Samsung Galaxy Note IV in Note Edge

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Test na dlani - Telekom Slovenije

Jutri pa še uradne cene in
cheer.gif

imi

Pripravnik
30. sep 2011
264
5
18
Telekom na Twitterju

Telekom Slovenije ‏@TelekomSlo 37m37 minutes ago

Zaradi izjemnega zanimanja za ceno #GALAXYNote4 vam jo zaupamo že danes - 24 x 26 € (624 €) ali 12 x 55 € (660 €)
wink-1.gif

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Dokaj visoka cena glede na vezavo in primerjavo z redno ceno v avstriji - garancija naj bi veljala tudi pri nas.

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Simobil npr. orto gigastik, neskončni L 24x25,5 eur. Cena samo telefona 799 Eur.

Glede na to, da bi bil to moj prvi Note me zanima ali ima opozarjanje na neodgovorjene klice, maile, itd? Namreč moj trenutni Samsung tega nima.

Pri nas je na voljo le izvedenka z Exynos 5433+Cortex-A53? Nekje sem namreč zasledil, da naj bi bili za EU na voljo dve različici.

Morda kdo ve na kakšen način deluje merjenje nasičenosti krvi s kisikom
redface-1.gif
?

Note 4 duos

Nazadnje urejeno:

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Sem ga danes malo sprobal kolikor se je pac dalo in glede na to, da so nastavitve povsem pomesane v centrih. Zaslon je zivahen, berljivost je super odzivnost tudi sicer je res da so to razstavni modeli brez nalozenih dodatnih programov itd.

Kar se tice S pen sem imel malo tezav z odzivnostjo in upravljanjem predvidevam, da nekaj ni bilo ok nastavljeno:)

Me pa se nekaj zanima....prosil bi za kaksno informacijo glede samega fotoaparata in morda kaksen sample fotografijo.

Obenem me zanima tudi kako se obnese zunaj na malo boln mocni svetlobi? Testi zadevo hvalijo zato me zanima realnost
confused-1.gif

Obroba je zanimiva vendar nisem zasledil ali je le imitacija oz gre dejansko za kovino in kako bo ob uporabi in "krusenjem". Morda bi bilo bolje ce bi imel celoten bok kromiran
redface-1.gif

Drugace je pa je zadeva na kratek test super in najverjetneje ga kmalu kupim. Pocakam samo se na prve prakticne izkusnje tistih, ki ga ze imate.

Etuiji so ze na voljo?

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Če neboš nalagal Custom Romov, potem vzami Exynos 5433. Je boljši, le develop podpore nima take, kot SD805. Kar bi se pa lahko hitro spremenilo,ker je navdušenje nad Exynosom večje. Jaz, če bom vzel Note 4, grem po Exynosa. Plus ta procesor je 64bit, kar je s strani Samsunga onemogočeno, se pa zna zgodit v prihodnosti, da se omogoči. Krom na strani je pravi.
Glede kamere so naredili sample z dosti telefoni in pokazali ljudem, s tem, da niso povedali katere slike so od katerega modela. Po domače skriti test. Note 4 je zmagal z več kot 54% glasov, potem Iphone 6+ z 24%, sledijo ostali s preostankom glasov.
Več ti lahko pozneje napišem. Moram it.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Pa še ena v najtežjih možnih pogojih. Sredi diskača napol v temi z utripajočimi reflektorji in laserji, folk pa pleše in se giba. Za moje pojme kul.

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
@ynos: hvala za fotki, HDR si tudi že poizkusil? Kako si na splošno zadovoljen, prednosti-slabosti? Kako se dejansko obnese zaslon na svetlobi?

@SimonS: se strinjam glede fotografij v testih zato najaraje vidim v živo oziroma naloženo s strani dejanskega uporabnika. V kolikor se ne motim bo pri nas na voljo le exynos, snapdragon pa bo na voljo v IT. Glede na teste naj bi baterija dlje zdržala z verzijo snapdragon.

