Satelitski sprejem

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Na IFA je firma INVERTO predstavila svoj prvi SAT>IP Multibox, ki bo omogočal sprejem signala štirih satelitov.
http://www.inverto.tv/products/product.php?section=2&id=242&cat=96
Nanj bo možna žična ali brezžična povezava in s tem spremljanje satelitskih programov istočasno štirih naprav, TV, PC, tablica, mobilni telefon.
Izgleda zanimivo. Ampak kako je z kriptiranimi programi oziroma CS
tongue-1.gif

DVBServer je trenutno bolj fleksibilna rešitev. Iz diagrama izhaja, da podpira samo eno satelitsko pozicijo... Če bi Total ponudil kaj takšnega bi bilo fajn, za lastno rešitev pa je PC boljši.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.250
327
83
Malce mimo vprašanje:
Imam argus mini, pa tv z DVB-t. Satelit je na Astro nastavljen. Problem imam, ker ne morem hkrati gledati in DVB-t in Sat na temu Argusu mini.
Iz strehe dobim Sat signal in TV anteno, ki ju dam v 2x1 DiseQC switch. Kot razumem gresta notri dva signala, potem pa ven potuje do TVja združen signal obojega po enem coax kablu, ki se v vtičnici razdeli na ra-tv. Skratka problem imam v Argusu, kjer imam zadaj vhod za sat in vhod za aerial. Takoj ko imam notri oboje vidi samo Sat signal, ne pa tudi dvb-t. Če izštekam Sat signal, vidi dvb-t. Ima kdo idejo kako naj to uredim - upam da sem dovolj jasno razložil - ta trenutek imam iz vtičnice en signal (radio) v sat in drugega (TV) v Aerial v Argusu. Dela, ampak ne oboje hkrati, jaz bi rad pa oboje gledal. Kaj sem spregledal?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.250
327
83
Hvala za info. V bistvu tega sploh nisem vedel, so mi pač to takrat namontirali, pa z Lastovko je šlo. Zvezdice padejo.