Samsung Captivate Glide iz ZDA

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Sem pogruntal
smile-1.gif

Hvala!
zmaga.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Iz ZDA bi nabavil Samsung Captivate Glide in piše v oglasu opozorilo:

''International buyers: this item does not have a CE mark so you may have trouble at customs.''

Je kaj resnice na tem? Telefon je namreč delan samo za AT&T. Če stane telefon s poštnino vred 190€, kaj lahko pričakujem od carinikov? DDV? Carino?

Zdaj imam info okoli teh carinskih zadev. Plača se samo DDV na tisto ceno, ko si jo plačal z paypal računom. Torej, če si plačal artikel + DHL, se obračuna DDV na skupno ceno. Na plačilnem listu mi piše samo ena podstavka ( davek na dodano vrednost ). Carine očitno ni na tehnično robo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Odkod je prišlo? Kakšna je bila cena? Za kakšno robo se gre?

Jaz sem sicer včeraj dobil dopis iz carine:

V skladu z direktivo 2004/108/ES se na trg ali v obratovanje lahko da le oprema, ki je skladna z
zahtevami te direktive. Oprema, za katero je bila ugotovljena skladnost z zahtevami direktive,
mora biti označena z oznako CE.

V primeru, da ga uvaža fizična oseba za osebno rabo, carinski organi ne preverjajo
označenosti blaga s CE oznako.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Odkod je prišlo? Kakšna je bila cena? Za kakšno robo se gre?

Jaz sem sicer včeraj dobil dopis iz carine:

V skladu z direktivo 2004/108/ES se na trg ali v obratovanje lahko da le oprema, ki je skladna z
zahtevami te direktive. Oprema, za katero je bila ugotovljena skladnost z zahtevami direktive,
mora biti označena z oznako CE.

V primeru, da ga uvaža fizična oseba za osebno rabo, carinski organi ne preverjajo
označenosti blaga s CE oznako.

Saj je prav. To sem že v eni drugi rubriki povedal, da CE za fizične osebe ni več obvezen. Dobil sem tablico iz HK, skupna cena tablice in DHL je bilo 190 eur.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Je bilo že parkrat povedano, da za tablice ni carine, ampak se ne spomnim, da bi kdo dal vir oz. neko uradno potrditev (čeprav je to, da nisi rabil plačat carine, že pravzaprav uradna potrditev).

So ti poslali iz carine pismo, da pošlješ račun oz. link do ebaya?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Dobiš obrazec in ga izpolniš. Tvoji podatki, davčna številka, številka tovornega lista in račun. Na tem listu je še izjava, da dovoliš, da DHL opravi carinjenje v tvojem imenu in na tvoj račun. To je to. Vse skupaj pošlješ po faksu nazaj. Lahk jim pa zahtevane podatke pošlješ na mail. Tak sem naredil, čez nekaj ur pa sem dobil mail ( račun ). Lahk ga greš plačat z položnico in potrdilo pokažeš kurirju ali pa plačaš kar njemu.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sam še nisem imel nikoli carinjenja / obdavčenja, tak da takih papirjev še nisem dobil. Sem vedno pazil, da je šlo za manjšo stvar. Včasih pač pošljejo pošto, da je treba na mail poslat ebay link.

Hvala ti za vse informacije!

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
DDV je na skupno ceno, torej za artikel in DHL. V glavnem, vse skupaj je bilo 230 eur.