Samsung galaxy S2: 4.0.3 -> 2.3.6

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Iščem rešitev za downgrade ...

Pred nekaj dnevi sem update-al firmware na 4.0.3. in opažam obupne stvari! Če mi je prej baterija držala od 2 do 5 dni, mi zdaj baterija zdrži brez kakšnega interneta in minimalno pogovorov (10 minut), manj kot 24 ur
frown-1.gif

Deluje obupno počasi in kar naprej zmrzuje. GSM sem že zagnal znova, pa je stvar enaka.

Prosim za znanje, kako zadevo downgrade-at nazaj na 2.3.6. Bom zeloooo srečen!
cheer.gif

Se mi je S2 tako zameril s to novo različico programa, da je obup!

Nazadnje urejeno:

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Prej ko to narediš, probaj še factory reset. Zna se zgodit, da je prišlo do kakšnega loopa.

Drugače down-grade ni nič posebnega. Z odinom flash-as sstarejšo različico in narediš factory reset.

LP
Torus

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Najprej preveri, kaj vse deluje v ozadju. Odstrani nepotrebne zadeve, saj je možno, da teče kakšna aplikacija več kot prej. Potrpi še kakšen dan, saj je kar znano, da se stvari po nekaj polnjenjih v ICS stabilizirajo. Sem imel tudi sam takšne težave. Sedaj imam AOKP build 37 + radio JW4 + kernel Semaphore 1.2.2 (star nekaj ur
evil.gif
) in deluje kot se pričakuje. No, je pa SGS classic.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
A je normalno, da po resetu izgubiš vse aplikacije in ti jih potem avtomatsko spet vse brez vprašanj znova z neta naloži na GSM?

Bom potrpel še kakšen dan, prav .. če ne bom GSM vrgel v steno.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Da! Po-sinhronizirajih iz marketa!

Jaz ko sem prešel na ICS nisem imel takšnih problemov. Še več. Baterija mi drži za pribljižno 1/4 dlje.

LP
Torus

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
ksz...

Bo tako, kot je naredil tale na filmčku, ok? downgrade

Opazil sem namreč, da mi tudi Ebay ne dela več tako, kot bi moral oziroma mi je prej. Javlja mi "Messages not retrived, Socket
exception exception executing MyRequest request" ko hočem pogledati sporočila ...

Baterija se pa še vedno "topi" kot ledena kocka sredi največje vročine ... V 8h brez internetne povezave in brez klicev na 69%
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
A je normalno, da po resetu izgubiš vse aplikacije in ti jih potem avtomatsko spet vse brez vprašanj znova z neta naloži na GSM?
Bom potrpel še kakšen dan, prav .. če ne bom GSM vrgel v steno.

Je več vrst "resetiranj" - data/cache/card ... seveda je razumljivo, da formatiranje določenih delov zbriše podatke. Saj to je navsezadnje namen.
Ob prvem prihodu v sistem (tako je pač tudi po novi namestitvi sistema) ti ponudi, če naj restavrira iz Googlovega oblaka tvoje namestitve (če si prej imel backup). Torej - to je povsem normalno, če tako zahtevaš. Če kljukico odstraniš, pa ne bo nič namestil.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Bom tukaj vprašal: je pri androidu možno shraniti naprimer vse wifi povezave oziroma gesla za njih... Recimo, da jih je zelo veliko in pri resetiranju ne bi rad tega izgubil...?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Spet odvisno kakšen reset narediš. Ampak pri najbolj običajnem data resetu zadeva odleti ... nisem pa še videl možnosti, da bi to shranil, čeprav verjetno je v kakšnih datotekah in bi to šlo. Si pobrskal po spletu? Sam kar počasi spet polnim gesla ... saj gre.

Takole - pojdi v /DATA/MISC/WIFI in odpri datoteko "wpa_supplicant.conf" kot text in povej, če je to tisto, za kar mi boš dal zvezdice
evil.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Spet odvisno kakšen reset narediš. Ampak pri najbolj običajnem data resetu zadeva odleti ... nisem pa še videl možnosti, da bi to shranil, čeprav verjetno je v kakšnih datotekah in bi to šlo. Si pobrskal po spletu? Sam kar počasi spet polnim gesla ... saj gre.

Takole - pojdi v /DATA/MISC/WIFI in odpri datoteko "wpa_supplicant.conf" kot text in povej, če je to tisto, za kar mi boš dal zvezdice
evil.gif
Našel v data/wifi/bcm_supp.conf... To si shranim in bo verjetno v redu... Dobiš zvezdice...
cheer.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Če naredim to s TB, je vseeno, če ne naredim wipe, saj mi povrne vse v prejšnje stanje. Mene zanima recimo samo wifi...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.407
2.478
113
SV SLO
Prav zanimivo, da nekdo hoče iz boljšega, hitrjšega, bolje delujočega ter bolj zanesljivega na nekaj kar se vsak dan vsaj enkrat ponovno zažene in ima polno hroščev. Jaz 2.3.6 niti pogledam ne več ker sem ga imel vrh glave zaradi vsakodnevnega in avtomatskega ponovnega zagona. 4.0.3 se od začetka do zdaj ni niti enkrat sam od sebe ponovno zagnal.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Prav zanimivo, da nekdo hoče iz boljšega, hitrjšega, bolje delujočega ter bolj zanesljivega na nekaj kar se vsak dan vsaj enkrat ponovno zažene in ima polno hroščev. Jaz 2.3.6 niti pogledam ne več ker sem ga imel vrh glave zaradi vsakodnevnega in avtomatskega ponovnega zagona. 4.0.3 se od začetka do zdaj ni niti enkrat sam od sebe ponovno zagnal.

Enako pri meni!

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Jz sm si ga updejtu prek Odina na 4.0.3, ker sm biu sit Mobitelove navlake. Čaku sm da pride mobitelov, ampak po komentarjih ki so jih pisali, da ta zelo nagaja, sem se odloču na open europe verzijo. Odkar sm ga upgrejdu, telefon dela brezhibno. Tko da priporočam, da si sam vse skp narediš prek Odina.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Bom tukaj vprašal: je pri androidu možno shraniti naprimer vse wifi povezave oziroma gesla za njih... Recimo, da jih je zelo veliko in pri resetiranju ne bi rad tega izgubil...?

GO Backup ima to možnost, samo še nisem testiral restore. Titanium backup mi ni restoral wifi povezav ko sem nadgradil na ICS, na splošno mi Titanium ne dela 100% pri restore, čeprav imam kupljeno verzijo. Ponavadi naredim arihiv z različnimi programi.