Samsung Galaxy Tab 10.1 3G

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Jaz imam tega originalnega in je fantastičen. Kupil sem ga direkt na Mobitelovem centru - 60€
d055.gif

Sem pogledal originalnega in mi ni všel, sem pogledal Puro-ta in mi ni všeč. Ne morem verjet....za ipad obstaja 89652 različnih etuijev, za Galaxy tab-a obstajajo v celi SLO trije.

Ali morda kdo ve kje bi se dalo tole kupit? Po možnosti v Slo?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
no modificiranega browserja si ravno nebi instaliral gor....nikoli ne veš kaj vse vsebuje.
Torej kakšne druge rešitve po vsej verjetnosti ni?

Ne govori gluposti, SandroB iz Marketa, kaj naj vsebuje?
smile-1.gif
Lp

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
no modificiranega browserja si ravno nebi instaliral gor....nikoli ne veš kaj vse vsebuje.
Torej kakšne druge rešitve po vsej verjetnosti ni?

Browser SandroB je odprtokoden projekt in ti gotovo ne bo nihče nič podtaknil.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Mogoce kdo ve zakaj mi na galaxy-ju noce delat flash player? V marketu mi ga nalozi, potem pa za dokoncanje instalacije poveze na doloceno adobe stran....tam se pa vse skupaj ustavi?kaj bi lahko bil vzrok?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Jp, če se prav spomnim, ko sem se igral s Tab-om 10.1, da je po defaultu to izključeno in je potrebno v nastavitvah od browserja enable-ati 'vtičnike'. Lahko se tudi nastavi na on-demand.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Jp, če se prav spomnim, ko sem se igral s Tab-om 10.1, da je po defaultu to izključeno in je potrebno v nastavitvah od browserja enable-ati 'vtičnike'. Lahko se tudi nastavi na on-demand.

eto, sem zrihtal......

le kdo bi jih zastopil kaj pomenijo "vtičniki". Sem se že prej igral z nastavitvami in nisem dojel.

Hvala AndY1 & Ferdo.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Jaz imam tega originalnega in je fantastičen. Kupil sem ga direkt na Mobitelovem centru - 60€
d055.gif

Sem pogledal originalnega in mi ni všel, sem pogledal Puro-ta in mi ni všeč. Ne morem verjet....za ipad obstaja 89652 različnih etuijev, za Galaxy tab-a obstajajo v celi SLO trije.

Ali morda kdo ve kje bi se dalo tole kupit? Po možnosti v Slo?

Če hočeš kaj boljšega ti ostane Ebay,sam sem naročil enega z brezžično tipkovnico
Bluetooth Tastatur - Ledertasche für Samsung Galaxy Tab 10.1 P7500
Izbira je pa tud večja in cene tud

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Za povezavo Galaxy 10.1 ne uporabljam sim kartice ampak preko brezžične povezave v hišni mreži. Nalaganje je počasno,pa me zanima če je možno stvari prenesti kar s pc-jem,spraviti to na tablico in instalirati. Ni mi preveč všeč,da glede programov ni tako simpl kot pri računalniku (brez nekih trgovin in podobnega).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Počasi ti nalaga preko WiFi-ja? Kako to misliš "počasi"? Počasi počasi ali malo počasneje kot pač skače na PCju?

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Počasi ti nalaga preko WiFi-ja? Kako to misliš "počasi"? Počasi počasi ali malo počasneje kot pač skače na PCju?

Izberem nek program,igrico ki jo na tablico nalaga kar precej časa,verjetno bi to na pc-ju preko mrežne povezave bilo hitreje,občutek je še bolj dvomljiv,ker ne vidiš koliko % se je že naložilo,pa tudi lažje bi ocenil koliko je do konca. Tako pa čakaš in čakaš,bo ne bo,se velikokrat premislim in prekinem prenos.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Zanima me ali lahko na android naprave...natancneje na galaxy-taba nalozis certifikate ala sigenca ipd. In jih uporabljas na spl. Straneh, ki jih zahtevajo?

Sam sem od NLB glede klika dobil odgovor:
Žal ne bo šlo saj uporablja sistem Android 3.x, v katerem certifikati ne delujejo. V nižjih različicah Androida 2.x se to da urediti z uporabo namenskega brskalnika SandroB, razvijalci tega programa pa tudi obljubljajo, da bo podpora spet na voljo za sisteme Android 4.x. Še bolje bi pa bilo, da bi razvijalci sistema Android končno tudi to vključili v sam sistem in da bi odpadle težave z uporabo certifikatov – ostali operacijski sitemi to namreč normalno podpirajo.
Zadeva je milo rečeno precej žalostna,uporaba klika pa na Galaxy tabu 10.1 ni možna in se vsaj po mojem občutku nihče ne sekira. Sam sem rešil problem s SKB netom,ki odlično deluje tudi na tablici,tako da transakcij preko klika ne bom uporabljal. Seveda je problem še v širši uporabi cetrifikata,ki na tej tablici ne gre (tak je kot vidite strovni odgovor).

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.665
3.940
113
Ljubljana
hmpg.net
Morda z razlogom:
So, aren’t OTP tokens safe? They are handy. Unfortunately they do not protect you from phishing attacks. Such OTP tokens generate a one-time password or key which is generally valid for 30 to 60 seconds; enough time for the user to submit this key onto the bank’s site. However, most bank implementations do not take this time-window seriously and one may find implementations which also give a staggering three to five minutes time-window before the one time password is invalidated, if ever.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Uporaba certifikata je širša zadeva,tako da ni namenjena samo bančni uporabi. Uporaba le tega bi morala biti s tablico omogočena,ne pa tako kot je to danes. Če je premalo varna,bi to lahko presodili uporabniki sami in nikakor tisti,ki bi lahko pa niso poskrbeli za možnost uporabe. Res žalostno je da na Galaxy Tabu 10.1 ne moreš uporabiti navaden klik od nlb,za Ipad,Iphone pa to ni problem (da ne naštevam za kakšne primere uporabe so na strani nlb vse navodila). Potem pa lahko še tako hvalite to tablico,ki nima nekaj tako banalnega,morda še manjka kaj več. Razmišljam o ustrezni zamenjavi,ker ne verjamem v ustrezno dograditev operacijskega sistema vsaj v doglednem času ne,pošteno bi bilo pa na to pomanjkljivost opozorit kupce,ki so pri tem zavedeni.