Citat:
Uporabnik volvo5er pravi:
Verjetno okoli 650€, mogoče malo več.
Glede na to da vsi komentirate te vidne kote na zaslonih, kdaj praktično je pri telefonu to sploh pomembno? Mene osebno niti malo ne moti, tudi če bi se na ekran videlo samo pod bolj ali manj pravim kotom (včasih pride celo prav, saj ni treba, da vsi okoli tebe vidijo kaj delaš na telefonu).
Citat:
... medtem ko je pri ekranih pri računalnikih že dosti manj pomemben ...
Citat:
Je kar nekaj razlike med telefonom in pa televizijo, se ti ne zdi. Telefon imaš praktično vedno med uporabo v rokah in ga poljubno obračaš, seveda tako, da je vidno kot najbolj optimalen. TV fiksno postavljen, tako da pač vsi gledajoči nimajo možnosti gledati pod pravim kotom nanj. TV sem izpostavil ker je to naprava ki jo velikokrat gleda več ljudi in je zato vidni kot pomemben, medtem ko je pri ekranih pri računalnikih že dosti manj pomemben, pri telefonih pa še manj, vsaj iz mojega stališča. Me pa zanima, kako ostali uporabljate telefone, da vam je tako pomemben vidni kot?
Citat:
Ok, hvala za razlago. Ampak a dandanes sploh še delajo ekrane s tako slabimi vidnimi koti da bi se praktično videla razlika zaradi razlogov ki jih vidva navajata?
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Pa ravno obratno je. TV je fiksen in ga vec ali manj gledas iz enega kota. Iz kavca, postelje, kjer si pac navajen. Telefon pa obracas in vrtis, enkrat vodoravno za surfanje, filme, slike, enkrat pokoncno, da samo odpises sms, klices in NE, nikoli ga ne drzis pod pravim kotom. Ne vem, meni ni vseeno ce je v A polozaju slika temno modra, v B polozaju svetla modra, v C polozaju svetlo siva in podobni gradienti (prelivi) barve.
Citat:
Uporabnik titov pravi:
O ja, tudi v prenosnikih 700-800€ sem še lani konec leta videl gradient čez zaslon...
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s_iv_said_to_pack_solux_screen_and_qualcomm_cpu-news-5587.php
Solux zaslon, qualcomm čip in pa nekaj aluminija na ohišju.Več pa 14.3.
Kaksen lep backlight bleed..
Meni je AMOLED prav kul.. Lej kak zmazek so dali na Xperio Z...