Samsung Galaxy Tab 10.1 (Mobitel) nadgradnja naICS

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
to je neverjetno, še vedno mi kuri baterijo. 60% baterije mi pokuri Android OS, še več, kot zaslon ...

obstaja kak app da lahko preverim še bolj podrobno, kaj znotraj Android OS-a tako zelo kuri? ker tole mi je pa res čudno ...

bi sicer naredil factory reset prej, samo imam zdaj res idealno postavljeno vse skupaj ...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
to je neverjetno, še vedno mi kuri baterijo. 60% baterije mi pokuri Android OS, še več, kot zaslon ...

obstaja kak app da lahko preverim še bolj podrobno, kaj znotraj Android OS-a tako zelo kuri? ker tole mi je pa res čudno ...

bi sicer naredil factory reset prej, samo imam zdaj res idealno postavljeno vse skupaj ...

Na tvojem mestu bi poguglal tab 10.1+ battery usage pa boš videl, kak je pri drugih uporabnikih.Mislim, da ni tvoj tab ni izjema in tak pač je.Tudi na svojem sgs3 ne morem prit s porabo zaslona pod 30%
frown-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:

60% porabe OS je omfg

Dejansko je nek problem : http://www.xda-developers.com/android/fix-samsung-galaxy-tab-8-9-and-10-1-battery-drain-on-ics/

https://play.google.com/store/...2xib3guZnVsbCJd

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ja, ampak vmes se je že znormaliziralo, je bil OS nekje v normalni porabi, ampak baterija je zdržala dober dan in pol ... prej mi je toliko zdržala, če sem jo res gonil do kraja ...

razmišljam, da bi "testno" poknil gor Android 3.2, od Mobitela, da vidim, če problem ostaja ... ampak še prej bom poskusil s Factory Resetom ... čudno mi je, da bi kar naenkrat baterija ga tako srala ...

vem pa da v tistem, ko prideš v Download Menu, da tam obstaja tudi neka zadeva v zvezi z baterijo - ampak to je bilo še na HTC Desireju, ko sem ga rootal in se igral z romi ...

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Baterija ni nič kriva. Ko se zadeve flešajo zna priti da se zadeva razkalibrira in "baterija" ne pozna svojih skrajnih meja, zato s tistim programom na linku zgoraj pobrišeš battery stats (ko imaš baterijo polno) in narediš par ciklov. Baterijo pa vedno sprazniš do te mere da se tablica ugasne in se bo stanje normaliziralo. Drug krivec je pa še lahko bug v kernelu, da tablica ne gre v deep sleep mode (ne spusti frekvence procesorja) ampak ga špona na recimo 700 MHz namesto na 200 MHz v spanju in to pije baterijo. Ta bug je bil recimo na 4.0.4 za Galaxy Note.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
misliš s tem programom All-In-One Toolbox ali tutorial iz xda?

ker na xda piše v extra hitrem praznenju baterije - men načeloma tab še vedno zdrži en dan ... polne se mi pa že ves čas cca. 3-4 ure ... tako da ne vem, problem verjetno ni isti ...

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Pri posodobitvi telefona imam tudi sam problem z Kiisom, kaj je to za programa Odim, mi lahko gdo namigne povezavo za prenos programa.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Odin deluje s samsung telefoni in tablicami.Je program s katerim izbereš ROM, ki si ga prej dol potegno in ga flešneš na napravo.

Registracija na http://samfirmware.com/ , izbereš svojo napavo in potegneš dol priložen ODIN.So različne verzije za različne naprave.Tudi na youtube je precej videjev na to temo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
bom najprej preveril s tem appom, kaj se dogaja, spotoma sem našel še zanimiv app za spremljanje dogajanja v bateriji.

je pa prej omenjen app pokazal, da je procesor ali na 100% ali pa če pustim tablico samo svetiti oz. da nič ne delam, samo app odprt, pa pod 48% ni padel ...

skratka, bom zdaj par dni s temi appi potestiral, sej se da vseeno delat, en dan tudi ni slabo, potem bom pa čez vikend videl, kaj in kako. najprej factory reset, če pa tudi to ne bi pomagalo pa pač nazaj na 3.2. ampak potem definitivno menjam tablico za iPad minija ...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Pa sem prilezo pod 30%. Prvič! Sem včeraj zvečer dal neki črno-siv wallpaper, pa se že pozna
bonk.gif

1656037-Screenshot_2012-12-19-13-41-37.png

Priponke

• 1656037-Screenshot_2012-12-19-13-41-37.png
    1656037-Screenshot_2012-12-19-13-41-37.png
    86,8 KB · Ogledi: 114

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:

bi sicer naredil factory reset prej, samo imam zdaj res idealno postavljeno vse skupaj
bonk.gif
...

Wipe Data/Factory reset in Wipe Cache je obvezen pri menjavi romov zapomnite si da največ težav pride zaradi tega
priden.gif

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Sorry brez zamere toda vidim da se ti tudi malo ne sanja zato ti priporočam da se nehaš s tem ukvarjat da ne narediš še več škode in da si prej malo več prebereš o teh zadevah preden se jih lotiš,saj ni ne vem kakšna znanost,zelo veliko dobiš na tem forumu so pa še številni drugi slo in tuji kjer dobiš takšne in drugačne vodiče.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sanja se mi dovolj, ker sem se na starem HTC Desireju precej igral s tem, ko sem rome menjaval. nisem pa vesel, da je wipe cache in wipe data/factory reset potreben tudi pri flasanju original romov na nerootani napravi.

zdaj ko sem vse to naredil tablica dela kot se sika, se je takoj pokazala razlika.

zanimivo pa je to - na koncu sem se odlocil za Simobilov stock rom, originalen s Samsunga, pa me je po wipanju pozdravil v portugalscini.
smile-1.gif