Samsung Galaxy Tab 10.1 (Mobitel) nadgradnja naICS

pilatus

Zelenc'
29. nov 2007
22
0
1
Simobil že nekaj časa ponuja nadgradnjo sistema na ICS. Ali je komu že uspelo ndgraditi TAB kupljen pri Mobitelu? Če je prosim za kakšne komentarje oz. navodila.

P.S. Z androidom si še nisem preveč domač, tako, da bi bila dobrodošla navodila "za telebane"

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Saj Mobitel tudi ponuja ISC 4.0.4 že od maja naprej
rolleyes-1.gif
4.0.4 je dobil še prej kot Simobil.
Govoriva o Tab 2 10.1 GT-P5100

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
meni ga ni uspelo ne povezati s Kiesom (Win8, Win7, Mac OS), niti posodobiti - ali preko zraka (OTA), posledično zaradi težav s povezovanjem s Kiesom, tudi preko Kiesa ne.

tako da sem zgooglal, kaj mi je za narediti (rootanje mi ni potrebno, želel sem samo posodobiti tablico z uradnim Samsung software-om) in v parih minutah našel par navodil, kako se zadeva izpelje in to tudi naredil.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kako je pa z baterijo? namreč, meni jo dobesedno poje po enem dnevu. čez noč mi zgine 20%, včasih sem imel tabilco lahko tudi po tri dni ob zmerni uporabi, zdaj ob isti uporabi le en dan.

še to, poskusil bom še z uradnim FW-jem - če je mobitelova tablica, iščem FW za mobitel? čeprav ga uporabljam na Simobilu?

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik pilatus pravi:
Ne rad bi ta Tab (1) ne za Tab2.
Če pa ni mobitelovega updejta pa daj gor kakšnega drugega,lahko tudi Simobilovega če hočeš.
DizzyReed
Odstrani Kies z računalnika ker so samo problemi z njim in flashaj z Odinom lahko tudi Simobilovega na Mobitelovo tablico ali obratno,samo vedi da potem zgubiš garancijo in da boš v primeru uveljavljanja garancije moral nazaj flashat uradni rom od tistega operaterja kjer je bil kupljen oziroma naložen.
Kar se tiče baterije je pri meni na Tab 2 na ISC veliko boljša baterija.

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ravno zato mi je čudno, ker vsi pravijo, kako boljše dela tablica. (jaz imam še prvo 10.1 tablico). sprašujem pa za Simobilov FW, ker vem, da je bila na Simobilu v ponudbi tablica 10.1v, to je tista, ki je bila malce debelejša in na voljo le pri Simobilu ... (vem, ker je bivša imela takega, jaz pa 10.1 pa je bila v obliki precejšnja razlika, pa tudi v izgledu samega FW-ja ...)

načeloma tablica zdaj deluje brezhibno, tekoče (razen Snapseed mi ne deluje, čeprav prvič je delal kot more, potem pa kar naenkrat ne več). pa baterija me moti, ker povsod prebiram, da samo še bolje deluje ...

sem na zgoraj navedenem linku našel simobilovo verzijo ICS-a (4.0.4.), se že downloada. spotoma sem opazil, da je tudi neki fajl, v katerem je priložen Odin (1.87, nazadnje sem uporabil Odin3, oz. zadnjo razpoložljivo različico, pa je šlo čisto okej čez) in neki PIT file. kaj s tem PIT file-om naredim?

ali samo Odin odprem, dam not simobilov FW in pustim, da naredi, kar ima za naredit? sem hotel potegnit dol flashguide, pa žal ne obstaja več ta datoteka ...
tongue-1.gif

p.s.: kar se garancije tiče, je pa tako ali tako nimam več, ker je že eno leto stara tablica ...
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Glej točni model tablice ker taprve 10.1 je bilo več različnih izvedb kot si že sam pogruntal. Pejd v nastavitve, o napravi in imaš pod model napisano pravo oznako tablice, in za ta model potem išči sw. Drugače pa ima samsung 2 leti garancije pri nas.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
meni piše in "O napravi" in na zadnji strani taba "GT-7500" in čisto nič drugega. in vedno v izbirnikih uporabljam to oznako ... tudi tokrat.

raje preverim, ko da naredim kakšno butasto napako ...

čeprav me mika, da bi enostavno dal gor Mobitelov stock, se pravi 3.2 in ga prodal, ter zamenjal za iPad minija ...
tongue-1.gif

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Ali zamenjaj za dvojko ki naj bi kmalu dočakala JB(neuraden že obstaja)baje da tablica raztura.
Verjetno imaš to gor:

Odin obstaja že tudi 3.04 saj je v bistvu isti,V PDA vstaviš tar datoteko brez Pita in Flash.Obvezno Wipe Data/Factory reset in Wipe Cache lahko tudi Dalvik.

Delaš na lastno odgovornost.

pilatus

Zelenc'
29. nov 2007
22
0
1

Meni je uspelo in sem zelo zadovoljen, do sedaj vse dela brez problema. FW sem našel baje da uraden od Samsunga naj bi bil za ITA trg. Navodil sem našel na netu nekaj različnih in na koncu mi je tudi uspelo (moj prvi "telefon" z androidom).
Skratka jez sem zaenkrat zadovoljen.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ne bi potem še enkrat Taba2 (oz. katerokoli tablico na Androidu), ker bi iPada zaradi določenih stvari, ki so za moje delo malce boljše optimizirane. sem v drugih temah že pisal o tem, pač, za delo s fotografijami na terenu, tu je na iPadu en program za vse, pri Androidu pa za iste stvari potrebujem 4 appe ... samo za to.

drugače mi je načeloma vseeno, no, iPad mini je ravno prav velik/majhen, ampak okej, sem navajen tudi Taba tovorit s sabo, tako da to ni tako problematično.
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
okey, ena zadevščina me zanima - če si gor dam Simobilov ICS - to pomeni, da je slučajno zaklenjen samo na Simobilove kartice?

ker ko sem v tujini dam not tujo podatkovno kartico in ne bi rad doživel kakšnega presenečenja ...
tongue-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Hehehe fantaziraš ti preveč
wink-1.gif
Rom ti ne odklene/zaklene telefona/tablice na operaterja.Tako, da lahko naložiš indijski rom, pa boš še vedno lahko uporabljal simobil/mobitel simke. Ne vem pa zakaj nalagaš rom, ki je bil izdan posebej za enga operaterja, v tem primeru za simobil, ker imajo ti romi bloatware.Prednost odina je ravno to, da si naložiš rom po želji, da ne rabiš čakat na slovenski rom.

V tvojem primeru bi naložil : Nordic countries 2012 November 4.0.4 P7500XWLP6 ker je zadnja evropska izvedenka androida 4.0.4 za tvojo tablico, ki ni vezana na operaterja.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
no, bom dal tega gor. nenavadno mi je, da ta poljski rom tako kuri baterijo (kot sem že opisal) ... bom poskusil še nordijca.

rad bi imel oba slovenska rom-a, za primere servisa, zaradi nič drugega ... samo da ima mobitel le 3.2 zadnji FW, simobil pa 4.0.4.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Dokler flešaš te rome s samfirmware, nimajo na servisu kaj težit
wink-1.gif
Vse je uradno.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Na servisu preverijo counter in če piše official je ok.Counter tudi z lahkoto pobrišeš.Seveda prej rootaš telefon, pobrišeš s triangle away (maš na xda zastojn) in flešaš uradni rom.
1654900-flash-counter-galaxy.jpg

Priponke

• 1654900-flash-counter-galaxy.jpg
    1654900-flash-counter-galaxy.jpg
    44,1 KB · Ogledi: 134