Kako so se gibale cene pri prejšnjih NOTE izvedbah pri operaterjih, se splača počakati še kakšen mesec, dva?

NOTE 4 review
NOTE 4 vs HTC one M8

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Edino kar me zaenkrat zares moti je nezmožnost uporabe z eno roko. Ampak tega sem se zavedal ze pred nakupom.

Za foro sem probal s telefonom streamat z xbmcjem blueray film 30gb. Brez problems, slika pa je vrhunska.

Sprednja kamera se mi zdi da je malo svoh v slabih svetlobnih pogojih.

Nisem se pogruntal kako pisat s palcko, da mi zazna velike in male crke.

Tako, da allinall zelo zadovoljen. Sploh s kamero in zaslonom. Odzivnost je tudi dobra, zaenkrat brez laga.

Aja citalec prstnega odtisa ni najbolj natancen. Vcasih ne zazna iz prve, tako da gruntam, da si dam klasicen odklep.

Ne najdem funkcije, da bi zaklepalo telefon npr sele po 30 min. Neuporabe. Tako kot pri iPhoneu.

Moti me se, da mi v zaklenjenem zaslonu ne pokaze notifications (smd, mail...(.

Ce se se kaj spomnim napisem.

Hdr se nisem probal, po testih naj bi bil boljsi od iphone 6.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Glede velkih in malih črk s palčko...če napišeš črko na veliko bo velika..pač neka razlika mora biti med malo in veliko...ne moreta biti enako veliki...samo to je (vsaj na Note 3 no).
A so vrgli ven možnost uporabe z eno roko?
shocked-1.gif

Na trojki je max čas, po katerem se ti zaklene zaslon 10 minut.
Zaklenjen zaslon in notifications: a to ko kaj dobiš? Ker to se mi zdi čudno, da ti ne bi pokazalo...

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Glede velkih in malih črk s palčko...če napišeš črko na veliko bo velika..pač neka razlika mora biti med malo in veliko...ne moreta biti enako veliki...samo to je (vsaj na Note 3 no).
shocked-1.gif

Zaklenjen zaslon in notifications: a to ko kaj dobiš? Ker to se mi zdi čudno, da ti ne bi pokazalo...

Za Lock screen je že zgoraj dal odgovor. Dobra aplikacija.
Za enoročno upravljanje pa je pomanjšanje zaslona in on screen navigation tipke (ne vem, če so bile že na Note 3, si ga ne lastim).

https://www.youtube.com/watch?v=J0N4Jd0Vm4E#t=1077

Nazadnje urejeno:

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Ali omogoča nastavitev različnih dostopov, se pravi s pomočjo bralnika prstnih odtisov se odklene v celoti, brez pa je dostop mogoč do omejene vsebina (za ostale). Recimo podobno kot ima S5 - kids mode?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik SimonS pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
shocked-1.gif

Za Lock screen je že zgoraj dal odgovor. Dobra aplikacija.
Za enoročno upravljanje pa je pomanjšanje zaslona in on screen navigation tipke (ne vem, če so bile že na Note 3, si ga ne lastim).

https://www.youtube.com/watch?v=J0N4Jd0Vm4E#t=1077

Enoročno upravljanje s pomanjšanjem zaslona in tipkami na zaslonu ima tudi Note 3, ti lahko zagotovim iz prve roke.

@ynos; aha...to mi je pa čudno. Na Note 3 pokaže ko je sms tudi začetek smsa, poleg tega od koga je...ko ga dobiš pa ti zgoraj v vrstici (kjer imaš podatke za uro, baterijo in ostalo) celo prikaže celega...pač traja nekaj časa, če je dolg sms, ampak ti celotnega "prebere". Čudno, da so to umaknili na Note 4. Če pa je več smsov pa pokaže od koga so....največ kar sem imel sta bila dva smsa, tako da ne vem kako je, če je smsov še več (3, 4 in več), če pokaže od koga so.
Fizično se moraš navaditi
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.