Lej, ti kljukec, sej ne vem, če ma smisla tebi kaj razlagat, bom pa mogoče zarad drugih povedal.
Ni vsaka kislina kis. Kislin je več vrst. V vinu prevladujejo vinska kislina, jabolčna kislina, mlečna kislina, neželena hlapna kislina itd...
Patriotič veš, tud limona je kisla, pa mleko je tud kislo, pa zelje, repa, pa želodčna kislina, pa tvoji možgani so tud kisli itd.... ampak to ni za v solato. V pravem dobrem kisu je ocetna kislina.
Da nekateri vinogradniki grozdje in vino pri nas težko prodajo je res. Ampak to ni zaradi tega, ker bi bilo naše vino slabo ali se vina pri nas ne bi pilo, to je zaradi slovenske boljševistično rdečüharske politike, ki hoče uničiti kmetijstvo in vinogradništvo in to zaradi tega, ker raje podpirajo trgovce in mafijske uvoznike hrane in pijače. Čeprav je uvoženo vino slabše od slovenskega, se tega uvoženega vina proda več kot domačega. Takšna je pač politika. Bogatijo se mešetarji uvozniki, slovenski kmet pa crkuje. Jaz k sreči nimam problemov s prodajo vina. Še več bi ga lahko prodal, če bi ga imel. In največ povpraševanja imam ravno za cviček. Kar nekaj društev in gostiln ima moj cviček za protokolarnega in promocijskega.
In ko praviš, da starce zarad vina pobira ciroza, mlajši pa, po tvojem, ne pijejo vina in da prihajajo k pameti......Ja pajade. Glih današnja mularija, s tabo vred, požrete vsemogoče brozge, od raznih koktejlov, gintonicov, likerjev in podobnega žganega in nežganega sranja. Vse požrete samo da ste čimprej in čimbolj zadeti. Vino, seveda v zmernih količinah, pa je zdravo, sploh ob hrani. Vsi ti vaši žgani zmiksani zvarki pa so navadno mamilo, samo da se ga nažrete, da ste zadeti in da se omamljeni v raznih beznicah in kafičih zadrogirano s steklenimi očmi režite drug drugmu..