Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik medvedka pravi:
sam mi smo vedno prijavljali samo zunanje prireditve.. drugo je bil pač koncertič v kafiču..
Če prireditev ni bila prijavljena je možnost samo ta, da je inšpekcija po naključju prišla tja med koncertom. Govori se sicer marsikaj, ampak ne verjamem, da jim nekdo poroča o vsakem ''juice vodka partyju z dj-em''.
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Že, ampak če jaz kot avtor nisem član SAZASA oz. pojem svoje komade na svojo lastno odgovornost, potem prav tako ni podlage za pobiranje denarja...
Citat:
No, spet je na vidiku neka zbrka okoli SAZAS-a in plačevanja avtorskih pravic.. Ve kdo točno kak je s tem, kr mi smo mogli za neki lokalni bend, ki je mel v kafiču koncert, in sploh ni prijavljen na sazas-u njim lepo plačati račun za 200 €..
To smrdi do neba..
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Citat:
No, spet je na vidiku neka zbrka okoli SAZAS-a in plačevanja avtorskih pravic.. Ve kdo točno kak je s tem, kr mi smo mogli za neki lokalni bend, ki je mel v kafiču koncert, in sploh ni prijavljen na sazas-u njim lepo plačati račun za 200 €..
To smrdi do neba..
Če je bend špilal svoje komade, vrzi to položnico v koš. Če ne, se pa pravdajte.
Citat:
Uporabnik xaxid pravi:
vsa ta zbrka okoli SAZAS-a ima dva vzroka:
1. v Sloveniji se še vedno večina ljudi ne zaveda, da je avtorsko delo dobrina, čepra nematerialna, in kot taka last avtorja (oziroma tistega, ki je pridobil avtorske pravice) in lahko le ta, pod pogoji, ki jih določi, dovoli rabo takšnega avtorskega dela; ni torej prav nobenega razloga za tarnanje. cena avtorskega dela je natančno takšna kot jo določi na podlagi zakona določena avtorska agencija. vzameš, če so ti pogoji všeč/ne vzameš če se ti zdi predrago.
2. vzporedno s tem primarna avtorska agencija, SAZAS, ni poštena do avtorjev, ki jih kolektivno zastopa, saj požre preveč prihodkov za lastno delovanje, kot naprimer humanitarne organizacije. kolektivno uveljavljanje avtorskih pravic je v tujini praksa in ne izjema! slovenski način izvedbe tega, pa spominja na agrokomerc ali slovesnki rdeči križ.
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Huh, kak pa potem eni večji bandi jamrajo, da ''nič ne dobijo'' - ali ne prijavijo vsega in res nič ne dobijo ali pa dobijo 50.000€ in je to za njih drobiž