, nikjer pa tudi ne zapisal, da je SCT povsem nedolžen
redface-1.gif
. Ne bi mogel SCT služiti (denimo, da je služil preko mere), če mu ne bi nekdo na drugi strani "štange" držal. Do tega pa pride zaradi nekih koristi ali slabega dela, ker z aneksi maskiraš tisto, kar si prej pozabil povedati izvajalcem pa bi jim moral. Ne delam sicer cest, sem pa delal že kaj za javni sektor in vem, da napišejo bicikel, potem pa ugotovijo, da bi v resnici morali kupiti avto, da bi stvar delovala, ampak so bili pred razpisom preleni (ali pa so šefi predvideli premalo časa in kadra), da bi naredili stvari kot se šika.

sass

Guru
1. sep 2007
5.251
891
113
dela na SCT-jevih gradbiščih potekajo zelo počasi ali sploh ne. dobavitelji so jim nehali dostavljati material brez vnaprejšnjega plačila. na gorenjski AC nimajo armature, na dolenjski AC jim je zmanjkalo betona. mobitel jim je izklopil službene telefone, petrol jim ne dobavlja več nafte. večina zaposlenih je dobilo minimalno plačo

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.457
7.154
113
pri taščici
A daj nehi
beton v tem mrazu ne morejo delat ker voda zmrzne.
Armature nimajo zardio tezav z merkurjem
tovornjaki so na servisu in ne brez nafte.
Mobitel; menjal so operaterja. In se ugotavljajo koliko je kdo katermu dolzan za pogovore, anekse, reklame na gardbiscnih ograjah....

wink-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.251
891
113
no, beton se lahko meša tudi pri nižjih temperaturah, pač uporabiš vročo vodo. ampak problem je bil, ker je v SCT-jevi betonarni v črnučah zmanjkalo cementa. tovornjaki na dolenjki so stali zaradi pomanjkanja nafte (ter nezadovoljnih šoferjev na minimalcu). za mobitele pa ne vem, vem samo, da je kar nekaj ljudi čez noč postalo nedosegljivi na njihovih službenih številkah

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.457
7.154
113
pri taščici
Pa saj sem ti dal
wink-1.gif

to kar si ti napisal jaz vem že vsaj dva tedna. En teden že po medijih govorijo o tem.
Pa zimski beton moras se kaj drugega narediti kot vroco vodo. Sem preprican da to ves

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.798
2
38
50
LJ
Cement so dobili v ponedeljek (sicer ne vem koliko). Danes so zalili ploščo mosta pri cukrarni (spodnja plošča za pešce, cca 250 m3 betona). Ogrevajo pa tako vodo kot frakcije (poleg tega, pri taki masi betona, beton med hidratacijo ogreva samega sebe). Temp betona je bila čez dan cca 17oC, tako da ni panike, kar se tega tiče. Je pa res problem nafta. 'Posodil' jim jo je Žurbi Team, kot sem slišal. Pa telefoni jim tudi delujejo (vsaj tisti, katere sem klical).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.510
7.703
113
njihovi telefoni so bili ze 14 dni nazaj izklopljeni zaradi neplacila. Vprasanje pa ali so jih potem vklopili nazaj ali ne

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.457
7.154
113
pri taščici
Uf vidim da na gsm ne prime kombinacija tipk za smeske.
wink-1.gif
tega sem ti lepil prej sass
edit; zdaj pa ne vem ali gsm ne prikaze ali mne vstavi
:|
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Material za gradnjo avtocest naj bi porabil za lastno hišo

Citat:
ulica
21. december 2010 ob 21:50
Prijavi neprimerno vsebinoMa ja, gradbinci se to na faksu že učijo, da je treba 30% več materiala predvideti, saj ga toliko pokradejo delavci in vsi v verigi....nič novega, praksa gradbena pač.

Imaš pa potem ti lepo cesto, nekdo pa lepo hišo. To je tudi nekaj....

Nič drugače ni bilo pri projektih arheologov, ko so se gradile ceste. Tam so poniknile vreče denarja, samo da so nehali z arheološkimi izkopavanji in se je lahko dalje v roku gradilo. In tudi kak arheolog ima novo in lepo hišo.

In še in še je tega....prav žalostno je, če nisi bil zraven.

Ti kot gradbinec lahko potrdiš tale komentar?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.510
7.703
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Material za gradnjo avtocest naj bi porabil za lastno hišo

Citat:
ulica
21. december 2010 ob 21:50
Prijavi neprimerno vsebinoMa ja, gradbinci se to na faksu že učijo, da je treba 30% več materiala predvideti, saj ga toliko pokradejo delavci in vsi v verigi....nič novega, praksa gradbena pač.

Imaš pa potem ti lepo cesto, nekdo pa lepo hišo. To je tudi nekaj....

Nič drugače ni bilo pri projektih arheologov, ko so se gradile ceste. Tam so poniknile vreče denarja, samo da so nehali z arheološkimi izkopavanji in se je lahko dalje v roku gradilo. In tudi kak arheolog ima novo in lepo hišo.

In še in še je tega....prav žalostno je, če nisi bil zraven.

Ti kot gradbinec lahko potrdiš tale komentar?

Če bodo tega modela zasili, potem je to zasluga posameznika in ne drzavnih organov.In tistemu bi mogla drzava rect Hvala ampak seveda se to ne bo zgodilo. Vsi bodo spet imeli polna usta kako je bila v igri zgolj inle fausija.