ksz
Evo ga, da malo obudim to temo
Kar se tiče mobitelov ipd. zadev nism glih kdo ve kako na tekočem zato upam, da bom tukaj dobil odgovor.
Situacija je taka: sam sem pri Simobilu (dveletna pogodba že potekla ampak nisem vzel nobenega GSM-a in še vedno vztrajam pri Nokii 6131), zdej pa imam šanso za 150€ dobit Samsung SGH-G810 (baje, da je od Mobitela - ne bi se rabil vezat). Kakor sem videl je telefon na trgu že več kot leto dni. Rabil pa bi ga za gledat emaile, vsake tolko kaj pobrskat po netu, naredit kakšno sliko ipd., skratka nič kaj ekstra (do zdej nisem imel GSM, ki bi podpiral te zadeve).
1.) Če se prav spomnem so GSM-i od Mobitela odklenjeni in lahko uporabiš Simobilovo SIM kartico ne?
2.) Kakšne so kaj vaše (ali pa če poznate koga) izkušnje s tem GSM-om? Kolkor sm bral po netu se mnenja kar nekako krešejo in sem v dilemi
3.) Kako je zdej s tem Garminom (prazni baterijo al ne), kaj naredit, da ti jo ne prazni (Egonislaw videl sem kaj si napisal), iz kje se "pobere" te zadeve, kako je na splošno s trajanjem baterije ipd.?
4.) Pri Simobilu imam naročnino Orto Smart, ki je sicer ni več v ponudbi naročnin, ker so jo zamenjali paketi ZAME. Kako bi blo pol z mojim surfanjem po netu, pregledovanjem mailov itd.? Bi moral glede na moj obstoječi paket plačevat ta prenos podatkov (ne najdem informacije kolko pride ta zadeva in če je sploh možna pri mojem že ostarelem paketu
). Se mi v tem primeru bolj splača sklenit novo naročnino in vzet nov GSM pri njih?
5.) Kako je s kopiranjem podatkov iz MicroSD kartice - zdej imam kartico od 512 MB, zraven tega novega telefona pa dobim kartico od 8 GB. Moram najprej prenest podatke iz stare kartice na PC in jih pol preko podatkovnega kabla prenest na novo kartico, grem lahko do mobilnega operaterja in mi oni avtomatično prekopirajo podatke (podobno kot se prekopira podatke s SIM kartice)?
Do zdaj sm imel mesečni račun nekje med 12 in 15€.
Skratka to bi blo zaenkrat to. Upam, da se bo našla kaka dobra dušica in mi lahko kaj pomagala
PS: odločit se pa moram še ta vikend, danes pa dobim GSM na vpogled.