SAZAS

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
No, spet je na vidiku neka zbrka okoli SAZAS-a in plačevanja avtorskih pravic.. Ve kdo točno kak je s tem, kr mi smo mogli za neki lokalni bend, ki je mel v kafiču koncert, in sploh ni prijavljen na sazas-u njim lepo plačati račun za 200 €..

To smrdi do neba..

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zapret tale Sazas v njihovo palačo (ja, dobesedno) in zrušit vse skupaj.

Pobirajo denar, bolj ali manj samo za svoje žepe.

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
enkrat sem se z enim bendom pogovarjala, ki ma v sloveniji kr precej koncertov in nekaj plat, pa na konc leta dobijo tako mizerno vsoto ven da je smešno..

plus tega da so zahtevali playlisto za jam session.. in si niso dali dopovedat da je to improvizacija.. so kr neki račun poslali bogve zakaj..

pa niso pred kratkim zahtevali plačilo, kr je en zbor pel državno himno?

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Sazas je največja svinjarija. Če hočeš met radio v lokalu, trgovini, moraš sazasu plačevat mesečni znesek nevemkolko evrov :bonk

didy

Zelenc'
13. apr 2008
4
0
1
Ljubljana
54 EUR/mesec za 1 trgovski center. Lopovi.
jezen.gif
Najslabše od vsega je pa to, da naši umetniki nimajo nič od tega.

Nazadnje urejeno:

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
tudi dean on the mike alias dean windish je bil (lahko da je še) na čelu SAZASa

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
K nam je enkrat uletel nek model, ki je hotel neke takrat še tolarje, pa se mu je reklo da
šefa ni, šefa ni blo že 2 leti. Lahko ga pa počakate... Pač v tem smislu, da naj čaka na denar.
Vpičil se pa je v to, ker si je ena kelnarca zavrtela nek svoj cd, kar kao ni dovoljeno, skratka krnekaj...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
ksz... Da se izogneš plačilu moraš predvajat v lokalu radijsko postajo, ki oddaja iz države, ki ni včlanjena v CISAC (mednarodni SAZAS), ker potem ni osnove, na kateri ti lahko poberejo denar. Samo problem je, da je včlanjenih 115 držav
tongue-1.gif
Sem že pozabil katere so bolj ''zanimive'' države, ki niso članice.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Frizerski salon v sloveniji placa kar parkrat vec kot salon v avstriji ali italiji......No saj tudi cestne kazni imamo parkrat vecje kot pravi europejci z 1500-2000€ place....balkanizacija do onemoglosti ki ji ni videti konca.....

Primerjava mesečnih tarif:
Gostilne in restavracije do 100 m2
Slovenija: 22,88 EUR
Italija: 6,59 EUR
Avstrija: 19,50 EUR

Frizerski in kozmetični saloni (do 50 m2):
Slovenija: 11,06 EUR
Italija: 1,43 EUR
Avstrija: 1,90 EUR
Vir: GZS

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po moje pri teh številkah obojni fejst zavajajo javnost, namreč kak lahko v avstriji poberejo 12€ na prebivalca, pri nas pa 3€, imamo pa pribl. enake tarife za gostilne in 6x višje tarife za frizerske salone. Ne podpiram sicer SAZAS-ovega načina plačevanja avtorjev, ampak po moje mediji (in vsi, ki pripravljajo bojkot) molčijo o nekaterih primerjavah.

Da poberejo avstrijci toliko več denarja je možno samo še tako, da njihove radijske in TV postaje plačujejo mnogo več kot naše, ker se pri nas nočejo/ne upajo/... zamerit radiem in TV, pa raje oberejo frizerje.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Moji šefi enostavno nočejo plačat in nimamo druge muzike razen youtube na skrivaj včasih poslušam.