šankomat in vino

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mama cisterno za vino. inox. navoj od pipe je notr..črn, s eje pa spucal. pa steni cisterne nič zelenkastega, pipa je tut brez farbe.

lahko iz tega pijem cviček, ali mi bo kaj drugega bolj škodilo od samega cvička?

za poletje je ideja liter v hladilnik in vsake toliko časa v klet..če je z litrom preveč hoje pa 5 flaš naenkrat.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Se pravi, da je tvoja cisterna verjetno v redu. Ker velikokrat ni. Material mora biti 1.4401 oz. po AISI 316. To na cisterni tudi piše.
Je pa še en cahen, če je podnica zbombirana in zavarjena tako da je cisterna znotraj gladka, brez kake špranje, je že dober znak, da je primerne kvalitete. Ker dober proizvajalec ima tudi dobro tehnologijo.
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Če se pa na pipi kaže kakšen volk ipd, se jo komot zamenja za inox, sicer pride dražja (od 30€ navzgor), je pa potem to to
 

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Pa saj cviček je že tako sama kislica, tako da ga samo prepakirajo v litrsko embalažo. :valjamse:

Ker grozdja nihče ne kupi, nad vinograde s sekirami

Prodaja vin upada.



Jebat ga, stare pobira ciroza, mlajši pa prihajajo k pameti.

Malo v razmislek:

SOPA.

"Premalo se zavedamo, da je čezmerno pitje alkohola vzrok za številna obolenja"

90 odstotkov smrtnih nesreč pod vplivom alkohola povzročijo moški
Lej, ti kljukec, sej ne vem, če ma smisla tebi kaj razlagat, bom pa mogoče zarad drugih povedal.
Ni vsaka kislina kis. Kislin je več vrst. V vinu prevladujejo vinska kislina, jabolčna kislina, mlečna kislina, neželena hlapna kislina itd...
Patriotič veš, tud limona je kisla, pa mleko je tud kislo, pa zelje, repa, pa želodčna kislina, pa tvoji možgani so tud kisli itd.... ampak to ni za v solato. V pravem dobrem kisu je ocetna kislina.
Da nekateri vinogradniki grozdje in vino pri nas težko prodajo je res. Ampak to ni zaradi tega, ker bi bilo naše vino slabo ali se vina pri nas ne bi pilo, to je zaradi slovenske boljševistično rdečüharske politike, ki hoče uničiti kmetijstvo in vinogradništvo in to zaradi tega, ker raje podpirajo trgovce in mafijske uvoznike hrane in pijače. Čeprav je uvoženo vino slabše od slovenskega, se tega uvoženega vina proda več kot domačega. Takšna je pač politika. Bogatijo se mešetarji uvozniki, slovenski kmet pa crkuje. Jaz k sreči nimam problemov s prodajo vina. Še več bi ga lahko prodal, če bi ga imel. In največ povpraševanja imam ravno za cviček. Kar nekaj društev in gostiln ima moj cviček za protokolarnega in promocijskega.
In ko praviš, da starce zarad vina pobira ciroza, mlajši pa, po tvojem, ne pijejo vina in da prihajajo k pameti......Ja pajade. Glih današnja mularija, s tabo vred, požrete vsemogoče brozge, od raznih koktejlov, gintonicov, likerjev in podobnega žganega in nežganega sranja. Vse požrete samo da ste čimprej in čimbolj zadeti. Vino, seveda v zmernih količinah, pa je zdravo, sploh ob hrani. Vsi ti vaši žgani zmiksani zvarki pa so navadno mamilo, samo da se ga nažrete, da ste zadeti in da se omamljeni v raznih beznicah in kafičih zadrogirano s steklenimi očmi režite drug drugmu..
 

zoom

Fizikalc
14. maj 2014
689
246
43
Če bi patriot tudi v resnici bil, bi razmišljal malo širše. Ko omeniš recimo pokrajino, recimo Stardecevo, ti je že jasno Slak, frajtonarica , cviček, griči z zidanicami, Krka... To ni iz danes na jutri in vinogradi so tudi kulturna krajina brez katerih bi nekaj manjkalo. Ta svet se vrti in kaj je modno piti se spreminja na cca 10 let.
Tradicija pa le naj ostane, morda bi si zaslužili še subvencijo... in manj obmetavanja s kisom
pa Lp
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Se strinjam. In najbolj grozno mi je, ko uspejo z nekimi promocijami prepričati narod, da pije gin tonic ali namesto kuhanega vina kuhan gin. A kdo verjame, da po svetu raste toliko brina kot se spije destilata iz njega?
Vino ima pri Slovencih sicer en problem. Za konzumiranje normalnega suhega vina in ne nekega sladkega pripravka iz grozdja je treba gostu ponuditi hrano. To pa je zamudno in drago, če imaš obisk. Ceneje prideš skozi, če daš čips in pir ali keksi in kafe. Ker postajamo hudo škrti, se pač vina spije manj.