Samsung Galaxy S6 ali Huawei P10 lite.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Na brzino, Samsung ima boljši display, večja resolucija, ima home gumb kar je meni zelo pomembno, je ipak Samsung in ne nek kitajec, ostalo pa bolj ali manj isto sranje kar se tiče HW koliko sem preletel. Samsung in Li-ion baterjijo Huwi pa ima Li-Po, a ve kdo razliko oz. kaj je boljše? Sicer pa ima Huwi večjo kapaciteto baterije...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Aja pa Samsung ima Exynos 7420 Octa, Huwi pa HiSilicon Kirin 658. Bi rekel da je Exyonos bolj cenjen? Te HSK Chipsete sem opazil zgolj pri Kitajaskih telefonih? Verjetno to kakšna bolj poceni opcija? Ali...?

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Niso tako slabi, Honor 8, P9 P10 .... So precej hitri in odzivni telefoni.

Trupl0

Pripravnik
21. sep 2007
211
16
18
Gottschee
S6 Edge Plus tule že več kot leto in pol
Odličen telefon, super slike, odziven vmesnik z občasnim počasnim delovanjem ( sedaj na Nougatu )

Težave:
- baterija ( res da napolniš v uri dvajset ampak če sem slabo leto zdržal skoraj dva dneva z normalno rabo, moram sedaj že orng čuvat, da pridem čez dan ) Polnilec ali pa prenosna hitra baterija pride na pomoč
- Ni vodotesen ... S5 je bil, S6 ne, S7 spet in S8 zdaj ponovno
- Nima SD kartice in si omejen na prostor, ki ga dobiš. 32GB model ima v bistvu 16GB uporabnega prostora
- Hrup stabilizatorja kamere. Naredi tak orng hrrrrr zvok ob vklopu ampak ni nič narobe. Če bi šel uveljavljat garancijo bi verjetno čez nekaj mesecev se zadeva ponovila.

Aja...Telefon po enem letu dobil mrtve pike in sem uveljavljal garancijo. Dobil nov zaslon skupaj z novim steklom.
Pohvale servisu za servis v enem tednu. VELIKA GRAJA sestavljanju zadeve skupaj saj je zadnja plošča slabo polepljena obenem sem stežka odpravil odvečno lepilo iz ohišja. Premium 800€ telefon pa bi se lahko boljše rokoval na servisu, ali pač.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
Citat:
-občasnim počasnim delovanjem ( sedaj na Nougatu )
-baterija
občasno počasno delovanje oziroma zatikanje sem rešil z ponastavitvijo na tovarniške nastavitve....za baterijo pa še ne vem.....rabi par ciklov da se normalizira...

poskusi...
wink-1.gif

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
baterija.....
confused-1.gif

prej mi je zdržala več kot en dan, po nadgradnji pa manj kot en dan....
bonk.gif

polno nekih ne vem kakih hebenih notifikacij glede porabe baterije....đabe če je prej bilo bolje ko tega ni bilo....
bonk.gif

sploh razmišljam al je telefon še upraben al ne....pa še leto ni star
bonk.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Zakaj bi sploh kupoval 2 leti star model samsunga, ce ves da zelo verjetno ze naslednje verzije androida ne bos dobil?

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Ajd ne seri. S6 bo prejemal, če ne drugega pa vsaj varnostne updejte vsaj še eno leto. Konec koncev zakaj bi sploh potreboval naslednjo verzijo, če ta dela dobro. Tudi ni bilo predvideno, da bo dve åeti star telefon deloval na novejših verzijah, oziroma je bil predviden samo Nougat in tega je dobil. Ne vem kaj bi še rad.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hvala kurcu če ne bo updatov na novi Android. Meni osebno 6.0.1 bolj sede kot 7.0 Nougat pa še na 6.0.1 je vse delalo tako kot je potrebno, na 7.0 so zaenkrat ponekod težave, tudi pri meni v povezavi z povezljivostjo na določene BT naprave...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Ja to že vemo pa led lučka ti mora goret v glavi, če ne nekaj ni v redu a ne
bonk.gif

Tako je, saj kar štekaš zadeve glede na to da imaš težave z dojemanjem
cheer.gif